League Cup: Με στόχο την... πρόκριση απέναντι στον ΠΑΟΚ!

Παναθηναϊκός: Μονόδρομος η... καθαρή νίκη!

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στη Θεσσαλονίκη (28/12, 21:30) από τον ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό αγώνα που θα δώσει την πρόκριση στα ημιτελικά του League Cup.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ κοντράρονται για δεύτερη και τελευταία φορά όσον αφορά το League Cup, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην προημιτελική φάση του για τις δύο ομάδες. Ο νικητής απ’ αυτή τη σειρά θα περάσει στο Final Four όπου περιμένουν ήδη οι Ολυμπιακός, Φοίνικας Σύρου και Μίλωνας.

Θυμίζουμε πως το πρώτο παιχνίδι στο κλειστό του «Αγίου Θωμά» είχε τελειώσει με 3-2 σετ υπέρ του Παναθηναϊκού. Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καθαρή νίκη (3-0 ή 3-1) προκειμένου, για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Αν από την άλλη πλευρά το παιχνίδι τελειώσει με 3-2 υπέρ του «Δικέφαλου του Βορρά», τότε θα οδηγηθούμε στο «Χρυσό σετ», όπου θα αναδείξει και τον νικητή της σειράς. Το συγκεκριμένο σετ παίζεται μέχρι τους 15 πόντους και σίγουρα είναι ένα σενάριο που θα ήθελαν ν’ αποφύγουν, κυρίως, οι πράσινοι.

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη χωρίς να είναι και στην καλύτερη δυνατή του αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο έχει ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο καλείται να το εκμεταλλευτεί και να βρεθεί στο Final Four του θεσμού. Όποιος προκριθεί θ’ αντιμετωπίσει τον Μίλωνα που ήδη περιμένει να μάθει αντίπαλο.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι ημιτελικοί θα γίνουν 18 και 21 Ιανουαρίου του 2023, ενώ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στον τελευταίο αγώνα του 2022 και στον πρώτο του 2023. Συγκεκριμένα θα βρεθούν αντίπαλοι και στο Super Cup που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο στις 4 Ιανουαρίου.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του League Cup:

Ολυμπιακός – Φοίνικας Σύρου

Μίλωνας – Παναθηναϊκός/ΠΑΟΚ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News