Κάτι... αλλάζει!

Κάτι... αλλάζει!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε εκτός έδρας την Τσεντεβίτα με 60-78 και πήρε μεγάλη ανάσα ενόψει της συνέχειας. Θηρίο ο Ραντούλιτσα (21 π.), μαέστρος ο Καλάθης (10 ασ.).

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την Τσεντεβίτα και δίχως να αφήσει το πόδι από το γκάζι επιβλήθηκε με 60-78, στην καλύτερη φετινή εκτός έδρας εμφάνισή του στην φετινή Ευρωλίγκα.

[ads2]

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, χάρη στην παρουσία των Φελντέιν και Γκιστ, οι οποίοι ήταν ορεξάτοι και έθεσαν σε θέση οδηγού το «τριφύλλι» (8-14, 6′). Ο Τζέικομπ Πούλεν έδωσε νέα… πνοή στην επίθεση της Τσεντεβιτα, μαζεύοντας τη διαφορά (13-14, 8′). Όχι για πολύ, όμως, καθώς στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου το «τριφύλλι» πήρε πόντους για το 13-18 από τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Η «πράσινη» άμυνα βρέθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, δίνοντας… ώθηση στην επίθεση. Καλάθης και Ραντούλιτσα έδωσαν λύσεις και η διαφορά αυξήθηκε (16-27, 16′). Ο Ραντούλιτσα το πήρε… προσωπικά και με δικά του καλάθια ανέβασε τη διαφορά, με την βοήθεια και του Φελντέιν (20-37, 19′). Ο Πίλεπιτς μείωσε προσωρινά, αλλά ο Σάσα Πάβλοβιτς σκόραρε για το 22-39 του πρώτου μέρους.

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς συνέχισαν να παρουσιάζουν την ίδια σοβαρότητα σε άμυνα και επίθεση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί με μαθηματική ακρίβεια η διαφορά, έχοντας σε πολύ καλή μέρα, επιθετικά, τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (26-56, 26′). Η διαφορά έμεινε σε υψηλά επίπεδα μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου, με την Τσεντεβίτα να «ροκανίζει» τη διαφορά, για το 36-60 του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος ήταν τυπική διαδικασία, μιας και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, είχε εξασφαλίσει από νωρίς τη νίκη. Αυτό δεν πτόησε το «τριφύλλι«, το οποίο συνέχισε στο ίδιο τέμπο και κατάφερε να διατηρήσει σε πολύ υψηλά επίπεδα τη διαφορά, χάρη στους Καλάθη, Ραντούλιτσα και Γκιστ (50-76, 35′). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στη νίκη με 60-78.

Οι πόντοι των παικτών του Παναθηναϊκού:

κξκξξκ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News