Λάνγκφορντ για Παναθηναϊκό: «Ειπώθηκαν πράγματα για μένα»

Λάνγκφορντ: "Μάλλον ξεχάσαμε πόσο καλή είναι η Μπασκόνια"

Ο Κιθ Λάνγκφορντ μίλησε για το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις μετά τη νίκη με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Θα χρησιμοποιήσω μία ατάκα που σου είχε πει ένας παλιός σου προπονητής: “Θα πρέπει να μην είσαι εγωιστής, με το να είσαι εγωιστής”. Αυτό ήταν που έψαχνες και σου προσέφερε η ΑΕΚ;

“Ναι. Η ΑΕΚ μου έδωσε την ευκαιρία να παίζω με τον τρόπο που θέλω. Να είμαι ηγέτης, σκόρερ, μαχητής. Αν είναι να διανύσω τον Ατλαντικό για να παίξω στην Ευρώπη, δεν θα έρθω για να παίξω 5-10 λεπτά. Θέλω να παίξω 30 λεπτά, να σουτάρω, να διασκεδάσω. Ακόμα και η διοργάνωση, ή ο ανταγωνισμός δεν έχει σημασία για μένα πια. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι αποφασίζουν με βάση τα περισσότερα λεφτά. Για μένα δεν έχει αυτό σημασία πλέον. Κι ελπίζω όλοι να δουλέψουν σκληρά ώστε να φτάσουν σε ένα σημείο να αποφασίσουν για το πού θα παίξουν καλύτερα και όχι ποιος θα τους δώσει τα περισσότερα λεφτά”.

Αυτή τη δυνατότητα δεν την είχες στον Παναθηναϊκό;

“Όχι, δεν την είχα. Ο Παναθηναϊκός είναι μία τελείως διαφορετική περίπτωση. Είναι μία ομάδα EuroLeague, με 9-10 παίκτες όπου όλοι αξίζουν να παίζουν. Ένιωθα ότι θα μπορούσα να παίζω περισσότερο. Δεν είχα τον χώρο, τον ρόλο και τον χρόνο που ήθελα. Και θεωρώ πως είχα δίκιο γιατί μία φορά είδα τον Τσάβι Πασκουάλ σε ένα εστιατόριο στην Αθήνα και ήρθε και μου είπε ότι ίσως έκανε λάθος και πως θα έπρεπε να με έχει χρησιμοποιήσει περισσότερο. Στην ΑΕΚ είχα μεγαλύτερο και πιο σταθερό ρόλο, έπαιζα περισσότερο. Ήθελα έναν ρόλο, όχι να είμαι ρολίστας”.

Βέβαια, τον Τσάβι Πασκουάλ τον διαδέχτηκε ο Ρικ Πιτίνο, εσύ είχες και έναν τραυματισμό μέσα στη σεζόν, ενώ αποκτήθηκε και ο Κιλπάτρικ.

“Ήταν μία ακόμη άτυχη στιγμή για μένα. Ο κόουτς Πιτίνο δεν με ήξερε, ενώ ήρθε ο Σον που ήταν δική του επιλογή, συνεπώς δεν υπήρχε χρόνος”.

Τη νίκη επί του Παναθηναϊκού την πανηγύρισες ιδιαίτερα, πράγμα που δεν άρεσε σε κάποιους αντιπάλους σου. Είχε κάποια ιδιαιτερότητα για σένα αυτό το ματς;

“Υπήρχαν διάφορα πράγματα που έγιναν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πριν καν αρχίσει το παιχνίδι, μου είπαν για κάποια πράγματα που ειπώθηκαν για μένα στα αποδυτήρια. Δεν μου άρεσαν και πλέον είχα στο μυαλό μου να το λύσουμε στο παρκέ. Όπως δεν μου άρεσαν και κάποια σφυρίγματα στην αρχή. Είχα τρία γρήγορα φάουλ και ήταν άδικο. Επίσης, υπάρχουν ακόμη κάποια οικονομικά ζητήματα που εκκρεμούν και τα οποία επίσης μου έδωσαν κίνητρο για εκείνο το παιχνίδι. Ξαφνικά έγινε κάτι σαν την τέλεια καταιγίδα για μένα εκείνη τη στιγμή και τα συναισθήματά μου έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό μου στο τέλος. Αν κάποιος νομίζει ότι έπραξα έτσι επειδή δεν έπαιξα πολύ στον Παναθηναϊκό κάνει μεγάλο λάθος”.

* Δηλώσεις στο sport24.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News