Η Λεωφόρος, η άδεια και το plan B (με ή χωρίς ΟΑΚΑ;)

Η Λεωφόρος, η άδεια και το plan B (με ή χωρίς ΟΑΚΑ;)

Στις 29 Απριλίου του 2014 ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην παρουσίαση του σχεδίου ανακαίνιση της Λεωφόρου.

Με την αύξηση της χωρητικότητας στις 22.000 θέσεις (με διόροφες εξέδρες στις κεντρικές θύρες), την αντικατάσταση των στεγάστρων, την αλλαγή του φωτισμού, των καθισμάτων, την προσθήκη σουιτών στους τέσσερις πύργους στα κόρνερ, τη δημιουργία ενός εστιατορίου και μουσείου (πάνω από τη θύρα 7) και φυσικά στην τοποθέτηση ενός περιβλήματος πέριξ του γηπέδου.

[ads2]

Η εκκίνηση των έργων είχε προγραμματιστεί για τα μέσα της σεζόν! Τον Δεκέμβριο του 2014…

Στόχος ήταν η απουσία της ομάδας από την ιστορική της έδρα, για λίγους μήνες και για λιγοστά ματς.

Μάλιστα αυτή η παρουσίαση ήρθε τέσσερις μήνες μετά την αντίστοιχη παρουσίαση από το Παναθηναϊκό Κίνημα! Η πρόταση του ΠΑΝ.ΚΙ. περιλάμβανε:

Nέο γήπεδο κατηγορίας elite της uefa χωρητικότητας 44.000 θέσεων, που σημαίνει ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει έναν τελικό UEFA EUROPA LEAGUE και θα περιλαμβάνει 42 σουίτες, 1.300 τ.μ. εστιατόριο και μουσείο 120 ατόμων,5 τηλεοπτικά στούντιο,αίθουσα VIP 600 ατόμων, conference room 160 θέσεων 7.000 τ.μ. εμπορικές χρήσεις 3 corner μπουτίκ, 10 καντίνες,1000 θέσεις πάρκινγκ και εγκαταστάσεις για τον ερασιτέχνη Π.Α.Ο., που περιλαμβάνουν γήπεδο μπάσκετ-βόλλευ 3000 θέσεων,αίθουσες για τα αθλήματα πάλης, ξιφασκίας, άρσης βαρών, πυγμαχίας, σκοποβολής πινγκ πόνγκ και αίθουσα για σκάκι, καθώς επίσης τα γραφεία του ερασιτέχνη Π.Α.Ο και ΠΑΕ Π.Α.Ο. και αίθουσες για τις ακαδημίες.

Ωστόσο καμία από αυτές τις κινήσεις δεν προχώρησε…

Έτσι στις 9 Μαΐου, ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην παρουσίαση των νέων σχεδίων για την ανακατασκευή της Λεωφόρου, που έμοιαζαν σε πολύ μεγάλο βαθμό στο προ διετίας πλάνο.

Έτσι για το φετινό καλοκαίρι έχουν προγραμματιστεί:

-Η δημιουργία νέας εξέδρας στην πλευρά της οδού Τσόχα που θα τοποθετηθεί πάνω από τις υπάρχουσες θύρες 9-10-11

– 14 σουίτες πάνω από τα καθίσματα της θύρας των επισήμων

– δύο τριώροφους πύργους στις θύρες 8 και 12 όπου θα υπάρχουν χώροι εξυπηρέτησης των θεατών

-ριζικό λίφτινγκ στον ήδη υπάρχοντα σκελετό και στους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου.

Του χρόνου θα γίνουν τα εξής έργα:

-κατασκευή μιας νέας εξέδρας στην πλευρά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που θα τοποθετηθεί πάνω από τις υπάρχουσες θύρες 2-3-4

– δύο τριώροφους πύργους στις θύρες 1 και 5 όπου θα υπάρχουν χώροι εξυπηρέτησης των θεατών

-πολυχώρος (μουσείο- εστιατόριο) πάνω από τη θύρα 7

– νέος φωτισμός

– νέο σκέπαστρο

– εξωτερικό μεταλλικό κέλυφος που θα περικλείει όλο το γήπεδο.

Κατά την παρουσίαση, ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε ότι η άδεια για τα έργα αναμένεται να βγει μέσα στον Μάιο. Μάλιστα όπως είχε ειπωθεί: «Έχουμε καταθέσει τα χαρτιά για να βγει η άδεια, δεν υπάρχει λόγος να μην εκδοθεί άμεσα. Μόλις ξεκινήσουμε με την άδεια θα χρειαστούν τρεις μήνες».

Κατά τη σημερινή παρουσίαση της έναρξης των έργων ο Γιάννης Παναγιωτίδης, εκ μέρους της ΠΑΕ, υποστήριξε ότι η άδεια θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο. Οπότε τα έργα θα διαρκέσουν μέχρι τον Νοέμβριο.

Ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον Παναθηναϊκό είναι η γραφειοκρατία, όπως συμβαίνει με όλα τα έργα στην Ελλάδα. Μικρά ή μεγάλα. Άλλωστε οι «πράσινοι» το βίωσαν αυτό πολύ καλά με το πρότζεκτ στον Βοτανικό, τους… κορμοράνους, τους Βωβούς και εν τέλει την έλλειψη ρευστότητας από τις τράπεζες.

Διότι πέρα από τον καλλωπισμό της Λεωφόρου (αλλαγή καθισμάτων, μονώσεις, βαψίματα), χωρίς την νέα άδεια είναι άγνωστο ποια από τα έργα που έχουν προαναγγελθεί μπορούν να γίνουν;

Επίσης είναι άγνωστο εάν υπάρχει plan B, το οποίο θα περιλαμβάνει μια προσωρινή «μετακόμιση» στο ΟΑΚΑ ή την άμεση επιστροφή στη Λεωφόρο, μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος καλλωπισμός!

Sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News