Παναθηναϊκος - Ζαλγκιρις Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (26/1)

Παναθηναϊκος - Ζαλγκιρις Live Streaming

Παναθηναϊκος – Ζαλγκιρις Live Streaming | Panathinaikos – Zalgiris Live Streaming: Βαθμολογική ανάσα αναζητεί ο Παναθηναϊκό απέναντι στη Ζαλγκίρις! Το «τριφύλλι» υποδέχεται τους Λιθουανούς στο ΟΑΚΑ στην 21η αγωνιστική της Euroleague (26/1, 22:00). h νίκη είναι «μονόδρομος» για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Οι «πράσινοι» μετά την ήττα στην Μπολόνια κόντρα στην Βίρτους (74-64), επιστρέφουν στο «σπίτι» τους με βασικό στόχο το «ροζ φύλλο» αγώνα και μια καλή εμφάνιση που θα αναπτερώσει το ηθικό ενόψει της συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη 16η θέση με ρεκόρ 7-13 και η αγωνιστική του εικόνα έχει προκαλέσει «γκρίνια».

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δέχεται έντονη κριτική από όλους, αφού η εικόνα της ομάδας του δεν βελτιώνεται πάνω στο παρκέ. Ο Μαυροβούνιος προπονητής περιμένει από τους παίκτες του να δώσουν «απαντήσεις» στο ΟΑΚΑ. Εκεί φέτος το «τριφύλλι» μετράει 5 νίκες σε 10 παιχνίδια και αποδεικνύει ότι είναι ικανό να λυγίσει και αντιπάλους ανώτερους από εκείνον.

Το τελευταίο δείγμα γραφής στην Αθήνα ήταν ενθαρρυντικό με αντίπαλο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως στην Ιταλία παρουσιάστηκαν εκ νέου αδυναμίες, σε άμυνα και επίθεση.  Στην Μπολόνια, ο Μπέικον ήταν άστοχος και μοιραίος (2/11 σουτ) και ο Παναθηναϊκός με μόλις 64 πόντους σημείωσε τη χειρότερη φετινή επιθετική επίδοση στη Euroleague. Από τα χέρια και τις εμπνεύσεις του Αμερικάνου ο Παναθηναϊκός περιμένει πολλά κι αυτό το δείχνουν και τα συνολικά νούμερα στη διοργάνωση.Euroleague Παναθηναϊκός Live Streaming

Πρώτος σκόρερ στα κρίσιμα ο Μπέικον

Η EuroLeague δημοσίευσε την πρώτη δεκάδα με τους πόντους που έχουν σκοράρει οι παίκτες στα τελευταία πέντε λεπτά -συν την παράταση- σε ματς που κρίθηκαν στο φινάλε. Ο Μπέικον οδηγεί τη συγκεκριμένη κούρσα και προηγείται με 43 πόντους σε 35 κατοχές. Αυτό σημαίνει ότι με 1.23 πόντους ανά κατοχή ο Μπέικον είναι ο παίκτης που αναλαμβάνει την ευθύνη στο φινάλε των ματς.

Πίσω από τον Μπέικον βρίσκεται ο Ντε Κολό για τη Βιλερμπάν με 40 πόντους σε 39 κατοχές και η πεντάδα κλείνει με τους Κλάιμπερν, Τζόουνς, Τζειμς. Πάντως, την Κυριακή ο Παναθηναϊκός σε αναμέτρηση για τη Basket League νίκησε στο Λαύριο (84-86). Σ’ ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Πάρις Λι να παίρνει την τελευταία προσπάθεια και να ευστοχεί.

Παναθηναϊκος – Ζαλγκιρις Live Streaming: Ελπίζει σε μεταγραφή ο Ράντονιτς

Ο Ράντονιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος και προανήγγειλε μεταγραφή στις δηλώσεις του πριν από το παιχνίδι. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε ο Μαυροβούνιος τεχνικός.

«Ξεκινήσαμε άσχημα αμυντικά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά βελτιωθήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου δεν ήμασταν καλοί ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Στο τέλος θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει το ματς μια κατοχή νωρίτερα. Τελικά τα καταφέραμε με το καλάθι και την καλή άμυνα του Λι.

Το πρόγραμμα είναι πολύ σκληρό. Την Πέμπτη είχαμε ένα δύσκολο ματς με τη Βίρτους και ακολοθεί παιχνίδι με τη φορμαρισμένη Ζαλγκίρις. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει βρει ρυθμό και παίζει εξαιρετικά. Έχει χτίσει σερί νικών και θα κάνουμε τα πάντα με ισορροπία στο παρκέ για να τους σταματήσουμε. Ελπίζω σύντομα να έχουμε κι έναν νέο παίκτη στην ομάδα…».Παναθηναικος Live Streaming

Σε τρομερή κατάσταση η Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις ανήκει στις πιο φορμαρισμένες ομάδες της διοργάνωσης και από την ώρα που ανακοινώθηκε ότι το Final 4 θα γίνει στην έδρας της, παίζει με το πόδι κολλημένο στο γκάζι. Η ομάδα του Καζίς Μακσβίτις με ρεκόρ 12-8 απέχει μόλις μια νίκη από την κορυφή της βαθμολογίας και προέρχεται από 4 σερί νίκες.

Οι Λιθουανοί στα δύο τελευταία εκτός έδρας ματς νίκησαν Βίρτους Μπολόνια (77-87) και Αρμάνι Μιλάνο. Ενώ την περασμένη βδομάδα πλήγωσαν τον Ερυθρό Αστέρα (71-66) στο Κάουνας. Πρωταγωνιστές ήταν οι Ουλάνοβας, Σμιτς και Πολονάρα, όλοι με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.  «Αγκάθι» για το τεχνικό επιτελείο αποτελούν οι απουσίες των Κίναν Έβανς και Αϊζέια Τέιλορ.

Τα τελευταία δύο χρόνια οι Λιθουανοί μετράνε ισάριθμες νίκες (96-83, 81-69)  απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα, η πιο πρόσφατη ήττα στην Αθήνα χρονολογείται τον Ιανουάριο του 2020. Υπενθυμίζουμε ότι στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, το «τριφύλλι» νίκησε στο Κάουνας 81-67 με πρωταγωνιστές τους Γουίλιαμς (25 π.) και Μπέικον (19 π.).

Παναθηναϊκος – Ζαλγκιρις Live Streaming: Δεν κρύφτηκε ο Γκριγκόνις

Ο Μάριους Γκριγκόνις μιλώντας ενόψει του ματς με τη Ζαλγκίρις (26/1, 22:00) δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια που υπάρχει εντός Παναθηναϊκού με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα στην τρέχουσα σεζόν. Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε.

Για το γεγονός πως ο ίδιος αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα, νομίζω η πρώτη φορά ήταν η πιο δύσκολη. Τώρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Πάντα θέλω να τους κερδίζω, πάντα θέλεις να κερδίζεις απέναντι στους “δικούς σου” ανθρώπους, δεν ξέρω γιατί, αλλά έτσι είναι. Είναι άλλος ένας αγώνας για τον οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε και θα δούμε…».

Τα «κλειδιά» του αγώνα: «Η Ζαλγκίρις παίζει πολύ ωραίο μπάσκετ, είναι όλοι μαζί και στην άμυνα. Έχουν κάποια προβλήματα τώρα χωρίς καθαρό point guard. Οπότε θα πρέπει να πιέσουμε την μπάλα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παράλληλα όμως έχουν και ψηλούς στους οποίους μπορούμε να επιτεθούμε από την περιφέρεια. Κάθε ομάδα έχει τις αδυναμίες της και θα πρέπει να εστιάσουμε σε αυτές. και θα δούμε και πως θα πάει το παιχνίδι. Μέσα στη σεζόν συχνά χάνουμε τη συγκέντρωσή μας οπότε κάθε μέρα πρέπει να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι».

«Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι είναι όλα καλά»

Αν πιστεύει ότι η Ζαλγκίρις έχει έξτρα πίεση επειδή το Final 4 θα γίνει στο Κάουνας: «Γνωρίζω τους περισσότερους ανθρώπους της Ζαλγκίρις, από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες. Κοιτάνε πάντα την επόμενη ημέρα, τον επόμενο αγώνα, προσπαθούν να μην σκέφτονται το Final 4. Οι ομάδες με χαμηλά μπάτζετ πρέπει να σκέφτονται τον επόμενο αγώνα. Αν θέλεις να θέσεις κάποιους στόχους πρώτα βλέπεις την είσοδο στα playoff και μετά το final 4. Η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που δεν φτάνει εκεί συχνά. Αλλά αν συνεχίσουν να αγωνίζονται έτσι, όλα είναι πιθανά. Για έξτρα πίεση όμως, δεν νομίζω».

Για την κατάσταση στην ομάδα του Παναθηναϊκού: «Περνάμε μια δύσκολη σεζόν όπως σας είπα. Ακούγονται πολλά, αλλά πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος. Οι φίλαθλοί μας δεν είναι χαρούμενοι. Θα ήταν ψέμα να σας πω ότι όλα είναι καλά και είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν είναι έτσι. Είμαστε όμως εδώ και πρέπει συνέχεια να προσπαθούμε. Να προσπαθούμε να αλλάξουμε, δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι παρά μόνο ότι θα τα δίνουμε όλα. Το 100% του εαυτού μας τουλάχιστον σε όσα μπορούμε να ελέγχουμε. Για τα υπόλοιπα παίζουν κι άλλα ρόλο».

Παναθηναϊκος – Ζαλγκιρις Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News