Παναθηναϊκος – Ρεαλ Μαδριτης Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (7/12)

Παναθηναϊκος – Ρεαλ Μαδριτης Live streaming

Άμεση επιστροφή στις νίκες κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θέλει ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκος – Ρεαλ Μαδριτης Live streaming | Panathinaikos Live Streaming:

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τη Ρεάλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ (21:15) για την 13η αγωνιστική της Euroleague.

Μετά την ήττα από την Εφές (71-68) η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει μία ακόμα πιο δύσκολη δοκιμασία. Απέναντι στην πρωτοπόρο της κατάταξης στο δεύτερο πιάτο της διαβολοβδομάδας.

Οι «πράσινοι» ήταν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων στην Πόλη, χάνοντας από μια ομάδα που είχε πολλές απουσίες. Πλέον έχουν πέσει στο 6-6, με τον Τούρκο τεχνικό να υπογραμμίζει πως «δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Ένας από τους λόγους ήταν η καλή στρατηγική της Εφές, που έπαιξε διαφορετικά δίχως τους βασικούς της παίκτες. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι, κάναμε πολλά λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος είχαμε τον έλεγχο, αλλά δώσαμε στους αντιπάλους μας 19 επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό είναι απίστευτο για το επίπεδο της Euroleague», προσθέτοντας πως «κάναμε 16 λάθη. Για άλλη μια φορά, χάσαμε τα τελευταία λεπτά του αγώνα με ανόητα λάθη».

Panathinaikos Live Streaming.

Και τώρα Ρεάλ

Ωστόσο αυτό το παιχνίδι πρέπει να μείνει πίσω για το «τριφύλλι» που καλείται να υποδεχθεί την πρωτοπόρο Ρεάλ (11-1), την οποία έχει νικήσει μόλις μία φορά στα τελευταία 16 μεταξύ τους παιχνίδια.

Οι Μαδριλένοι του Τσους Ματέο έχουν ηττηθεί μόνο στην Πόλη από τη Φενέρ και πέρασαν νικηφόρα από το ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό (71-77), κάνοντας σε άλλο ένα παιχνίδι επίδειξη του πλεονάσματος λύσεων που διαθέτουν.

Εξάλλου η πρωτοπορία τους στην κατάταξη επιβεβαιώνεται και από τις στατιστικές κατηγορίες, καθώς είναι πρώτοι στη διοργάνωση σε αξιολόγηση, επίθεση, άμυνα ασίστ, τάπες, ενώ αναγκάζουν τον αντίπαλο στις χειρότερες επιδόσεις σε αξιολόγηση, ασίστ, τάπες δίποντα και τρίποντα!

Παναθηναϊκος – Ρεαλ Μαδριτης Live streaming: Και ο Παναθηναϊκός με σύνθεση… νοσοκομείου έπαιξε

Με τη φορά του τέσσερα στα τέσσερα, αλλά και της πολύ καλής του εμφάνισης στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν (η οποία για διάφορους λόγους αγωνιστικούς και μη δεν μετουσιώθηκε σε νίκη) ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Πόλη για τον αγώνα με την Εφές. Για τον αγώνα με την… πληγωμένη υφές, η οποία είχε να αντιμετωπίσει πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, με τον Ερντέμ Τσαν να πρέπει να διαχειριστεί πολλές και σημαντικές απουσίες.

Και όμως η… πληγωμένη Εφές βρήκε τον τρόπο να πάρει την νίκη απέναντι στον… ανεβασμένο Παναθηναϊκό, να βρει ψυχολογία εν όψει της συνέχειας και να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη… ζωή των παικτών της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Και αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να κάνει το… χατίρι στους Τούρκους και από επιλογή να… ισοφαρίσει τα προβλήματα. Γιατί αν δει κάποιος το φύλλο της στατιστικής μετά το τέλος του αγώνα, μπορεί κάλλιστα να καταλάβει πως δεν ήταν μόνο η Εφές που είχε αγωνιστικά/ποσοτικά προβλήματα. Και ο Παναθηναϊκός με σύνθεση νοσοκομείου έπαιξε. Αλλά όχι από ανάγκη, αλλά από… επιλογή.

Ο Εργκίν Αταμάν έχει δείξει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα πως προτιμά να παίζει με αυτούς που θεωρεί έτοιμους. Όσο και αν αυτό μικραίνει το rotation επικίνδυνα από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει στη διάθεση του και δύο από τους κομβικότερους παίκτες της ομάδας. Τον Ιωάννη Παπαπέτρου και τον Χουάντσο Ερνάνγκομεθ.

Και επειδή τα λόγια είναι… περιττά και τα μαθηματικά… μιλάνε από μόνα τους, ας δούμε τους χρόνο συμμετοχής των παικτών του Παναθηναϊκού.

Έξι παίκτες αγωνίστηκαν από 21 λεπτά μέχρι 34 (Σλούκας 27:38, Γκραντ 33:35, Ναν 29:32, Λεσόρ 31:40, Γκριγκόνις 20:54, Μήτογλου 33:46) κι έξι παίκτες αγωνίστηκαν από… καθόλου μέχρι το… πολύ 9 λεπτά (Καλαϊτζάκης δεν αγωνίστηκε, Βιλντόζα 06:25, Γκάι 01:56, Μπαλτσερόφκσι 04:13, Αντετοκούνμπο 08:37, Μαντζούκας 01:44).

Πρώτος σε τεχνικές ποινές στην Euroleague ο Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν είναι μέχρι στιγμής πρώτος στις τεχνικές ποινές στην Euroleague. Απόρροια και των… περίεργων διαιτησιών που έχει ο Παναθηναϊκός.

Ο Τούρκος τεχνικός μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 4 τεχνικές ποινές στις πρώτες 9 αγωνιστικές της διοργάνωσης. Τις δύο μάλιστα στο παιχνίδι απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ, όπου και αποβλήθηκε.

Στη δεύτερη θέση είναι ο Άλεξ Μουμπρού της Βαλένθια, που έχει χρεωθεί με 3 τεχνικές ποινές, με τους δύο προπονητές να «συγκρούονται» στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (23/11, 21:15).

Ακολουθούν με δύο τεχνικές ποινές οι Ερντέμ Τσαν, Όντεντ Κάτας, Πάμπλο Λάσο και Δημήτρης Ιτούδης.

Παναθηναϊκος – Ρεαλ Μαδριτης Live streaming: Έτσι έχασε το πλεονέκτημα ο Αταμάν

Την ίδια ώρα στην αντίπερα όχθη ο Τσαν μοίρασε τον χρόνο. Πλην των Λάρκιν και Τζοόυνς οι οποίοι πήραν τα παραπάνω λεπτά που απαιτούντο για να φτάσει η Εφές στην νίκη, με τους υπόλοιπους να μοιράζονται τον χρόνο. Εκτός από τους Ντούντας, Τούντσα και Γιλντιζλί που δεν αγωνίστηκαν καθόλου.

Ουσιαστικά με αυτήν του την επιλογή ο Εργκίν Αταμάν έχασε το πλεονέκτημα που είχε ο πιο… γεμάτος Παναθηναϊκός. Την ίδια ώρα ο Τσαν κατάφερε να μετατρέψει σε πλεονέκτημα το μειονέκτημα των απουσιών, με αποτέλεσμα η Εφές να πάρει την πολύ σημαντική νίκη.

Σαφέστατα και ο Εργκίν Αταμάν ξέρει καλύτερα από τον καθένα γιατί προχώρησε σε αυτή την επιλογή. Αποδεικνύοντας παράλληλα πως θεωρεί πως κάποιοι παίκτες της ομάδας του ακόμα δεν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στο υψηλότερο επίπεδο. Από την άλλη δε μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός μέσα σε ελάχιστες ημέρες έχασε δύο παιχνίδια στον πόντο γιατί η ομάδα στα τελευταία λεπτά έδειχνε να μένει από… ενέργεια. Κάτι που εν πολλοίς, αν όχι ολοκληρωτικά, οφείλεται στο ασταμάτητο… κουπί που τραβάνε οι συγκεκριμένοι παίκτες.

Πλέον αυτό που περιμένει ο Παναθηναϊκός είναι η επιστροφή των δύο παικτών, όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Αλλά και το step up των παικτών της second unit που θα λύσει τα χέρια του Αταμάν.Παθηναικος Live Streaming

Μετά τον Παναθηναϊκό, έξαλλοι και στη Μονακό για τη διαιτησία της Παρτιζάν: «Είναι ντροπή»

Ο Παναθηναϊκός έσυρε τον χορό και πέντε μέρες μετά, η Μονακό ακολουθεί με τον Μοτεγιούνας να ξεσπά μπροστά στην κάμερα. «Δεν μιλάω ποτέ για τους διαιτητές αλλά αυτό είναι ντροπή»!

Η Παρτιζάν επικράτησε της Μονακό με 89-85. Ωστόσο, οι Μονεγάσκοι έφυγαν από το Βελιγράδι με έντονα παράπονα. Έγιναν η δεύτερη ομάδα μέσα σε λίγες ημέρες που εκφράζει την δυσαρέσκειά της για την διαιτησία σε ματς με την Παρτιζάν.

Πριν την Μονακό είχε προηγηθεί ο Παναθηναϊκός. Με τους «πράσινους» να εκφράζουν εντονότατα παράπονα για τους διαιτητές  της αναμέτρησης με τους «ασπρόμαυρους» του Βελιγραδίου, εκδίδοντας και ανακοίνωση.

Η σκυτάλη πέρασε από το Τριφύλλι στην Μονακό. Δια στόματος του Ντονάτας Μοτεγιούνας, εξέφρασε την δυσαρέσκειά για την αντιμετώπιση των διαιτητών.

Ο Λιθουανός φόργουορντ/σέντερ στη διάρκεια του flash interview… ξέσπασε κατά των διαιτητών. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω είναι ντροπή για την Ευρωλίγκα αυτό που έγινε τώρα. Δεν έχω μιλήσει ποτέ στην καριέρα μου για τους διαιτητές, αλλά αυτό είναι ντροπή.

Η μια κακή απόφαση των διαιτητών διαδέχονταν την άλλη, την ίδια κατάσταση βιώσαμε και στην έδρα μας. Είχαμε τουλάχιστον οκτώ περιπτώσεις που έγιναν λάθος σφυρίγματα, είναι ντροπή για την διοργάνωση».

Παναθηναϊκος – Ρεαλ Μαδριτης Live streaming| Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News