Παναθηναϊκος – Ζαλγκιρις Live streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (15/11)

Παναθηναϊκος - Ζαλγκιρις Live Streaming

Παναθηναϊκος – Ζαλγκιρις Live streaming: Με το δεξί στη διαβολοβδομάδα απέναντι στη Ζαλγκίρις θέλει να μπει ο Παναθηναϊκός.

Παναθηναϊκος – Ζαλγκιρις Live streaming | Panathinaikos Live Streaming:

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ (21:15). Στο πρώτο πιάτο της διαβολοβδομάδας, για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Οι «πράσινοι» πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη της σεζόν, στο Βερολίνο επί της Άλμπα (85-99). Πλέον, θέλουν να χτίσουν σερί νικών για να ανέβουν από το ρεκόρ 3-4 που έχουν στις πρώτες επτά αγωνιστικές του «μαραθωνίου». Panathinaikos Live Streaming.

Τρία σερί στο ΟΑΚΑ

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχει μπροστά της τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις. Στο δεύτερο πιάτο της διαβολοβδομάδας θα υποδεχθεί τη Βίρτους Μπολόνια.

Τα σερί ματς στο ΟΑΚΑ δίνουν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να αρχίσει νικηφόρο σερί για να καλύψει το χαμένο έδαφος εξαιτίας των δύο ηττών που μετρά εντός έδρας και να αναρριχηθεί στην κατάταξη.

Το απουσιολόγιο έχει σταθερά τα ονόματα των τραυματιών Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννη Παπαπέτρου. Παράλληλα, ο Τούρκος τεχνικός θέλει να εντάξει στο rotation τον Κέντρικ Ναν.

Ο Αμερικανός σταρ έκανε ντεμπούτο στο Βερολίνο στην Euroleague και απέναντι στον Άρη για το πρωτάθλημα. Επίσης, έχει επιστρέψει δυναμικά ο Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος ήταν παραγωγικός και στα δύο αυτά παιχνίδια.

Από την πλευρά της η Ζαλγκίρις έχει επίσης ρεκόρ 3-4. Προέρχεται από ήττα στην παράταση απέναντι στην Εφές (86-82). Μάλιστα, έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία για νέα νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με 20 νίκες έναντι 10 των Λιθουανών. Πέρυσι οι «πράσινοι» έκαναν το 2/2 (67-81 στο Κάουνας, 89-65 στο ΟΑΚΑ), σπάζοντας το σερί τεσσάρων νικών που είχε η Ζαλγκίρις.

Παναθηναϊκος – Ζαλγκιρις Live streaming: Η κατάρα των social media «γεννά» γενιές κακόψυχες

Η λογική του όχλου πάντα δίνει άλλοθι σε πράξεις που δεν συμβαδίζουν με την ανθρώπινη λογική. Σας αγέλες άγριων ζώων, άτομα που αν καθίσεις να συζητήσεις μαζί τους ένας προς έναν θα έχουν και λογική και συναίσθημα, μετατρέπονται σε κάτι εντελώς διαφορετικό ανάμεσα στους πολλούς.

Συνηθίσαμε να ζούμε αυτού του είδους τις καταστάσεις στα γήπεδα. Με τα υβριστικά συνθήματα, τα αντικείμενα που πετάγονται στον αγωνιστικό χώρο ή τα σπασμένα καρεκλάκια. Εκεί όπου βλέποντας ο καθένας τον διπλανό του να προχωρά σε τέτοια ενέργεια, απλά τον ακολουθεί αντί να τον συνετίσει.

Τα social media είναι κάτι διαφορετικό. Εκεί ο καθένας είναι μόνος του. Πίσω από μια οθόνη υπολογιστή, κινητού, τάμπλετ, υποτίθεται έχει την σκέψη και την ηρεμία να σκεφτεί πριν γράψει κάτι, πριν προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες. Δυστυχώς όμως αυτή η λογική της αγέλης των άγριων θηρίων, μεγεθύνεται υπέρμετρα. Δεν υπάρχει ο φόβος για πιθανές συνέπειες, αισθάνονται όλοι ισχυροί επειδή δεν τους… βλέπει κανείς και ξεσπούν. Με τρόπους χυδαίους, ανήθικους, αλήτικους, απάνθρωπους.

Ένα απ’ τα τελευταία παραδείγματα, ήρθε από προφίλ που απευθύνεται σε φιλάθλους του Άρη. Το δημιούργησε κάποιος ή κάποιοι, για να ασχολούνται με ζητήματα της ομάδας τους. Μέχρι εδώ τίποτα κακό. Δυστυχώς όμως το πράγμα ξεφεύγει, γιατί η αποδοχή που προκύπτει όχι απ’ το έργο του διαχειριστή/των διαχειριστών αλλά απ’ την απήχηση του συλλόγου, κάνει τον διαχειριστή/τους διαχειριστές να αισθάνονται ισχυροί, να νιώθουν πως μπορούν να επηρεάσουν κόσμο.

Αυτόματα τους γεννιέται η επιθυμία να πουν κάτι που η πλατιά μάζα δύσκολα θα ξεστομίσει, σκεπτόμενη απλά το τι λέει. Η γλώσσα μπορεί να βουτηχτεί στο μυαλό και να σώσει καταστάσεις. Το πληκτρολόγιο όμως, δεν μπορεί.

Το κείμενο κατά του Ματίας Λεσόρ

«Ματίας Λεσορ, σου ευχόμαστε ολόψυχα ρήξη χιαστών και στα δύο πόδια. Σίχαμα».

Συγγνώμη για την αναδημοσίευση, όμως όταν το πρόβλημα το αφήνεις να περάσει, γιγαντώνεται. Αυτό ακριβώς έχει γίνει με τα social media. Εκεί όπου κυρίως νεαρά παιδιά, με την ασφάλεια της χρησιμοποίησης του ονόματος μιας ομάδας και της ανωνυμίας, προάγουν το πόσο κακόψυχοι γίνονται. Πόσο μακριά μένουν απ’ τα ανθρώπινα ένστικτα που πρέπει να λειτουργούν σε αυτές τις περιπτώσεις. Είτε πρόκειται για κάποιον που είναι κοντά στον Άρη συναισθηματικά είτε σε άλλες ομάδες.

Η σελίδα μάλιστα, έχει περίπου 13.000 ακόλουους. Η ανάρτηση έλαβε 1.500 likes. Δηλαδή σε τόσα άτομα άρεσε η κατάρα και η σκέψη πως ένας αθλητής θα τραυματιστεί σοβαρά. Κι αυτό μπορεί να λέγεται δημόσια, χωρίς συνέπειες, χωρίς έστω να υπάρχει το θάρρος αυτής της σιχαμένης άποψης.

Είναι κρίμα γιατί το φαινόμενο έχει ξεφύγει. «Δολοφονούνται» άνθρωποι, οι ύβρεις είναι το λιγότερο, με ψέματα και κατάρες ο καθένας μπορεί να βρει τον μπελά του. Κι όλα αυτά στην… πλάτη του ονόματος μιας ομάδας, που προφανώς δεν φταίει σε κάτι.

Η σύγχρονη γενιά, ανεξάρτητα απ’ την ηλικία, μαθαίνει να συμβιβάζεται με την ευκολία και την κακία. Ευκολία λόγω ανωνυμίας και κακία λόγω ικανότητας να πει ο καθένας αυτό που γουστάρει χωρίς συνέπειες.

Πολύ διαφορετικό από ένα γήπεδο που βρίζει, αλλά ούτε εκείνο δεν τόλμησε να… ευχηθεί σοβαρούς τραυματισμούς. Κι αν συνέβαινε οι περισσότεροι θα αντιδρούσαν. Το μεγάλο ποσοστό σαπίλας των social media, δε θα μπορούσε να σταθεί στις εξέδρες και στον όχλο ενός γηπέδου. Γιατί εκεί είναι το πάθος της στιγμής, το αίμα που βράζει που κάνουν την όποια ζημιά. Ο κίνδυνος είναι από αυτούς που ήρεμα κάθονται πίσω από μια οθόνη και στάζουν χολή και απανθρωπιά χρησιμοποιώντας ένα πληκτρολόγιο και την ανωνυμία.

Παναθηναϊκος – Ζαλγκιρις Live streaming: Βιλντόζα: «Όλοι έδειξαν στήριξη σε εμένα»

Ο Αργεντινός γκαρντ του Παναθηναϊκού μίλησε για την παρουσία του στο Τριφύλλι, αλλά και τη στήριξη που του έδειξαν όλοι από την ομάδα και τον έκανε να νιώσει καλύτερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λούκα Βιλντόζα στην εκπομπή «Τζάμπολ»:

Για την ατμόσφαιρα στο Αλεξάνδρειο: «Ήταν ωραία ατμόσφαιρα. Πέρασε καιρός από τότε που παίξαμε σε ένα τέτοιο γήπεδο. Θυμάμαι την Χάλα Πιονίρ, οι φίλαθλοι ήταν εκπληκτικοί. Ήταν σκληρό παιχνίδι, παίξαμε σκληρά. Ο Άρης είχε τον κόσμο στο πλευρό του. Δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε».

Για τον ρυθμό της ομάδας κόντρα στον Άρη: «Νομίζω πως αν και δεν σκόραρα πολύ, εγώ και ο Τζέριαν (Γκραντ) θέσαμε τον τόνο από την αρχή και οι υπόλοιποι ακολούθησαν. Είμαι περήφανος για την ομάδα. Είναι δύσκολο να δείξεις χαρακτήρα σε μια τέτοια έδρα. Το κάναμε και είμαι περήφανος».

Για τα σουτ του: «Με άφησαν ελεύθερο και σούταρα. Δουλεύω πολύ γι αυτά τα σουτ, το έκανα διαρκώς πέρυσι. Τώρα είμαι ξανά υγιής με τον αστράγαλο και νιώθω καλά στο σουτ μου».

Για την βελτίωση της ομάδας: «Παίζουμε καλύτερα. Όλοι ξέρουν τον ρόλο τους. Έχουμε σπουδαίους παίκτες. Ο Ντίνος κάνει καλή δουλειά, ο Ματίας μας βοηθάει. Είμαι περήφανος για την ομάδα και πώς δουλεύει για να γίνει καλύτερη».

Για το αν ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την πρώτη θέση μετά τις εκτός έδρας νίκες με Άρη και Ολυμπιακό: «Ήταν κι αυτός σκληρός αγώνας. Είναι νωρίς αλλά είμαι περήφανος για την εικόνα μας και το πού είμαστε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να διορθώνουμε λεπτομέρειες στην άμυνα και να βελτιωνόμαστε».

Για τις απουσίες των Παπαπέτρου-Ερνανγκόμεθ: «Ο Ντίνος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει την αξία του. Μας λείπουν ο Παπαπέτρου και ο Χουάντσο. Ανυπομονούμε να επιστρέψουν».

Για την κατάστασή του: «Αισθάνομαι εξαιρετικά και πάλι. Όλοι έδειξαν στήριξη σε μένα. Εγώ νιώθω και πάλι υγιής και απολαμβάνω το παιχνίδι πάνω στο παρκέ».Παθηναικος Live Streaming

Παναθηναϊκος – Ζαλγκιρις Live streaming| Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News