Παναθηναϊκος - Μπαρτσελονα Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (23/3)

Παναθηναικος - Μπαρτσελονα Live Streaming

Δύσκολη αποστολή στη Euroleague για τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκος – Μπαρτσελονα Live Streaming | Panathinaikos – Barcelona Live Streaming: Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ (20:30). Σε ένα από τα πλέον παραδοσιακά παιχνίδια της Euroleague, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής.

Ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υφίσταται για τον Παναθηναϊκό στην Euroleague. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως τα παιχνίδια που απομένουν στο πρόγραμμα των «πράσινων» στην κανονική περίοδο είναι αδιάφορα.

Λίγες «στροφές» πριν πέσει η αυλαία της ευρωπαϊκής σεζόν, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη (10-19) αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα (19-10), σε ένα ζευγάρι που κάποτε έκρινε τον τίτλο ή μια θέση στο Final-4.Panathinaikos Live Streaming

Για θετικό ευρωπαϊκό φινάλε

Οι δύο αντίπαλοι αυτή τη στιγμή έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες βλέψεις. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το ρεκόρ τους.

Το «τριφύλλι» στρέφει το βλέμμα στην Euroleague μετά τη νέα ήττα από τον Ολυμπιακό, για την Basket League (74-76). Σε ένα παιχνίδι το οποίο χάθηκε στις λεπτομέρειες.

Στόχος είναι να δοθεί συνέχεια στο μικρό νικηφόρο σερί που έχει με τις νίκες απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα (75-66) και Βιλερμπάν (82-86), ώστε το φινάλε της ευρωπαϊκής χρονιάς να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο, για λόγους γοήτρου.

Παράλληλα ο Σερέλης θέλει να επιβεβαιώσει τη βελτιωμένη εικόνα που είχε η ομάδα του στα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ωστόσο, προβληματίζεται από τους «λαβωμένους» Πονίτκα και Μπέικον.

Παναθηναϊκος – Μπαρτσελονα Live Streaming: Να κλειδώσουν τα Playoffs οι Καταλανοί

Για την Μπάρτσα, το βαθμολογικό ζητούμενο είναι πολύ πιο σημαντικό. Οι Καταλανοί με νίκη θα γίνουν η 3η ομάδα που θα «κλειδώσει» θέση στα Playoffs. Έτσι, θα διατηρήσει τη θέση ισχύος για το πλεονέκτημα έδρας. Και φυσικά και τις ελπίδες για μία εκ των δύο πρώτων θέσεων της κατάταξης, στις οποίες κατοικοεδρεύουν Ολυμπιακός (21-8) και Ρεάλ (20-9).

Ο προπονητής των «μπλαουγράνα» Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επιστρέφει σε πολύ γνώριμα και αγαπητά λημέρια. Έχει δεθεί με την εξέδρα και τον οργανισμό του Παναθηναϊκού λόγω της διπλής θητείας του στο ΟΑΚΑ και θα χειροκροτηθεί για άλλη μια φορά.Παθηναικος Live Streaming

Να σπάσει το κακό σερί θέλει ο Παναθηναϊκός

Πέραν του γοήτρου, το «τριφύλλι» θα κυνηγήσει την πρώτη του νίκη επί των Καταλανών έπειτα από 8 συνεχόμενες ήττες ανεξαρτήτως έδρας στην κανονική περίοδο.

Η τελευταία «πράσινη» νίκη ήταν στις 21/11/2018 στο ΟΑΚΑ (76-70). Έκτοτε οι «μπλαουγράνα» έχουν 8/8, με τελευταία τη δύσκολη νίκη στον πρώτο γύρο στο «Palau» (74-68).

Συνολικά από το «μιλένιουμ» κι έπειτα το σκορ είναι 28-13 υπέρ της Μπάρτσα. Οι δύο ομάδες έχουν δώσει ιστορικές μάχες στο παρελθόν. Συμπεριλαμβανομένων του δραματικού τελικού του 1996 και των επίσης συγκλονιστικών σειρών Playoffs το 2011 και το 2013.

Όσον αφορά το «σήμερα», η υπεροχή της Μπαρτσελόνα είναι σαφής. Στους περισσότερους επιμέρους τομείς και ειδικά στην άμυνα, καθώς οι 77.3 πόντοι που δέχονται οι Καταλανοί τους κατατάσσουν τρίτους στη σχετική λίστα.

Εκεί που υπερέχει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δέχεται 82.7 πόντους, είναι τα κλεψίματα (6.5 έναντι 6), οι τάπες (2.3 έναντι 1.9) και τα λιγότερα λάθη (11.9 έναντι 12.7).

Ομπράντοβιτς: «Δίκαια πρώτος στην Euroleague ο Ολυμπιακός, παραμένει μεγάλος ο Παναθηναϊκός»

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι της Παρτιζάν κόντρα στον Ολυμπιακό (24/3, 21:00) αποθέωσε τους «ερυθρόλευκους» για το μπάσκετ που παίζουν, ενώ τόνισε παράλληλα πως ο Παναθηναϊκός παραμένει μεγάλος.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Ολυμπιακός είναι δίκαια πρώτος στην Ευρωλίγκα. Παρουσιάζει καταπληκτικό μπάσκετ, παίζει σαν ομάδα και δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. Έχουν φανταστικό ρυθμό στην επίθεση, παίζουν με υπομονή και πολλές επιθέσεις τους εκδηλώνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα αναζητώντας με υπομονή ένα ελεύθερο σουτ. Στην άμυνα παίζουν με αλλαγές, ακόμη και με τον Φαλ. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την άμυνά τους. Από εκεί εξασφαλίζουν κυρίως το πλεονέκτημά τους και μετά έχουν ανοιχτό γήπεδο. Διαθέτουν πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε υψηλό ρυθμό και να προσφέρουν εύκολους πόντους

Για το πρόγραμμα της Παρτιζάν: «Αντιμετωπίζουμε στις τελευταίες αγωνιστικές ομάδες που είναι μπροστά μας στη βαθμολογία, συν τον Παναθηναϊκό που δεν θα είναι ευκολότερος αντίπαλος και παραμένει μεγάλη ομάδα».

Για τον κόσμο της ομάδας που παρεκτρέπεται σε αρκετά ματς: «Πρέπει να καταλάβουν πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός για τον αντίπαλο, τους αντίπαλους παίκτες και τους φιλάθλους της αντιπάλου ομάδας. Θα ήθελα αυτό να συμβαίνει πάντα στα παιχνίδια μας. Καταλαβαίνω το πάθος των οπαδών μας, αλλά τους θερμοπαρακαλώ να μην πετάνε αντικείμενα και να μην βρίζουν κανέναν. Να κάνουμε την ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας την καλύτερη στην Ευρώπη από όλες τις απόψεις. Από πλευράς στήριξης και ατμόσφαιρας είμαστε ήδη οι καλύτεροι, αλλά ας κάνουμε και το επόμενο βήμα, ώστε να μιλά όλη η Ευρώπη όχι μόνο για το κλίμα, αλλά και για τον σεβασμό που δείχνουμε στον αντίπαλο και σε κάθε φιλοξενούμενο στο γήπεδό μας».

Σερέλης: «Δεν ήταν εύκολο να κόψω τον Τόμας»

Για τον αποκλεισμό του Τόμας από την Basket League: «Είναι 100% επαγγελματίας. Παρά το γεγονός πως είναι λίγο καιρό στον Παναθηναϊκό, είναι σαν να βρίσκεται στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς. Έχει κάνει τρομερή προσπάθεια, μετά και τη δική μου έλευση με την αλλαγή του προπονητικού τιμ. Δυστυχώς μπορούσα να κάνω μόνο μία αλλαγή. Ήταν μια δύσκολη απόφαση και ό,τι κι αν επέλεγα θα ήταν άδικο! Σκεφτήκαμε ποιος ήταν πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα και θα μας βοηθούσε όπως είναι κτισμένη η ομάδα. Νομίζω ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο, από το να επιλέξω τον Γκριγκόνις. Η αντιμετώπιση του Τόμας είναι άκρως επαγγελματική και το πόσο σκέφτεται την ομάδα, παρά την απογοήτευσή του».

Για τη διάθεση… θυσίας του Παναθηναϊκού: «Ήταν το πρώτο πράγμα που ζητήσαμε. Ήρθαμε τον Φεβρουάριο και δε νομίζω πως μπορούμε να θέλξουμε στο επιθετικό κομμάτι. Έπρεπε να… θυσιαστούμε και να βάλουμε τα κορμιά μας για να πάρουμε νίκες. Ακόμη κάθε παίκτης έπρεπε να βγάλει στοιχεία που δεν είχε δείξει από την αρχή της χρονιάς και πολλές φορές γίνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό. Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα με πολλή δύναμη και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, με αμυντική προσήλωση».

Για τις απουσίες: «Δε θα έχουμε τους Πονίτκα και Μπέικον σε αυτό το ματς».

Για τον Γουίλιαμς: «Έχει έναν πολύ μικρό τραυματισμό που αν ήμασταν διαφορετικά θα μπορούσε να ξεκουραστεί σε κάποιο ματς. Το προσπαθήσαμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι εύκολο όπως είδαμε. Θέλουμε να κερδίζουμε όμως και το γεγονός πως επειδή δεν έχουμε ελπίδες για τα playoffs δε μας κάνει αδιάφορους. Χτυπάμε όλα τα παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να ξεκουράσουμε τον Γουίλιαμς, ούτε τους Λι και Ουόλτερς. Οπότε προσπαθούμε να κάνουμε μια διαχείριση. Δε νιώθει άνετα σε όλα τα ματς και έχει παίξει σε πολλά με αυτοθυσία».

Παναθηναϊκος – Μπαρτσελονα Live Streaming | Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News