Βαλενθια - Παναθηναικος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (13/12)

Βαλενθια – Παναθηναϊκος Live Streaming

Βαλενθια – Παναθηναικος Live Streaming | Valencia – Panathinaikos Live Streaming: Σε τροχιά οκτάδας βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και στην εκκίνηση της νέας «διαβολοβδομάδας» στην Euroleague έχει ματς αποδείξεων. Συγκεκριμένα, ο «εξάστερος» κοντράρεται με τη Βαλένθια στην Ισπανία στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής.

Οι παίκτες του Ντέγιαν Ράντονιτς, μετά τις τέσσερις σερί νίκες «σκαρφάλωσαν» στην 8η θέση της βαθμολογίας (ισόβαθμοι 6-6 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) και απέναντι στη Βαλένθια δεν θέλουν να κάνουν πισωγύρισμα. Οι «πράσινοι» με νίκη θα μπουν για τα καλά στο κόλπο της οκτάδας. Με πιθανή ήττα και με δεδομένο ότι ακολουθεί πρόγραμμα… φωτιά (με Μπαρτσελόνα, Εφες εκτός και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ) θα μπλέξουν σε σαφώς πιο δύσκολο μονοπάτι.

Στο «τριφύλλι» ο ενθουσιασμός έχει εκτοξευθεί στα ύψη μετά την επικράτηση επί της Αρμάνι Μιλάνο, με 90-77 στην παράταση. Στο παιχνίδι με τους Ιταλούς οι «πράσινοι» επέστρεψαν από την κόλαση και πανηγύρισαν την 4η σερί νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Μπέικον με 31 πόντους, ενώ ο Πάρι Λι έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 22 πόντους και 5 ασίστ.

Την Κυριακή ο Μαυροβούνιος τεχνικός στο παιχνίδι της Basket League απέναντι στην ΑΕΚ λειτούργησε με γνώμονα τις δύσκολες αναμετρήσεις που ακολουθούν και ξεκούρασε αρκετούς παίκτες. Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 71-57 με τον Πονίτκα να σημειώνει 14 πόντους και να είναι καθοριστικός στο 4ο δεκάλεπτο.Euroleague Παναθηναϊκός Live Streaming

Συγκρατημένος ο Ράντονιτς, επικίνδυνη η Βαλένθια

Ο Ράντονιτς έδωσε το σύνθημα ενόψει της συνέχειας μετά την Κυριακάτικη νίκη. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Έχουμε δύο παιχνίδια αυτή την εβδομάδα, το πρώτο με την Βαλένθια, μία καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Ο Ντούμπλιεβιτς είναι ένα από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε καλά. Στα προηγούμενα παιχνίδια ανεβάσαμε την απόδοσή μας. Η σεζόν είναι μεγάλη και υπάρχουν πολλοί αγώνες. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο. Πρέπει να προχωρήσουμε βήμα – βήμα».

Η Βαλένθια αντιμετωπίζει την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό σαν «τελικό», αφού με τις 4 ήττες στα τελευταία 5 παιχνίδια, βρίσκεται στο 5-7 και πλέον κινδυνεύει να χάσει την επαφή με την οκτάδα. Οι «νυχτερίδες» την περασμένη βδομάδα ηττήθηκαν στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι με 84-68. Η ισπανική ομάδα διακατέχεται από άγχος στα εντός έδρας ματς, βάσει των όσων έχει δείξει. Χαρακτηριστικά σε 6 ματς μετράει 2-4, ενώ μακριά από την έδρα της έχει σαφώς καλύτερη εικόνα με 3-3.

Ο προπονητής Αλεξ Μούμπρου έχει δημιουργήσει μια ομάδα που τρέχει και σουτάρει ακατάπαυστα τρίποντα. Αυτό σημαίνει ότι αν βρει ρυθμό είναι ικανή να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Παίκτες κλειδιά είναι οι Πρέπελιτς, Κρις Τζόουνς, Λόπεζ Αροστέγκι, Ριβέρο και Ντούμπλιεβτις!

Βαλενθια – Παναθηναικος Live Streaming: Τα τελευταία νέα των πράσινων

Ο Ντέγιαν Ράντονιτς σε δηλώσεις του, στάθηκε στην «διαβολοβδομάδα» που έρχεται στην Euroleague και ξεκαθάρισε πως ο Μάριους Γκριγκόνις δεν θα είναι παρών στην Ισπανία.

Για τα πολλά χαμένα ελεύθερα σουτ κόντρα στην ΑΕΚ: «Χάσαμε πολλά σουτ είναι η αλήθεια. Πλέον το μυαλό μου είναι στο επόμενο παιχνίδι με τη Βαλένθια».

Αν θα είναι ο Γκριγκόνις στα ματς της Ισπανίας: «Δεν θα είναι μαζί μας ο Γκριγκόνις».

Τον στόχο του Παναθηναϊκού από τα ματς με τη Βαλένθια και την Μπαρτσελόνα: «Πρώτα από όλα πρέπει να έχουμε το μυαλό μας μόνο σε αυτά τα παιχνίδια γιατί το πρόγραμμα είναι πολύ σκληρό. Η Βαλένθια είναι μια ομάδα με μεγάλες νίκες και θέλει μεγάλη προσοχή. Η προσοχή είναι στην ομάδα μου. Ο Ουόλτερς είδατε δεν είναι στο 100% και πρέπει να τον προετοιμάσουμε».

Για την κούραση που φάνηκε να έχει η ομάδα: «Είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα και είναι ξεκάθαρο. Αυτό που μετράει είναι η νίκη και κοιτάμε τα επόμενο παιχνίδια»Παναθηναικος Live Streaming

Μαντζούκας: «Τα σερί χτίζονται βήμα-βήμα»

Ο Λευτέρης Μαντζούκας σχολίασε το ματς με την Βαλένθια (13/12, 21:45) και στάθηκε στα σημεία-κλειδιά του αγώνα που… ανοίγει την «διαβολοβδομάδα». Διαβάστε αναλυτικά όσα σημείωσε ο νεαρός φόργουορντ κατά την αναχώρηση του «τριφυλλιού» για την Ισπανία.

«Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό σερί και θέλουμε να το μεγαλώσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και πρέπει να ξεκινήσουμε από την άμυνα. Η Βαλένθια είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει κάνει εκπλήξεις φέτος. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Πρέπει να μπούμε στο 100% και να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε. Είμαστε έτοιμοι, προσπαθούμε γενικά να προσαρμοζόμαστε στα επιθετικά όπλα του αντιπάλου και ελπίζω να το δείξουμε και στο γήπεδο».

Βαλενθια – Παναθηναικος Live Streaming: Το ιστορικό ρεκόρ του Λι

Ο Πάρις Λι στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ είχε 6 κλεψίματα, μπαίνοντας στη λίστα με τους «πράσινους» με τις περισσότερες κερδισμένες κατοχές. Διαβάστε την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ.

Ο Πάρις Λι έβαλε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των πολύ καλών εμφανίσεων του στην Basket League με το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ. Όχι μόνο ήταν, στατιστικά, η καλύτερη του έχοντας 18 ranking, αλλά έφτασε και σε μία επίδοση με ιστορική αξία για την ομάδα του, κλέβοντας έξι φορές την μπάλα και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των «πράσινων» στην Basket League.

Ο Αμερικανός γκαρντ πρόλαβε σε 22:38 να κλέψει έξι φορές την μπάλα, μία επίδοση στην οποία έφτασαν άλλοι τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος

  • Μίκαελ Κοχ στις 24 Μαρτίου 2001 και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Μακεδονικό.
  • Νταμίρ Μουλαομέροβιτς στις 3 Νοεμβρίου 2001 και στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Δάφνη.
  • Χάουαρντ Σαντ-Ρος στην 1η Μαΐου 2022 και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα.

Ο βραχύσωμος γκαρντ έφτασε για τέταρτη φορά σε συντελεστή τουλάχιστον +6 στους τομείς της «οικονομίας» και «έπιασε» στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας τον Τιμ Φρέιζιερ. Το +9 που «έγραψε» χθες (4 ασίστ + 6 κλεψίματα + 0 τάπες – 1 λάθος) αποτελεί και ισοφάριση της κορυφαίας επίδοση του ίδιου αλλά και συνολικά του Παναθηναϊκού.

Ποιοι σφυρίζουν τον αγώνα και η παράδοση

Η Euroleague έκανε γνωστούς τους διαιτητές των αναμετρήσεων της 13ης αγωνιστικής, ανάμεσά τους και στα ματς των ελληνικών ομάδων. Διαιτητές στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Βαλένθια θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ, Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς και Γιούργκις Λαουριναβίτσιους. Το «τριφύλλι» έχει αρνητική παράδοση στην έδρα της Βαλένθια και από το 2017 μετράει 3 ήττες (95-83, 94-87, 67-63) σε ισάριθμα παιχνίδια.

Βαλενθια – Παναθηναικος Live Streaming: Τρομερή κίνηση από Παππά

Ο Νίκος Παππάς επιβεβαίωσε τη σπουδαία προσφορά προς τις καθαρίστριες του ΟΑΚΑ μιλώντας στην ΕΡΤ. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Δεν είναι πλέον οι ανησυχίες μου αν θα μπει η… ρουφιάνα η μπάλα στο καλάθι, αλλά είναι άλλα πράγματα. Βλέπω ανθρώπους που παλεύουν στη ζωή τους. Άφηνα τον καφέ μου παρατημένο, νερά, παπούτσια… Δεν είναι κάποιο τρελό ποσό. Έχω δει πόσες φορές τα αποδυτήρια με πεταμένα πράγματα. Είναι ουσιαστικά ένα έμμεσο ευχαριστώ και μια συγνώμη αυτή η ενέργεια, που με υπέμεναν όλα αυτά τα χρόνια και για όλο τον καιρό που τις αγνοούσα».

Βαλενθια – Παναθηναικος Live Streaming | Links: 

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News