Εφες - Παναθηναικος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (23/12)

Εφες - Παναθηναικος Live Streaming

Εφες – Παναθηναικος Live Streaming | Efes – Panathinaikos Live Streaming: Κόβει την ανάσα η αναμέτρηση ανάμεσα σε Αναντολού Εφές και Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη (19:30),  για τη 15η αγωνιστική της Euroleague. Οι δύο ομάδες δίνουν «μάχη» για την είσοδο στην οκτάδα και κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι προέρχονται από διαδοχικές ήττες.

Η Εφές με ρεκόρ 7-7 βρίσκεται οριακά στη γραμμή των playoffs και μετά τις δύο σερί ήττες από Μπασκόνια (εντός 83-78) και Παρτιζάν (εκτός 82-79), δεν έχει περιθώρια για νέο στραβοπάτημα. Η κρισιμότητα της αναμέτρησης φάνηκε και από τη διάθεση των φιλάθλων της τουρκικής ομάδας, οι οποίοι εξάντλησαν τα εισιτήρια σε ελάχιστες ώρες. 

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης φέτος είναι μια του ύψους και μια του βάθους και αυτό αποδεικνύεται από το 4-3 μπροστά στο κοινό της. Παίκτης «κλειδί» για το σύνολο του Εργκίν Αταμάν είναι Μίτσιτς. Απέναντι στην Παρτιζάν οι Μπομπουά και Ζίζιτς έκαναν καταπληκτική εμφάνιση με 30 και 20 πόντους αντίστοιχα, μπαίνοντας και αυτοί στην εξίσωση. Μεγάλο «αγκάθι» παραμένει η συμμετοχή του Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ της παραμένει άγνωστο πότε θα επιστρέψει από τον μακροχρόνιο τραυματισμό.

Ο Αταμάν παραμονή του ματς μίλησε για τον Παναθηναϊκό και για το come back του Λάρκιν. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Ελπίζουμε ότι θα είναι στο γήπεδο κόντρα στον Παναθηναϊκό και περιμένουμε να αγωνιστεί. Δεν θα παίξει αμέσως όπως ο πραγματικός Λάρκιν, αλλά με τη συμμετοχή του θα ανακτήσουμε την ισχύ μας. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο. Πρέπει μετά τις δύο ήττες να αντιδράσουμε απέναντι σε μια ομάδα που συνεχώς βελτιώνεται».Euroleague Παναθηναϊκός Live Streaming

Έπεσε μαχώμενος στην Βαρκελώνη

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 6-8 και παρά τις δύο σερί εκτός έδρας ήττες με Βαλένθια (94-91) και Μπαρτσελόνα (74-68) απέχει μια νίκη από την οκτάδα. Οι «πράσινοι» ψάχνουν μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να στείλουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνσή ότι είναι ισχυροί ανταγωνιστές για την είσοδο στα play offs.

Την περασμένη αγωνιστική οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς κοίταξαν στα μάτια την Μπαρτσελόνα, όμως τα επιθετικό «black out» στο φινάλε στέρησε τη νίκη. Η αγωνιστική άνοδος του Γιώργου Παπαγιάννη και οι πολύτιμες βοήθειες που πρόσφερε ο Λευτέρης Μαντζούκας, ήταν οι δύο ευχάριστες ειδήσεις από το παιχνίδι με την Μπάρτσα.

Ικανοποιημένος για την εικόνα της ομάδας του έμεινε ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Διαβάστε τι είπε ο Μαυροβούνιος προπονητής.

«Παλέψαμε για τη νίκη και ήμασταν κοντά παρότι η Μπαρτσελόνα είχε απίστευτο ποσοστό στα τρίποντα. Δυστυχώς κάποια λάθη στο τέλος μας χάλασαν τη μεγάλη προσπάθεια. Κοιτάμε το επόμενο ματς με την Εφες. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια πανίσχυρη ομάδα…».

Ο Μπέικον αποτελεί σημείο αναφοράς και πλέον πρωταγωνιστεί στον πίνακα των σκόρερ, αφού σε 9 εμφανίσεις έχει τον υψηλότερο μέσο όρο πόντων (20.3) στη διοργάνωση. Επιθετικά, οι «πράσινοι» θα χρειαστούν και έξτρα βοήθειες προκειμένου να αλώσουν την Πόλη. Η επιστροφή του Μάριους Γκριγκόνις, μετά από απουσία ενός μήνα θα προσφέρει νέες λύσεις στη… σκακιέρα του Ράντονιτς.

Όσον αφορά την ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, αυτή «φωτογραφίζει» μεγάλο ντέρμπι. Από τον Νοέμβριο του 2017 έχει να κερδίσει ο Παναθηναϊκό στην έδρα της Εφες. Έκτοτε μετράει τρεις σερί ήττες. Πέρσι οι «πράσινοι» έχασαν τη νίκη στην τελευταία επίθεση (82-81), ενώ γενικότερα τα τελευταία ραντεβού τους κρίθηκαν στο νήμα.

Εφες – Παναθηναικος Live Streaming: Τελευταία στιγμή Γκουντάιτις και Καλαϊτζάκης

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε τον Μάριους Γκριγκόνις να επιστρέφει σε φουλ ρυθμούς τη Δευτέρα (20/12). Και γνωρίζει πως μπορεί να τον υπολογίζει για το δύσκολο ματς με τους back-to-back πρωταθλητές Ευρώπης. Όμως, τα προβλήματα και οι αναποδιές δεν έχουν τέλος για τον Μαυροβούνιο τεχνικό.

Για την ακρίβεια, για 2η μέρα οι Αρτούρας Γκουντάιτις (ίωση) και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (ενοχλήσεις στην μέση) έμειναν εκτός προπόνησης και είναι αμφίβολοι για τον αγώνα με τους Τούρκους. Στο «τριφύλλι» περιμένουν να δουν πώς θα είναι οι δύο παίκτες τους την Πέμπτη (22/12) για να αποφασίσουν αν θα τους συμπεριλάβουν στην αποστολή που θα ταξιδέψει για την Κωνσταντινούπολη.

Από εκεί και πέρα, στην Αθήνα θα παραμείνει ο Λευτέρης Μποχωρίδης, που ταλαιπωρείται από διάστρεμμα.Παναθηναικος Live Streaming

Sold out 10 ημέρες νωρίτερα

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού… εξαφάνισε τα εισιτήρια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (30/12) και οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν sold out 10 μέρες πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης της Euroleague. Όπως είχατε διαβάσει εδώ και μέρες, η «πράσινη» συσπείρωση που υπάρχει στον κόσμο του «τριφυλλιού»… εξαφάνιζε με ταχύτατους ρυθμούς τα εισιτήρια του ντέρμπι της Euroleague κόντρα στους Πειραιώτες.

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης (20/12), δηλαδή 10 μέρες πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε sold out και το ΟΑΚΑ αναμένεται να είναι «καυτό» στο «ντέρμπι αιωνίων».

Εφες – Παναθηναικος Live Streaming: Έτοιμος ο Μπέικον για την πρόκληση

Την στήριξη του κόσμου: «Σημαίνει πολλά αυτή η στήριξη. Δεν έχω βρεθεί ξανά σε ομάδα που έχει τέτοιο κόσμο, σε έναν οργανισμό σαν αυτόν. Πάντα είναι εκεί και στηρίζουν στα πάνω και στα κάτω μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, λίγο πριν σταθεί στην αλλαγή κλίματος. Για την οποία έπαιξε ρόλο και ο κόσμος. Υπήρχαν στιγμές που ήμασταν στα κάτω μας, όταν πρωτοήρθα εδώ και μετά ανεβήκαμε. Τώρα ερχόμαστε από ένα σερί 2 ηττών και τόσο εγώ όσο και η ομάδα νιώθουμε ότι μπορούμε να ανακάμψουμε».

Τι σημαίνει για εκείνον να φοράει την πράσινη φανέλα είναι ξεκάθαρο: «Σημαίνει πολλά. Είναι θρυλικό πρόγραμμα που έχει πετύχει πολλά, έχει κερδίσει πολλά. Έχει πολλούς ανθρώπους εδώ που χτίζουν κάτι σημαντικό και εγώ βιώνω βήμα βήμα αυτή τη διαδικασία. Δεν ξέρω αν μπορώ να είμαι ο καλύτερος παίκτης που έπαιξε ποτέ σε αυτή την ομάδα».

Για το δύσκολο πρόγραμμα: «Κάθε παιχνίδι για μένα είναι σημαντικό. Θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι. Η Εφές έρχεται και από αυτή από 2 διαδοχικές ήττες, οπότε θα είναι μάχη αυτό το παιχνίδι. Θα είναι μάχη της Euroleague, κάτι το οποίο λατρεύω. Κάθε παιχνίδι είναι σκληρό. O αντίπαλος προετοιμάζεται καλά και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να λατρεύεις τέτοια παιχνίδια. Κάθε αγώνας είναι μια πρόκληση. Θα είναι μεγάλη πρόκληση το παιχνίδι με την Εφές.

Δεν έχω σκεφτεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό γιατί δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Το πρόβλημα είναι όταν σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα και όχι όταν σκέφτεσαι το επόμενο παιχνίδι σου. Εμάς το μυαλό μας είναι μόνο στην Εφές αυτή τη στιγμή. Όταν έρθει η 30η Δεκεμβρίου να είστε σίγουροι ότι θα είμαι απόλυτα προσηλωμένος, όπως θεωρώ πως θα είναι και η υπόλοιπη ομάδα το ίδιο για να παίξουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε. Είχαμε ευκαιρία στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι να κερδίσουμε, Τώρα έχουμε μια νέα ευκαιρία μπροστά μας».

Εφες – Παναθηναικος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News