Λέτο: «Να κλείσω κάποια στόματα!»

Λέτο: «Να κλείσω κάποια στόματα!»

Για την επιστροφή στον Παναθηναϊκό, την υποδοχή των «πράσινων» οπαδών και τα… στόματα που θέλει να κλείσει μίλησε ο Σεμπαστιάν Λέτο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Kick Off στον ΣΚΑΙ.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έδωσε μεγάλη συνέντευξη για την επιστροφή του στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό αλλά και το δώρο που θέλει να κάνει στους «πράσινους» φιλάθλους.

[ads2]

Αναλυτικά:

– Είσαι στο σπίτι σου… Πως αισθάνεσαι να βρίσκεσαι δίπλα στον κόσμο ? 
Ναι βεβαίως, αισθάνομαι την εκτίμηση όλων των φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Και αυτή είναι μια όμορφη αίσθηση. Είναι αλήθεια ότι η υποδοχή που μου επιφύλαξαν στο αεροδρόμιο είναι ένα από τα πράγματα που νομίζω θα με σημαδέψει σε ολόκληρη τη ζωή μου. Διότι, ποτέ δεν είχα αυτό το συναίσθημα, που μου απέδειξε μετά από τόσο πολύ καιρό ότι είχα κάνει κάτι καλό εδώ, ότι με αγαπούν πολύ.

– Από το 2013 μέχρι το 2016, πόσο έχεις αλλάξει ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής? 
Ναι πολύ! Σαν άνθρωπος άλλαξα από τότε που έφυγα από εδώ. θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο υπεύθυνο -πλέον – και ένα μπορώ να πω, ότι δουλέυω περισσότερο μετά από το σοβαρό τραυματιςμό που είχα στο γόνατο.Καθημερινά προσπαθούςα να προχωρήσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Είχα την τύχη να είναι δίπλα μου ένα άτομο που με υποστηριξε πολύ , τη φίλη μου , η οποία με βοηθάει αρκετά κι αυτό μου κάνει καλό… Σαν ποδοσφαιριστής Μπορεί να άλλαξα κάπως στο φυσικό μου προφίλ, αλλά συνεχίζω να τρελαίνομαι, όπως πάντα , προσπαθώντας πάντοτε να κερδίζω.

-Τα μάτια σου λάμπουν, όπως και το πρόσωπο σου… Έισαι αλήθεια τόσο παθιασμένος να παίξεις μπάλα όσο μας λένε οι άνθρωποι του Παναθηναίκού ; Και ποτέ να σε περιμένουμε στο γήπεδο ; 
Ναι σίγουρα… Όπως είπα και πριν, είναι ένα συναίσθημα που αρέσει σε όλους. Πέρασα ευχάριστες στιγμές εδώ για τρία χρόνια παίζοντας σε εντυπωσιακό επίπεδο, με κόσμο ο οποίος ερχόταν πάντοτε να μας υποστηρίξει, οπότε είναι ένα πανέμορφο συναίσθημα. Στο παρελθόν το αισθανόμουν και νιώθω ότι αυτό θα επαναληφθεί με ακόμη πιο ωραίο τρόπο. Και ελπίζω όλα να πάνε καλά. Είμαι χαρούμενος , βέβαια έχω λίγο χρόνο που δεν προπονούμαι. Πρέπει να περιμένω λίγο για να επιςτρέψω στους αγώνες. Το καλύτερο είναι να αισθάνεσαι σίγουρος και μετά να αρχίσεις να παίζεις

-Κάποιοι αντίπαλοι λένε πως ο Λετο μετά από 3 χρόνια δεν θα είναι πλέον ο ίδιος … Τι έχεις να τους πεις ;
Είναι φυσικό να το σκέπτονται και να το λένε, είναι σεβαστό. Κάποιος μετά από ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό, όπως αυτός που είχα εγώ, όταν μπορεί και βγαίνει αλώβητος και συνεχίζει να μάχεται και να αγωνίζεται , αυτό λέει πολλά για εμένα και προσωπικά με χαροποιεί. Μακάρι να μπορέςω να κάνω τα πράγματα όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να κλείσω κάποια στόματα και βεβαίως να κάνω το καλύτερο τόσο για εμένα όσο και για το σύλλογο.

– Τα τρόπαια έλειψαν από την ομάδα τα τελευταία χρόνια . Φέτος υπάρχει το κύπελλο , αν το κερδίσεις που θα το αφιερώσεις ; 
Εχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε πάλι το Κύπελλο. Μακάρι να τα καταφέρουμε και αυτό θα ήταν πολύ όμορφο για τον κόσμο μας. Για τον Παναθηναϊκό, για το σύλλογο , τους οπαδούς μας που πραγματικά το χρειάζονται . Και βεβαίως θα το αφιέρωνα στην οικογένεια μου, που στάθηκε πάντοτε δίπλα μου και σίγουρα σε όλους τους φιλάθλους της ομάδας.

– Βασικά αυτό που λείπει ειναι σίγουρα οι νίκες στο πρωτάθλημα . Εσύ ξέρεις από πρωταθλήματα ….
Βέβαια , υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο Κύπελλο που αποτελεί τη βασική μας προτεραιότητα, έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε και να προχωρήσουμε. Ξέρουμε πως το πρωτάθλημα είναι μια δύσκολη υπόθεση αλλά πρέπει να κερδίζουμε όλους τους αγώνες ώστε να τελειώσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση. Και όσον αφορά την υπόθεση τίτλο θα τη σκεφτούμε από του χρόνου.

– Ένα γκολ με τον Ολυμπιακό στο Καραισκάκης θα ήταν το καλύτερο δώρο από εσένα στον κόσμο ;
Το καλύτερο δώρο ήταν που επέστρεψα εδώ… Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στον Παναθηναϊκό, που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα και βεβαίως το κερασάκι στην τούρτα θα ήταν να μπορέσω να πετύχω απέναντι τους ένα γκολ.

– Γκολ στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό, γκολ στον τελικό Κυπέλλου με Άρη και η στιγμή που σήκωσες το τρόπαιο του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό ! Ποιά στιγμή θα διαλέγεις ως καλύτερη ?
Σίγουρα το παιχνίδι με τον Άρη. Εκείνος ο τελικός ήταν εντυπωσιακός. Τόσο για το γκολ που ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, αλλα συνδυάστηκε με ένα πρωτάθλημα που η ομάδα το χρειαζόταν. Μεγάλος αριθμός φιλάθλων μας υποστήριξε έντονα τότε και σήμερα κρατάω αυτή την ανάμνηση. Κάθε φορά που βλέπω μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, μου φέρνουν αναμνήσεις από εκείνο το ματς.

– Θα επιθυμούσες να μείνεις στον Παναθηναϊκό για το υπόλοιπο της καριέρας σου?
Ναι σίγουρα! Το ποδόσφαιρο είναι αβέβαιο. Σήμερα παίζεις και είσαι ο καλύτερος και αύριο δεν τα καταφέρνεις τόσο καλά. Βεβαίως , το ποδόσφαιρο αλλάζει και οι καταστάσεις στους συλλόγους είναι ιδιαίτερες. Εαν με ρωτούσες, επιθυμείς να παραμείνεις για πάντα στον Παναθηναϊκό ? Η απάντηση μου είναι ναι…

– Θα μου πεις μια φράση στα ελληνικά? 
Ξέρω πολλές αλλά μήπως απαγορεύονται … Σαν τι να πω ; (Γελάει ) θέλω ένα καπουτσίνο παρακαλώ – Σε Ευχαριστώ πολύ και καλή τύχη…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News