Χαλαρή πρόκριση...

Χαλαρή πρόκριση...

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την Παναχαϊκή στην Πάτρα με δυο γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη.

[ads]

Έχοντας αρκετούς βασικούς στη σύνθεσή του, ο Παναθηναϊκός έπαιξε… όσο χρειαζόταν στην Πάτρα για να νικήσει 2-1 την Παναχαϊκή και να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Ο Στραματσόνι δεν ήθελε… μπελάδες και παρέταξε την ομάδα με τα «βαριά χαρτιά» της στο «Παμπελοποννησιακό». Οι «πράσινοι» είχαν τον Κοτσόλη κάτω από τα δοκάρια και τους Νάνο, Κουτρουμπή, Σάντσεθ και Μαρινάκη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα.

Ο Λαγός ήταν αμυντικός χαφ, με τους Πράνιτς και Ζέκα αριστερά και δεξιά του, τον Νίνη σε ρόλο οργανωτή και τους Κλωναρίδη και Μπεργκ να είναι το επιθετικό δίδυμο. Στόχος του Στραματσόνι ήταν να δει τόσο το πώς λειτουργεί ο ρόμβος όσο και να καθαρίσει το ματς για να μην έχει… τρεχάματα.

Αν και ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε πολύ καλά στο ματς, με τον διαιτητή Σελίμο να βλέπει… άλλα αντί άλλων στο χορτάρι και να κλείνει τα μάτια σε δολοφονικό μαρκάρισμα στον Μπεργκ στο 13’, κατάφερε να προηγηθεί. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Βίκτωρ Κλωναρίδης που με δυο γκολ από το πρώτο ημίχρονο έβαλε το «τριφύλλι» σε θέση οδηγού στο ματς. Μόλις στο 7’ ο νεαρός επιθετικός πήρε ωραία τη μπάλα μπροστά, ξεπέρασε στο σπριντ τον Ασίγκμπα και νίκησε τον Στρέζο, ενώ στο 42’ μετά από συνδυασμό με τον Πράνιτς, πλάσαρε από πλάγια αριστερά και διπλασίασε τα τέρματα του τριφυλλιού.

Η Παναχαϊκή από την πλευρά της, προσπάθησε και για ομάδα Β’ Εθνικής έδειξε κάποια καλά στοιχεία αλλά δεν είχε δυνάμεις για κάτι περισσότερο. Το μόνο που κατάφερε ήταν να εκμεταλλευτεί την ανοχή του Σελίμου στα σκληρά μαρκαρίσματα, τον τραγικό αγωνιστικό χώρο αλλά και το… δώρο που της έκανε ο διαιτητής και ο βοηθός Αλεξέας στο φινάλε. Αμφότεροι δεν είδαν τον Στεργίδη που ήταν σε θέση οφσάιντ όταν σκόραρε στο 92’, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό 2-1.

Ο Παναθηναϊκός από το ματς αυτό κρατάει το γεγονός ότι πήρε την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου και μαθηματικά, οπότε το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Κέρκυρα θα είναι τυπική διαδικασία. Παράλληλα, πήρε χρόνο συμμετοχής ο Λάμπρου, ενώ ο Κλωναρίδης έδειξε να είναι σε πολύ κατάσταση και φώναξε… παρών στον Στραματσόνι. Τέλος, ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός πως παρά τους φόβους της ΠΑΕ δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό στις κερκίδες του γηπέδου…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News