Λεωφόρος... 19.700 θέσεων!

Τρελά λεφτά από τις νέες σουίτες της Λεωφόρου

Η ανακαίνιση του “Απόστολος Νικολαΐδης” είναι μία δύσκολη διαδικασία που χειρίζονται οι διοικούντες την ΠΑΕ, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν τη γραφειοκρατία και το πολύπλοκο νομικό και οικοδομικό κανονιστικό πλαίσιο.

Για αυτό, άλλωστε, παρότι έχουν καταθέσει από τον Απρίλιο του 2016 τον φάκελο για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας, ακόμα δεν έχουν ξεμπερδέψει.

[ads2]

Ωστόσο, παρότι οι αρμόδιες υπηρεσίες ενεργούν με βραδείς ρυθμούς, ο φάκελος με την ονομασία “Αναβάθμιση Γηπέδου Λεωφόρου Αλεξάνδρας” έχει πάρει τις απαιτούμενες θετικές γνωμοδοτήσεις.

Πριν λίγες ημέρες, εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Καλλιόπη Καρδαμίτση! Μία έγκριση που ήταν προαπαιτούμενη για την ανακαίνιση!

Δηλαδή για τις διώροφες κεντρικές επιπρόσθετες εξέδρες, τους “πύργους” με τις σούιτες στα κόρνερ, τον πολυχώρο (εστιατόρια, μουσείο) πάνω από τη θύρα 7, το εξωτερικό μετάλλικο “κέλυφος” του “Απόστολος Νικολαϊδης” και άλλες – μικρότερου μεγέθους – εσωτερικές παρεμβάσεις. Ουσιαστικά έγινε το πιο καθοριστιοκό βήμα για την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας που θα ανάψει και το τελικό “πράσινο φως” για την αλλαγή της Λεωφόρου.

Συγκεκριμένα, διαβάστε το σχετικό απόσπασμα του εγγράφου που έχει προωθηθεί ήδη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής:

Λεωφόρος... 19.700 θέσεων!

Λεωφόρος... 19.700 θέσεων!

Με τις προαναφερόμενες θετικές γνωμοδοτήσεις, είναι διαδικαστικό ζήτημα να εγκριθεί ο φάκελος για την αναθεώρηση της Οικοδομικής Άδειας. Το αρνητικό είναι πως δεν μπορεί να προβλεφθεί πόσο θα διαρκέσει η υπηρεσιακή προώθηση των εσωτερικών εγγράφων από τη μία κρατική δομή στην άλλη, ώστε να αναθεωρηθεί η Οικοδομική Άδεια και να επιτραπεί η έναρξη της ανακαίνισης του “Απόστολος Νικολαΐδης”.

Επίσης, ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από το έγγραφο είναι πως η τελική χωρητικότητα του “Απόστολος Νικολαΐδης” μετά τις παρεμβάσεις, θα είναι 19.700 θέσεις. Όσον αφορά τις εργασίες που επιτρέπεται να εκτελεστούν – σε δύο φάσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα -, αυτές αφορούν:

Λεωφόρος... 19.700 θέσεων!

Η έγκριση της Γενικής Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έχει μεταβιβαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, το οποίο καλείται να υιοθετήσει την απόφαση και να την κοινοποιήσει στους εμπλεκόμενους. Είναι ενθαρρυντικό για τον Παναθηναϊκό πως μεσολάβησε και το 30ήμερο από την έγγραφη κοινοποίηση της απόφασης και δεν παρουσιάστηκε κάποιος να εκφράσει αντιρρήσεις.

Μόλις την αποδεχτεί η Περιφέρεια Αττικής, θα ενεργοποιηθεί η σύμβαση με τον Παναθηναϊκό για την αξιοποίηση των 7 εκατομμυρίων ευρώ που παραμένουν διαθέσιμα. Θα χρειαστούν μήνες για την εκταμίευση του κονδυλίου, διότι θα προκηρυχθεί δημόσιος διαγωνισμός. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση ο στόχος είναι να τρέξει η διαδικασία και τα γραφειοκρατικά να έχουν ολοκληρωθεί πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Πότε μπορεί να αρχίσουν τα έργα; Μόλις εγκριθεί η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας και κοινοποιηθεί στην ΠΑΕ. Κάτι που πλέον φαίνεται πολύ πιθανό να γίνει εντός του 2016 και σίγουρα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Από κει και πέρα, εξαρτάται από την ΠΑΕ και τα οικονομικά της πότε θα αρχίσουν οι εργασίες.

πηγή: sport24.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News