Παναθηναϊκος - Εφες Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (2/3)

Παναθηναϊκος - Εφες Live streaming

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Εφές στο ΟΑΚΑ (21:00) στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague με στόχο την πρώτη νίκη υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη.

Παναθηναϊκος – Εφες Live Streaming | Panathinaikos – Efes Live Streaming: Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Εφές στο ΟΑΚΑ (21:00) στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Euroleague με στόχο την πρώτη νίκη υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη.

Η επιστροφή στις νίκες έπειτα από αρκετό καιρό είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές.

Ο Φεβρουάριος συνοδεύτηκε από μαζεμένα αρνητικά αποτελέσματα για τους «πράσινους», που έχουν σερί τεσσάρων ηττών στην Euroleague, ενώ απέτυχαν και εντός των τειχών στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αυτά τα αποτελέσματα δρομολόγησαν την απομάκρυνση του Ντέγιαν Ράντονιτς, με τον Χρήστο Σερέλη να τον αντικαθιστά και να πραγματοποιεί ντεμπούτο στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής στο Μιλάνο με την Αρμάνι.Panathinaikos Live Streaming

Βελτιωμένος πνευματικά ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» (8-17) παρά τις απουσίες τους παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι κυρίως σε πνευματικό επίπεδο σε σχέση με την εποχή Ράντονιτς, ωστόσο ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες (78-76) και πλέον στοχεύουν στην πρώτη τους επιτυχία έπειτα από το 89-65 επί της Ζαλγκίρις στις 26/1.

Ζητούμενο είναι να επιβεβαιωθεί η βελτίωση στο ΟΑΚΑ, με τον Σερέλη να ψάχνει την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση, ενώ επιχειρεί να διορθώσει όσα μπορεί μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Αρχή ην η άμυνα, καθώς οι 83.1 πόντοι είναι η 5η χειρότερη επίδοση στη διοργάνωση.

Παναθηναϊκος – Εφες Live Streaming: Ψάχνουν σταθερότητα οι Τούρκοι

Στον αντίποδα, η back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης του Εργκίν Αταμάν (12-12) δυσκολεύεται να βρει ρυθμό και σερί νικών, προσπαθώντας να μη χάσει το «τρένο» των Playoffs, για να μείνει στη διεκδίκηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση καλείται να διαχειριστεί το πρόβλημα τραυματισμού του Βασίλιε Μίτσιτς. Ο Σέρβος βρίσκεται στα «πιτς» και ο Αταμάν φοβάται πως υπάρχει πιθανότητα ο MVP των δύο τελευταίων Final-4 τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν.

Εκτός έδρας η τουρκική ομάδα έχει σκαμπανεβάσματα, έχοντας 5 νίκες σε 13 αγώνες μακριά από την Πόλη, με τους «πράσινους» να έχουν απόλυτη ισορροπία στο «σπίτι» τους (6-6).Παθηναικος Live Streaming

Τα βρίσκει σκούρα στο ΟΑΚΑ η Εφές

Εκεί που δεν υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι στις επιμέρους στατιστικές κατηγορίες. Με εξαίρεση τα ριμπάουντ (33.4 έναντι 32.4) και τα κλεψίματα (6.9 έναντι 6.3), η Εφές υπερτερεί.

Πάντως η Εφές παραδοσιακά τα βρίσκει σκούρα στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, σε 15 επισκέψεις στο ΟΑΚΑ έχει μόλις 2 νίκες (73-76 το 2006, 77-80 το 2021) και 13 ήττες, ενώ πέρυσι είχε υποστεί συντριβή (95-69), σε μια καθολική επικράτηση του «τριφυλλιού».

Συνολικά σε 29 αναμετρήσεις στη σύγχρονη ιστορία ο Παναθηναϊκός έχει 17 νίκες, έναντι 12 της τουρκικής ομάδας.

Παναθηναϊκος – Εφες Live Streaming: Σερέλης «Με ένα τόσο τραγικό γεγονός, ένα παιχνίδι μπάσκετ δεν μπορεί να μπει στην κουβέντα»

Ο Χρήστος Σερέλης τόνισε πως η εθνική τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη «καλύπτει» οποιοδήποτε άλλο γεγονός και πως ένας αγώνας μπάσκετ, εν προκειμένω αυτός απέναντι στην Εφές (2/3, 21:00), δεν έχει μεγάλη σημασία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του head coach του Παναθηναϊκού:

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Προφανώς, όλη η χώρα είναι. Πρόκειται για μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Οι γείτονές μας πριν λίγο καιρό είχαν ένα πολύ μεγάλο σεισμό. Έχουν θρηνήσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Βλέπουμε και εμείς ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Βλέπουμε πόσο ξαφνικά μπορεί να έρθει μια απώλεια. Όλοι σκεφτόμαστε τις οικογένειες των θυμάτων. Θα θέλαμε να τους εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας. Κουράγιο και δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους. Πραγματικά και στην ομάδα από το πρωί είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης αυτό το τραγικό δυστύχημα».

Σε ερώτηση σχετικά με την αυριανή αναμέτρηση και το ενδεχόμενο αναβολής της, είπε: «Νομίζω ότι, κακά τα ψέματα, ένα τόσο τραγικό γεγονός, το αν θα παίξεις ένα παιχνίδι μπάσκετ, δεν είναι κάτι που μπορεί να μπει στην κουβέντα. Αν μας πουν να παίξουμε, θα παίξουμε εννοείται. Αν αναβληθεί, θα προετοιμαστούμε για όποτε γίνει».

Συντετριμμένος ο Γιώργος Καλαϊτζάκης

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης στάθηκε στις στενάχωρες στιγμές που περνά σύσσωμη η Ελλάδα και τόνισε πως δεν μπορεί να μιλήσει για μπάσκετ μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο γκαρντ – φόργουορντ του Παναθηναϊκού, ενόψει του αγώνα με την Αναντολού Εφές (2/3, 21:00):

«Δεν υπάρχουν λόγια. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Και η εικόνα μέσα στα αποδυτήρια είναι πολύ στενάχωρη. Όλοι συζητάμε για αυτό το θέμα. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων. Προσευχόμαστε για τους τραυματίες, για να πάνε όλα καλά. Τι να πω… Πραγματικά, δεν μπορώ να μιλήσω για μπάσκετ. Δεν μπορεί μετά από ένα τέτοιο γεγονός να μιλήσει κάποιος για μπάσκετ και για αθλητισμό. Πρώτα από όλα είναι η υγεία. Δεν υπάρχουν λόγια….

Όλοι μας είμαστε άνθρωποι, όλοι μας έχουμε συναισθήματα. Αν είσαι αθλητής, δε σημαίνει πως είσαι πάνω από τους υπολοίπους. Όπως έχω ξαναπεί, δεν μπορείς να κοιτάς μακριά. Πράγματα σαν και αυτά γίνονται και σε προσγειώνουν στην πραγματικότητα. Εύχομαι οι τραυματίες να είναι όλοι καλά και προσεύχομαι για τις οικογένειες των θυμάτων».

Παναθηναϊκος – Εφες Live Streaming: Συλλυπητήρια από Παναθηναϊκό και Euroleague

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Μάλιστα, θα πρέπει να σημειώσουμε πως ένα μαύρο background καλύπτει το σήμα της «πράσινης» ΚΑΕ στα social media της ομάδας.

Αναλυτικά όσα ανέφεραν οι «πράσινοι»: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη της για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Οι προσευχές όλων μας είναι με τους τραυματίες!».

Λίγο αργότερα τα δικά της συλλυπητήρια έστειλε μέσω twitter και η Euroleague: «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι που ακούσαμε για τη σύγκρουση των τρένων στην Ελλάδα. Θα θέλαμε να στείλουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όλων των θυμάτων».

Οι «σφυρίχτρες» της αναμέτρησης

Η Euroleague ανακοίνωσε την διαιτητική τριάδα, που θα σφυρίξει στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές (2/3, 21:00).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, στην αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής της regular season θα σφυρίξουν οι Σρέτεν Ράντοβιτς, Μιλιβόγιε Γιόβιτς και Εμίλιο Πέρεζ.

Παναθηναϊκος – Εφες Live Streaming | Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News