Λάμπρου: «Στην Ελλάδα πέφτουν να σε φάνε - Φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟ»

Λάμπρου: «Στην Ελλάδα πέφτουν να σε φάνε - Φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟ»

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, Λάζαρος Λάμπρου μίλησε για την αντιμετώπιση που έχουν οι παίκτες στην Ελλάδα αλλά αναφέρθηκε και στους πράσινους που θεωρεί φαβορί για τον τίτλο.

Ο Λάζαρος Λάμπρου υπήρξε στο παρελθόν παίκτης του Παναθηναϊκού, ωστόσο στην πορεία αποφάσισε να φύγει και να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Πλέον αγωνίζεται στην Εξελσιόρ και στόχος του είναι να παραμείνει στο εξωτερικό, όπως ανέφερε.

Από εκεί και πέρα στη συνέντευξή του αναφέρθηκε τόσο στην αντιμετώπιση που έχουν οι παίκτες εδώ στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα θεωρεί πως ο φετινός Παναθηναϊκός έχει κάνει εξαιρετική πορεία και είναι το φαβορί, για να πάρει το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το εάν ταιριάζει το ολλανδικό πρωτάθλημα στους Έλληνες: Δεν μπορώ να πω ότι ταιριάζει γενικότερα στους Έλληνες. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο διότι οι ομάδες προσπαθούν περισσότερο να αμυνθούν, ενώ εδώ αναδεικνύουν το ταλέντο του ποδοσφαιριστή. Η Ελλάδα έχει καλούς επιθετικούς, οπότε είναι πιο εύκολο για εμάς να αναδειχθεί το ταλέντο μας”.

Για το εάν παίζει ρόλο το γεγονός ότι νιώθουν λιγότερη πίεση: “Σίγουρα όταν είσαι μακριά από τη χώρα σου υπάρχει μικρότερη πίεση”.

Για το Ρότερνταμ: “Είναι από τις πιο ωραίες πόλεις στην Ολλανδία. Έχει τα πάντα”.

Για το τι κάνει τους Έλληνες να προσαρμόζονται στο εξωτερικό: “Οι περισσότεροι που έρχονται εδώ προσαρμόζονται εύκολα. Παρακολουθούμε τα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Στην Ελλάδα πέφτουν όλοι πάνω σου. Είναι δουλειά μας να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε”.

Για το πώς είναι για έναν αθλητή να διαχειρίζεται την πίεση: “Δεν είναι εύκολο. Είναι όμως κάτι που πρέπει να το κάνεις. Πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι την πίεση και όλο αυτό σε κάνει πιο δυνατό”.

Για το εάν σκέφτεται την επιστροφή στην Ελλάδα: “Στόχος μου είναι το εξωτερικό. Υπάρχουν βέβαια μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, αλλά στόχους μου είναι πάντα το εξωτερικό ωστόσο ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις που θα σε βγάλει το ταξίδι”.

Για το ποιον Έλληνα θα ήθελε να έχει συμπαίκτη:“Θα επέλεγα τον Τάσο Χατζηγιοβάνη που είναι και κολλητός μου (σ.σ. γέλια). Θεωρώ ότι του πάει το πρωτάθλημα”.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Ο Παναθηναϊκός κάνει καλή σεζόν. Κανείς δεν περίμενε ότι θα έχει αυτή τη διάρκεια. Όλοι περίμεναν πότε θα στραβοπατήσει, ωστόσο συνέχισε και αυτό του έδωσε το προβάδισμα. Νομίζω ότι είναι το φαβορί για το φετινό προβάδισμα”.

Για το εάν οι συνεχόμενες νίκες έπαιξαν ρόλο στην πορεία του Παναθηναϊκού και στο κομμάτι της ψυχολογίας: “Όταν χτίζεις ένα σερί νικών η ψυχολογία σου είναι ότι θα κερδίσεις. Αντίστροφα μετά από ήττες. Το ίδιο είχε γίνει και με τον ΠΑΟΚ, όλοι έλεγαν ότι θα χάσουμε. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να δώσει συνέχεια σε αυτό το σερί γιατί και οι άλλες ομάδες ανεβαίνουν και θα έχουμε ενδιαφέρον πρωτάθλημα”.

Για το ποιοι οπαδοί είναι οι πιο παθιασμένοι από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί: “Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ. Αν και στον Παναθηναϊκό δεν πρόλαβα να παίξω πολλά παιχνίδια. Μετά τον ΠΑΟΚ σίγουρα ήταν η Τβέντε αν και δεν μπόρεσα να το ζήσω λόγω κορονοϊού. Ακόμα και όταν παίζαμε εκτός έδρας έβλεπες σε κάθε γέφυρα οπαδούς με καπνογόνα και φώναζαν”.

Για τον παίκτη που θα έπαιρνε κάτι από αυτούς που παίζουν στο Μουντιάλ: “Μετά από τον Μέσι σίγουρα θα επέλεγα τον Νεϊμάρ. Θεωρώ ότι έχει αυτό το κάτι διαφορετικό που όσο πάει χάνεται στο ποδόσφαιρο”.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News