Λαμία - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών του τριφυλλιού

Λαμία - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών του τριφυλλιού

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Λαμία.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στη Λαμία και «έσπασε» μια αρνητική παράδοση τριών ετών κάνοντας πράξη τα απολύτως απαραίτητα.

Λάσλο Μπόλονι (7/10): Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει αρχίσει να βάζει τα πράγματα σε μια τάξη στο Κορωπί. Με λίγη… τύχη θα είχε το 2/2 στα χέρια του στα πρώτα του ματς με τον Παναθηναϊκό. Στο ΔΑΚ της Λαμίας οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τους… συνήθεις ύποπτους, πλην του Σαβιέρ, ο οποίος γύρισε στην ενδεκάδα. Στα υπέρ του προπονητή η άνοδος του Χατζηγιοβάνη και η «απελευθέρωση» του Καρλίτος στην επίθεση.

Σωκράτης Διούδης (9/10): Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν «θεατής» στον αγώνα. Ωστόσο, συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στη νίκη επί της Λαμίας, καθώς απέκρουσε πέναλτι του Ρόμανιτς στο 20′.

Μπαρτ Σένκεφελντ (7/10): Καλό παιχνίδι από τον Ολλανδό. Αν και δέχθηκε από νωρίς κίτρινη κάρτα, δεν έχασε τη σταθερότητά του και απέκρουσε με αποτελεσματικότητα τις επιθέσεις των γηπεδούχων.

Αχιλλέας Πούγγουρας (6/10): Στα ίδια επίπεδα με τον Ολλανδό και ο Έλληνας αμυντικός. Θα μπορούσε να είχε βάλει το… «κερασάκι» στην εμφάνισή του, αν είχε κάνει γκολ τη φάση του 38′. Βρέθηκε σε στατική φάση σε θέση βολής, έπειτα από πάσα του Μακέντα, αλλά το χλιαρό συρτό σουτ δεν γινόταν να περάσει από το τοίχος των αμυντικών της Λαμίας.

Βασίλης Ζαγαρίτης (6/10): Δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τα αριστερά ο νεαρός αμυντικός. Επιθετικά είχε μια καλή σέντρα στο 75′ με τον Καρλίτος να αστοχεί με κεφαλιά.

Φακούντο Σάντσες (5/10): Ο Αργεντινός στάθηκε στα απολύτως απαραίτητα. Ήταν θετικός σε γενικές γραμμές. Από δική του αδράνεια… προήλθε το φάουλ που κατέληξε σε… πέναλτι υπέρ της Λαμίας. Κατά τ’άλλα, χρειάζεται δουλειά για να συνεισφέρει περισσότερο στο κομμάτι της παραγωγικότητας.

Δημήτρης Κουρμπέλης (5/10): Μέτρια εμφάνιση από τον αρχηγό του Παναθηναϊκός. Όπως και ο Σένκεφελντ, έτσι και εκείνος δέχθηκε από νωρίς την κίτρινη κάρτα και δεν ρίσκαρε παραπάνω. Ήταν άτυχος στη φάση του πέναλτι, καθώς η μπάλα βρήκε με δύναμη στο χέρι του.

Μαουρίσιο (6/10): Είναι εμφανές πως χρειάζεται προπονήσεις και περισσότερα ματς στα πόδια του. Πάντως, η εμπειρία του και η αντίληψή του μέσα στο γήπεδο αποτελούν απαραίτητα «εργαλεία» για τον Παναθηναϊκό στο χώρο του κέντρου. Είχε τέσσερις τελικές στο 40′, στο 85′, στο 90′ και στο 90+4, θα μπορούσε να βρει δίχτυα!

Χατζηγιοβάνης (9/10): Το καλύτερο φετινό παιχνίδι του Έλληνα εξτρέμ. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, είχε σωστές επιλογές και μεταβιβάσεις, ενώ συμμετείχε και στα δύο γκολ του Παναθηναϊκού (μία ασίστ από κόρνερ). Αυτός ο Χατζηγιοβάνης «κερδίζει» αναμφισβήτητα τη θέση του στο βασικό σχήμα στο συναγωνισμό των ακραίων επιθετικών του Τριφυλλιού. Αντικαταστάθηκε στο 76′.

Σαβιέρ (5/10): Soft ο Πορτογάλος εξτρέμ. Κράτησε μπάλα, συμμετείχε στο passing game, όμως, δεν ήταν απειλητικός. Είχε μια μόλις ευκαιρία στο 41′, ενώ έδωσε την πάσα στο πλάι από τα δεξιά στον Χατζηγιοβάνη, που έκανε το γύρισμα προς τον Καρλίτος για το 0-2. Αντικαταστάθηκε στο 87′.

Φεντερίκο Μακέντα (5/10): Ο Ιταλός απασχόλησε αρκετά τους παίκτες της Λαμίας και συμμετείχε και κείνος στο να βρεθεί μόνος του ο Καρλίτος σε αρκετές φάσεις (όπως σε αυτή του 0-2). Είχε μια καλή τελική πάσα προς τον Πούγγουρα στο 38′, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει στο 45+2, όταν ο Καρλίτος του έδωσε σχεδόν… έτοιμο γκολ. Αντικαταστάθηκε στο 82′.

Καρλίτος (9/10): Άψογος ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα του με την πράσινη φανέλα στο ΔΑΚ της Λαμίας (έφθασε τα τέσσερα φέτος σε έξι συμμετοχές). Είναι κυνικός, «μυρίζεται» από παντού το γκολ, ενώ είναι και δημιουργικός, όποτε χρειαστεί (στις καθυστερήσεις του α’ μέρους). Έπαιξε σε πιο ελεύθερο ρόλο και είχε για περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας. Αντικαταστάθηκε στο 87′.

Γιοάν Μολό (-): Είχε τη δική του στιγμή στον αγώνα σε αυτό το τέταρτο που αγωνίστηκε. Από δική του ατομική ενέργεια ο Γάλλος γύρισε στον Καμπετσή, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, όπως και ο Βιγιαφάνες σε δεύτερο χρόνο.

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (-): Η Λαμία δεν άσκησε πίεση προς το φινάλε του παιχνιδιού, το οποίο μετετράπη σε επιθετικό μονόλογο των πρασίνων. Δεν μπορεί να κριθεί, καθώς εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο στο 82′.

Λούκας Βιγιαφάνες (-): Η ευχάριστη έκπληξη. Μετά από 8,5 μήνες απουσίας ο Αργεντινός, όχι μόνο μπήκε, αλλά θα μπορούσε να χριστεί και σκόρερ μέσα σε λίγες στιγμές. Είχε δύο τελικές, παρουσιάστηκε «φρέσκος» και ορεξάτος και σίγουρα το δικό του comeback φέρνει αισιοδοξία στο Τριφύλλι.

Αργύρης Καμπετσής (-): Θα μπορούσε να είχε καλύτερο τελείωμα στο σουτ που επιχείρησε στις καθυστερήσεις, έπειτα από πάσα του Μολό. Δεν μπορεί να κριθεί ο νεαρός φορ.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News