Η παρουσίαση των Λύμπε - Φύσσα

Η παρουσίαση των Λύμπε - Φύσσα

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Τάκης Φύσσας παρουσιάστηκαν και επίσημα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στο Κορωπί. Οι δύο άνδρες απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων για τις μεταγραφές, τις ακαδημίες και για το πώς πρόκειται να κινηθούν στους νέους τους ρόλους.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας και ο Τάκης Φύσσας θα είναι υπεύθυνος των ακαδημιών.

Ο Σταμάτης Γαρρής προλόγισε την παρουσίαση λέγοντας τα εξής:

«Καλημέρα και χρόνια πολlά, δύσκολη μέρα από καιρικές συνθήκες αλλά μία καλή μέρα για τον Παναθηναϊκό γιατί παρουσιάζουμε δύο εκλεκτά στελέχη που βοήθησαν πολύ ώστε η ομάδα να μεγαλώσει. Τώρα καλούνται να βοηθήσουν να φτάσουμε εκεί που ήταν ο σύλλογος όταν ήταν ποδοσφαιριστές».

Νίκος Λυμπερόπουλος:

«Αισθάνομαι λίγο αμήχανα, γιατί οι περισσότεροι από εσάς που με γνωρίζετε, δεν λέω πολλά, σέβομαι απεριόριστα την δουλειά σας είναι μέρος της όλης κατάστασης του ποδοσφαίρου. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, δεν υπάρχει ”εγώ” παρά μόνο ”εμείς” για να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Η επικοινωνία θα είναι συχνή. Ότι υπάρχει μέσα από το γραφείο Τύπου θα μαθαίνετε τα πάντα. Δεν είμαστε μυστικές υπηρεσίες».

Ποια είναι τα συναισθήματα σου; Ποιος είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού και ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητες;

«Το σήμερα είναι προτεραιότητα. Δεν υπάρχει το αύριο. Για όλους. Είμαστε εναρμονισμένοι σε αυτό, ενεργούμε από κοινού. Είμαστε στα μέσα της χρονιάς και θέλω να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Υπάρχουν δυσκολίες, παντού υπάρχουν δύσκολα. Αν κάποιος μου έλεγε πως θα επέστρεφα ως διοίκηση μετά από 13 χρόνια, θα έλεγα πως είναι τρελός. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και γιατί προπονητής μας είναι ο Μαρίνος, υπάρχει και ο Τάκης. Υπάρχει εμπιστοσύνη και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε αυτό που θέλουμε».

Για την αγάπη του κόσμου:

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο. Αν ξέρεις πως πηγαίνεις κάπου που είσαι αγαπητός είναι ένα συν. Έπαιξε ρόλο. Έπαιξε ρόλο και τα άτομα που βρίσκονταν εδώ και ο Τάκης που ήρθε. Θέλω να βοηθήσω το ποδόσφαιρο, δεν έχει χρώμα το ποδόσφαιρο. Είμαι σίγουρος πως θα βοηθήσουν τα παιδιά που είναι εδώ».

Για το ποιος θα είναι ο ρόλος του:

«Για το ποιος είναι ο ρόλος του καθενός τα έχουμε ξεκαθαρίσει με τον Μαρίνο και για να είμαι ξεκάθαρος και με εσάς, εμείς θα κάνουμε τις προτάσεις μας όμως αυτός που θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις είναι ο προπονητής. Αλλιώς θα γινόμασταν όλοι προπονητές».

Για το σκάουτινγκ και το πρωτάθλημα:

«Αν είμαστε εδώ πάλι μετά από πέντε χρόνια πάλι θα ψάχνουμε μια πινελιά να κάνουμε κάτι καλύτερο. Έχουμε πράγματα στο μυαλό μας. Όσον αφορά το πρωτάθλημα, ήμουν πάντα αισιόδοξος. Αυτό που είπα στους παίκτες και χθες, είναι να βλέπω μια ομάδα να παλεύει πάντα στο 200%! Αυτό θέλω. Να παλεύουμε για το σήμερα. Για να φτάσουμε στην Κυριακή πρέπει να κοιτάμε τις προηγούμενες μέρες».

Για την παναθηναϊκή νοοτροπία των τελευταίων χρόνων:

«Δεν θέλω να σταθώ στο τι γινόταν πριν. Να μην σκεφτόμαστε το παρελθόν και να προσπαθούμε κάθε μέρα. Βούληση υπάρχει».

Για το πως θα κινείται μεταγραφικά ο Παναθηναϊκός:

«Θα το δούμε μαζί με τον προπονητή. Δεν είναι πρέπον να το πω τώρα. Υπάρχει συνεργασία. Θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα»

Για τις μεταγραφές:

«Το ότι ακούγονται ονόματα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έτσι και για εμάς. Το τι ισχύει θα το μαθαίνετε από το γραφείο Τύπου».

Για τον Κουρμπέλη:

«Είμαστε χαρούμενοι. Τον πιστεύουμε πολύ. Και εγώ και ο προπονητής θεωρούμε πως δεν έχει ταβάνι. Μέσα από εμάς ελπίζουμε να πάει Εθνική ομάδα και να κάνει και το επόμενο βήμα».

Για Βέμερ και Ταυλαρίδη:

«Και για αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρχουν εξελίξεις αλλά θα τις μάθετε από τον Σταμάτη».

Για το αν θα είναι στα γραφεία ή στο Κορωπί:

«Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Θα είμαι είτε στα γραφεία είτε εδώ. Δεν θα γίνει κάποια αλλαγή στην ομάδα. Θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά τόση ώρα. Βλέπω εδώ έναν θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Δημήτρη Σαραβάκο και νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

Για το αν τον αγχώνουν οι προσδοκίες του κόσμου:

«Δεν αγχώνομαι γιατί έχω καλούς συνεργάτες. Από την πρώτη στιγμή είπα εμείς. Μόνος του δεν μπορεί κανένας να αλλάξει την κατάσταση».

Για τα αποδυτήρια και τον εσωτερικό κανονισμό:

«Τους κανόνες δεν τους βάζει ένας άνθρωπος. Ακόμη και αυτό γίνεται μέσα από συνεργασία και είμαστε στα μέσα της χρονιάς. Όσο υπάρχει παίκτης που φοράει την φανέλα της ομάδας για εμένα είναι ο καλύτερος. Όσο είναι μέλος της ομάδος, ναι τώρα έχουμε τους καλύτερους παίκτες. Γιατί; Γιατί φοράει αυτή την φανέλα».

Τάκης Φύσσας:

«Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Νίκο και είμαι πολύ χαρούμενος που είναι στην ομάδα μας.Είναι πολύ μεγάλη τιμή που το κλαμπ αποφάσισε να αναλάβω αυτό το πόστο. Το ”εμείς” θα κυριαρχεί. Έχω πλάνο για τις ακαδημίες και θα το εξηγήσω στους συνεργάτες μου. Ταιριάζει η αγωνιστική μου φιλοσοφία με την πρώτη ομάδα και είναι ωραίο να ταιριάζει το πλάνο της ακαδημίας με την πρώτη ομάδα. Η φιλοσοφία έχει να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και τα παιδιά πρέπει να αποκτήσουν εκτός από καλή τεχνική και Παναθηναϊκή συνείδηση. Να ξέρουν τα παιδιά την ιστορία του συλλόγου. Να είναι σωστοί άνθρωποι και να είναι Παναθηναϊκοί. Αυτό πρέπει να γίνει από πολύ μικρή ηλικία και να είναι έτοιμοι όταν φτάσουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα».

Για την παναθηναϊκή νοοτροπία των τελευταίων χρόνων:

«Από την δική μου πλευρά ναι είναι σημαντικό να αποτελείται από άτομα που έχουν φορέσει την φανέλα. Το να ξέρεις τον σύλλογο που υπηρετείς σου ανοίγει την πόρτα να πετύχεις. Στο δικό μου το κομμάτι θέλω να πω κάτι.Τα παιδιά δεν κάνουν λάθη. Εμείς κάνουμε λάθη.Θα αντιμετωπίσουμε τα παιδιά με όσο σεβασμό τους πρέπει. Είμαστε σύλλογος που πάντα έχει επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θέλω να τους μεταφέρω τι σημαίνει να είσαι σε αυτή την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ιδέα. Δεν θέλουμε να κάνουμε Παναθηναϊκούς με τις επιτυχίες αλλά με τον τρόπο σκέψης. Σε αυτό το κομμάτι έχω μεγάλο βάρος που πρέπει να φέρω εις πέρας. Το έχουμε μέσα μου και πρέπει να το βγάλω προς τα έξω».

Για τα κριτήρια αναζήτησης παικτών:

«Αυτό είναι κάτι που θα το τοποθετήσουμε μαζί με τον προπονητή, δεν είναι σωστό τώρα να πω εγώ τι πρέπει να κάνουμε. Υπάρχει συνεργασία και θα γίνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα».

Για το επίπεδο συνεργασίας που θα φτάσει η πρώτη ομάδα με τις ακαδημίες:

«Εμείς η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να φτάσουμε να βγάζουμε παιδιά δικά μας και να φτιάξουμε ομάδα ανταγωνιστική που θα πουλάει και παίκτες. Όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Παναθηναϊκού έγιναν από ομάδες με γεμάτες Έλληνες. Στο Euro όλη η ραχοκοκαλιά ήταν του Παναθηναϊκού. Δεν έχουμε βγάλει ως ποδόσφαιρο πολλούς Πλατινί ή με πολλά τεχνικά χαρίσματα. Έχουμε και τέτοιους. Γινόταν πολύ καλή δουλειά, θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν πούμε κάτι άλλο. Είναι συνολική δουλειά να φέρνουμε ελληνάκια στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να βρούμε σαν ακαδημία παιδιά με τέτοια στοιχεία, να τα γαλουχήσουμε και να είναι έτοιμα για την πρώτη ομάδα».

 Για τις συνθήκες λειτουργίας στις ακαδημίες:
«Το Κορωπί έχει εξελιχθεί. Το γεγονός πως έχουμε κάποια γήπεδα στην Παιανία είναι ένα σημάδι. Θα ζήσουμε με αυτές τις συνθήκες. Σίγουρα θα θέλαμε πολύ καλύτερες. Η θέληση υπάρχει, σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα αλλά είναι στο χέρι μας να τα ξεπερνάμε και μέσα από αυτά να γινόμαστε καλύτεροι. Έχω υποχρέωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο να προσφέρω. Έχω πάθος να το κάνω και ελπίζω με την βοήθεια όλων να το καταφέρω και να έχουμε αποτέλεσμα. Να είναι οι νέοι Λυμπερόπουλοι, Καραγκούνης, Μπασινάς, Γκούμας. Ίσως να είναι τώρα έξω αυτά τα παιδιά. Βάζοντας κάποια από τα στοιχεία που είπα, θα τα ετοιμάσουμε για την πρώτη ομάδα».
Για στελέχωση των τμημάτων και τις συνθήκες των ακαδημιών:
«Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, θα αναλάβω από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου και θέλω να αξιολογήσω την κατάσταση. Πρέπει να αξιολογηθεί η όλη κατάσταση. Θέλω να δω τα πόστα και το πως ήταν η ακαδημία για να βάλω την δική μου φιλοσοφία. Θέλω ένα διάστημα να ζω την ημέρα και να μπορέσω να κινηθώ. Είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω. Μακάρι να είχαμε ξενώνες και περισσότερες δυνατότητες. Θα πορευτούμε με αυτές τις συνθήκες που έχουμε για να έχουμε επιτυχία».
Τι είπε στον Λυμπερόπουλο, έχοντας περάσει από αυτή την θέση:
«Δεν του έχω πει κάτι. Ο Νίκος είναι ένα γνήσιο παιδί και είναι ιδανικός για αυτή την θέση. Εύχομαι έτσι να συνεχίσει, είμαι σίγουρος. Δεν χρειάζεται να του πω κάτι, δεν έχει ανάγκη. Από μόνος του μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις».

 

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News