Λείπει το όραμα - Τελευταία "κανονική" διοίκηση του Πατέρα

"Δεν έχω πρόθεση να επιστρέψω"

Ασχέτως διαρροών για το ενδιαφέρον επιχειρηματιών για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος κι οι συνεργάτες του πρέπει να καταλάβουν ότι απευθύνονται σε κόσμο με ποδοσφαιρικό κριτήριο και υψηλό γούστο, που έχει πληγωθεί βάναυσα εδώ και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

Από το 1996 ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ Παναθηναϊκών ζουν με τη βεβαιότητα ότι οι διοικούντες ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, κυρίως δεν σεβάστηκαν το γούστο του. Εξαίρεση, το διάστημα προεδρίας Νικόλα Πατέρα, όχι γιατί τότε έπεσαν χρήματα, αλλά γιατί όλοι ένιωσαν πως η διοίκηση έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να ξαναφέρει τους φιλάθλους στο γήπεδο.

Πολλοί από τους οργανωμένους (που σήμερα αντιμετωπίζονται με ειρωνεία από τους υπόλοιπους οπαδούς) κατέθεσαν τον οβολό τους στη «Συμμαχία», στην προσπάθεια «λίφτινγκ» της Λεωφόρου, στο PAOAlive, καιρό τώρα από τον οπαδό ζητάνε βοήθεια πανίσχυροι οικονομικοί παράγοντες για να …σωθεί η ομάδα, χωρίς ωστόσο κανείς να μπορεί να δεσμευτεί απέναντι του τι θα είναι αυτή η ομάδα που τον καλούν να σώσει.

Αν οι Παυλοθανάσηδες ζητούσαν τη συνδρομή του κόσμου για να μείνει ο Ομπράντοβιτς το 2012 και να δυναμώσει ξανά η ομάδα μπάσκετ, πιστεύουμε ότι θα ήταν δεκάδες χιλιάδες αυτοί που θα έτρεχαν να συνδράμουν: μόνο που ό,τι είχε προηγηθεί μαρτυρούσε ότι υπήρχε σεβασμός στον οπαδό, αγάπη για το σύλλογο, γνώση για το άθλημα.

Αν ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια έφτιαχνε μια αξιοζήλευτη ομάδα (ακόμα και με νέα παιδιά -κι αυτό αρέσει) ο κόσμος θα βοηθούσε όσο μπορούσε, αλλά λευκές επιταγές πλέον δίνονται δύσκολα.

Όχι μόνο γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά γιατί λείπει -χρόνια τώρα – το ποδοσφαιρικό όραμα και αυτοί που θα το υποστηρίξουν. Οι φίλοι του κλαμπ πλέον περιμένουν να δουν: μάλλον καλά κάνουν γι αυτό ακόμα και στο άκουσμα του ενδιαφέροντος των Ελληνοαμερικάνων υπήρξε «χαλαρή» υποδοχή και μπόλικος σκεπτικισμός.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News