Παναθηναικος - Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (30/12)

Παναθηναικος - Ολυμπιακος Live Streaming

Παναθηναικος – Ολυμπιακος Live Streaming | Panathinaikos – Olympiacos Live Streaming: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αποχαιρετούν το 2022 με το μεγάλο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Euroleague απόψε να κόβει την ανάσα (21:00).

Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι φιλοδοξούν στο κατάμεστο ΟΑΚΑ να κλείσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2022. Και να δουν το μέλλον του στη διοργάνωση το 2023 με περισσότερη αισιοδοξία και με την ψυχολογία στα ύψη. Το διακύβευμα για τους δύο προπονητές είναι μεγάλο και εκτός από το γόητρο, αφορά την κατάσταση στη βαθμολογία της Euroleague.

Ο Παναθηναϊκός με ρεκόρ 6-9 βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας. Έπειτα από τις τρεις διαδοχικές εκτός έδρας αποτυχίες με Βαλένθια, Μπαρτσελόνα και Εφές, θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να  επιστρέψει στις επιτυχίες. Σε περίπτωση που το «ροζ φύλλο» αγώνα πάει στα χέρια του Ντέγιαν Ράντονιτς, οι «πράσινοι» θα παραμείνουν γερά στο κόλπο της οκτάδας, ενώ με ήττα θα χαθεί σημαντικό έδαφος στη μάχη των playoffs.Euroleague Παναθηναϊκός Live Streaming

Παίκτες-κλειδιά Γκριγκόνις και Μπέικον

Άπαντες στο «πράσινο» στρατόπεδο ζουν και αναπνέουν για το μεγάλο ντέρμπι. Ο Γκριγκόνις τόνισε «μας περιμένει ένα μεγάλο ματς σαν πόλεμος». Από την πλευρά του ο Μπέικον υποστήριξε, «είμαι εδώ για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αφού ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το ματς για όλους». 

Οι «πράσινοι» επιθετικά περιμένουν πολλά από τους δύο παραπάνω παίκτες. Ο Μπέικον είναι «on fire» και αναμένεται να ταλαιπωρήσει την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόσφατο ντέρμπι στο ΣΕΦ σκόραρε 20 πόντους, ενώ με ανάλογα νούμερα τελειώνει τα ματς στη Euroleague.

Ο Γκριγκόνις έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και χρωστάει στον κόσμο του «τριφυλλιού» μια μεγάλη εμφάνιση. Ο Λιθουανός με την Εφές επέστρεψε και σε 10:49 πέτυχε 9 πόντους. Απόψε αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο και παραπάνω επιθέσεις. «Αγκάθι» για τον Ράντονιτς αποτελεί η αγωνιστική ετοιμότητα του Νέιτ Γουόλτερς.

Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού, μετά το διάστρεμμα που υπέστη στο ματς με τον Απόλλωνα στην Πάτρα, ανέβασε ρυθμούς στις δύο τελευταίες προπονήσεις. Όλα δείχνουν ότι θα δώσει το «παρών» στο ντέρμπι, το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα επηρεαστεί η απόδοσή του.

Παναθηναικος – Ολυμπιακος Live Streaming: Πιεσμένοι οι «ερυθρόλευκοι»

Στον Ολυμπιακό οι δύο σερί αποτυχίες με Βιλερμπάν στη Γαλλία και με τον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ έριξαν τους «ερυθρόλευκους» στην 6η θέση της βαθμολογίας (9-6). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν θέλουν να… τριτώσει το κακό, αφού οι ισορροπίες στην βαθμολογία είναι λεπτές.

Με νίκη θα διατηρήσουν την επαφή τους με την τετράδα που χαρίζει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Σε ενδεχόμενο ήττας, ενδέχεται να μπουν σε «περιπέτειες» ακόμα και για την οκτάδα.  Οι Πειραιώτες την Τρίτη νίκησαν 75-89 στην Καρδίτσα κι έκαναν το 10/10 εντός συνόρων, κλείνοντας συνολικά το 2022 αήττητοι εντός συνόρων (37/37 νίκες).

Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα μας βοηθήσει το παιχνίδι για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε σοβαρό θέμα κινήτρου σήμερα. Κρατάω μόνο τη νίκη. Προχωράμε στη σεζόν και τα παιδιά κάνουν μια διεκπεραίωση, κάτι που είναι κάπως κατανοητό, αλλά μέχρι εκεί. Εύχομαι σε όλους τους φιλάθλους και σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά».Παναθηναικος Live Streaming

Πρόβλημα με Βεζένκοφ και η παράδοση

Το μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό αφορά στον Σάσα Βεζένκοφ. Ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρολεύκων» ταλαιπωρείται από μυϊκό σπασμό στον δεξιό προσαγωγό και με δεδομένο ότι τις τελευταίες μέρες δεν προπονήθηκε η συμμετοχή του κρίνεται αμφίβολη. Ο Βεζένκοφ είναι ο παίκτης κλειδί φέτος για τους «ερυθρόλευκους», αφού πρωταγωνιστεί στις κατηγορίες των σκόρερ και ριμπάουντερ της Euroleague.

Επίσης, η ποιότητα των Πειραιωτών στα γκαρντ είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Σλούκας είναι σε 15 αγώνες στη Euroleague κορυφαίος παίκτης στις ασίστ (6.9 μ.ο.), ενώ ο Γουόκαπ πρώτος «κλέφτης» (2.1 μ.ο.).

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι το 9ο ματς ανάμεσα σε Ντέγιαν Ράντονιτς και Γιώργο Μπαρτζώκα στην Euroleague. Οι δύο προπονητές στο περιελθόν έχουν συναντηθεί 8 φορές και το σκορ είναι 5-4 υπέρ του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού. Πάντως, σε ντέρμπι επί ελληνικού εδάφους ο Γιώργος Μπαρτζώκας προηγείται 2-0, αφού υπενθυμίζουμε ότι στις δύο πρώτες «μονομαχίες» οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν: 05/12 68-66 για το πρωτάθλημα, 02/10 67-52 για το Σούπερ Καπ.

Παναθηναικος – Ολυμπιακος Live Streaming: Ο απολογισμός της χρονιάς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Καρδίτσα έκανε έναν μίνι απολογισμό της σεζόν. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του.

«Συγχαρητήρια στην Καρδίτσα. Ήταν πολύ ωραία η εκδήλωση για τον αθλητισμό. Έχω δουλέψει τρία χρόνια στην Θεσσαλία και χαίρομαι πάρα πολύ όταν υπάρχει εκπρόσωπος του Θεσσαλικού μπάσκετ. Το γήπεδο είναι καινούργιο. Η προσπάθεια της ομάδας αξίζει συγχαρητηρίων. Εύχομαι καλή τύχη για ότι έχουν θέσει ως στόχο.

Εμείς, για να είμαι ειλικρινής, αντιμετωπίσαμε σοβαρό πρόβλημα κινήτρου από κάποιους παίκτες μας, οι οποίοι προερχόμενοι από κάποια δύσκολα παιχνίδια και έχοντας στη συνέχεια μπροστά σας άλλα δύσκολα, αντιμετώπισαν το παιχνίδι με μια διάθεση διεκπεραίωσης. Και αυτό, όσο εμείς οι προπονητές κι αν καταλαβαίνουμε πως είναι πολλά τα παιχνίδια.

Όσο κι αν καταλαβαίνουμε πως η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά αυτές τις μέρες που είναι και μακριά από τις οικογένειές τους, πάντα έχουμε έναν λόγο να παραπονιόμαστε. Εν πάση περίπτωση το να κερδίσουμε και να παραμείνουμε αήττητοι στο πρωτάθλημα, είναι σημαντικό επίτευγμα για την ομάδα μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος ώστε να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Το διαιτητικό τρίο του ντέρμπι

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές που θα σφυρίξουν στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός την Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ (21:00). Ο Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), ο Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και ο Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία) ορίστηκαν να διευθύνουν τη μεγάλη αναμέτρηση των δύο «αιωνίων» για την 16η αγωνιστική της Euroleague.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιερεθουέλο σφυρίζει κάθε χρόνο ντέρμπι «αιωνίων» με νικητή κάθε φορά τον Ολυμπιακό, τις τρεις φορές στο ΟΑΚΑ:

  • 02/03/2018: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 85-87
  • 03/03/2020: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 81-78
  • 09/10/2020: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 71-78
  • 23/12/2021: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 65-84

Παναθηναικος – Ολυμπιακος Live Streaming: Πάμε για νέα αρχή με Ολυμπιακό

Το τελευταίο ματς του 2022 προσφέρεται ως ευκαιρία για μια νέα αρχή για τον Παναθηναϊκό, όπως τόνισε ο Ντέρικ Γουίλιαμς.

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα παιχνίδι με μεγάλη αντιπαλότητα. Αυτή θα είναι η πρώτη μου φορά σε επίπεδο Euroleague. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι για αυτό. Είναι ένα παιχνίδι για το οποίο μιλούν όλοι, από την ημέρα που ήρθα εδώ. Όλοι έχουν μαρκάρει αυτά τα ματς στο πρόγραμμα. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και σαν παίκτης, αυτή την ατμόσφαιρα θέλεις».

Το σερί εννιά ηττών από τον Ολυμπιακό: «Ναι το σερί είναι 9-0 από πέρυσι. Αρκετοί από εμάς δεν ήμασταν εδώ, όμως όλοι ξέρουμε. Κάθε τέτοιο παιχνίδι είναι μια καινούργια ιστορία. Είναι ένα ντέρμπι και ποτέ δεν ξέρεις, τι μπορεί να συμβεί. Μπορεί να κριθεί από ένα buzzer beater, να επιστρέψεις από μια διαφορά στο σκορ. Οτιδήποτε. Το παρελθόν είναι παρελθόν, θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο. Το παιχνίδι δεν είναι σημαντικό μόνο για τους φιλάθλους μας, αλλά και για τη βαθμολογία, όπως και την ψυχολογία».

Πού θα κριθεί το ματς: «Στα ντέρμπι η νίκη έρχεται μέσα από όλο τον οργανισμό. Από τους παίκτες, τους προπονητές, τον κόσμο. Νομίζω πως όλοι είναι έτοιμοι. Είχαμε ένα παιχνίδι εναντίον τους πριν λίγες ημέρες, στην έδρα τους, όπου δεν είχαμε παίξει το καλύτερο παιχνίδι μας. Το «κλειδί» θα είναι η επικοινωνία στο παιχνίδι και νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι».

Τη φετινή πορεία της ομάδας του: «Μέχρι στιγμής έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Χρειαζόμαστε σταθερότητα και θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτό το ματς μπορεί να μας δώσει ώθηση, μετά τις ήττες που κάναμε. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να αποκτήσουμε καλύτερη επικοινωνία και χημεία. Αν έχουμε αυτά τα στοιχεία στον αγώνα και σε συνδυασμό με τους φιλάθλους μας, θα τα πάμε καλά».

Παναθηναικος – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News