Χαλαρός και... τρίτος ο Εξάστερος!

Χαλαρός και... τρίτος ο Εξάστερος!

Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε υπερβολικά στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την Εφές στην Πόλη (91-86) και να τερματίσει τρίτος στο ΤΟΡ 16.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 91-86 στην Πόλη από την Εφές και έχασε οριστικά το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague.

[ads2]

Η Εφές κυνηγούσε τη νίκη γοήτρου απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά είχε την… ατυχία στο πρώτο ημίχρονο να πέσει θύμα των τριπόντων. Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι, εξ ου το 9/10 τρίποντα με το οποίο έκλεισαν τα δύο πρώτα δεκάλπετα. Βέβαια, το 52-43 υπέρ του Παναθηναϊκού (σκορ ημιχρόνου) θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν δεν χαλούσε, σε κάποιο σημείο, η “πράσινη” άμυνα, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν αρκετά μέσα από καταστάσεις “ένας εναντίον ενός”.

Η Εφές κάποια στιγμή θα αντιδρούσε. Και το έκανε. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να “πυροβολεί”, αλλά πλέον είχε γίνει ευάλωτος στην άμυνα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρουν πόντους και να κάνουν το ματς ντέρμπι (61-66 στο τρίτο δεκάλεπτο). Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι ουσιαστικά άρχισε από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε ισχνό προβάδισμα μέχρι το σημείο που η ομάδα του Ιβκοβιτς έκανε ένα μίνι σερί και προηγήθηκε 77-76 πέντε λεπτά πριν από το τέλος.

Κάπου εκεί το ματς γύρισε. Η Εφές πήρε τα πάνω της, ο Παναθηναϊκός “βραχυκύκλωσε” και η τούρκικη ομάδα έγινε το αφεντικό του αγώνα. Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Παναθηναϊκού στα τελευταία δευτερόλεπτα, το 91-86 έγραψε την ιστορία της αναμέτρησης, με το συγκρότημα του “Σοφού” να παίρνει μία νίκη γοήτρου.

Οι πόντοι των παικτών του Παναθηναϊκού:

njjnnjjn

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News