Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2 (0-3): Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2 (0-3): Η κριτική των παικτών του Τριφυλλιού (vids)

Ο Νότης Καμπέρης σχολιάζει την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημιτελικό με τη Λαμία.

Είναι πασιφανές πως ο φετινός Παναθηναϊκός δεν δημιουργήθηκε για να επαναλάβει τα όσα… τραγελαφικά συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στο Κύπελλο με τους εξευτελιστικούς αποκλεισμούς από κατώτερες ομάδες. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενέπνεε «ασφάλεια» στους φίλους της ομάδας, ο Παναθηναϊκός λειτουργεί με σοβαρότητα και προσέγγισε υποδειγματικά τη ρεβάνς.




Ιβάν Γιοβάνοβιτς (9/10): Με κοντινές πάσες στην άμυνα περίμενε τη Λαμία να «ανέβει» και να πρεσάρει. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν ήταν εκείνος που έψαχνε το γκολ από την πρώτη σέντρα στη συνάντηση. Στο β’ ημίχρονο «προφύλαξε» παίκτες για το ματς με τον Άρη και του «πιστώνεται» το γεγονός πως οι πράσινοι θα παίξουν σε μεγάλο βαθμό ξεκούραστοι την Κυριακή.




Αλμπέρτο Μπρινιόλι (8/10): Έπιασε… δουλειά μετά το 70ο λεπτό, όταν είχαν κριθεί όλα και η Λαμία έψαξε το γκολ της τιμής. Κράτησε ακόμη μια φορά το μηδέν στην εστία, αντιδρώντας σωστά σε δύο προσπάθειες του Μπανγκουρά.

Μπαρτ Σένκεφελντ (8/10): Εξαιρετικός ο Ολλανδός στο ψηλό παιχνίδι, δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στην αναμέτρηση.

Φραν Βέλεθ (8/10): Έβγαλε… πάθος κι αυτό φάνηκε. Σίγουρη μεταβίβαση και «ασφάλεια» στην άμυνα. Ο Ισπανός θα παίξει τον πρώτο τελικό της καριέρας του. Αποσύρθηκε στο 68ο λεπτό για να μπει στη θέση του ο Μαουρίσιο.

Γιάννης Κώτσιρας (8/10): Ακόμη μια καλή εμφάνιση από τον Έλληνα δεξιό μπακ του Τριφυλλιού. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, ο ίδιος δεν ρίσκαρε να ανέβει στο μισό του αντιπάλου και δεν χρειάστηκε κιόλας να το κάνει.

Χουάνκαρ (8/10): Παρομοίως και ο αριστερός ακραίος μπακ του Παναθηναϊκού δεν συνεισέφερε τόσο στο επιθετικό κομμάτι. Οι αντιδράσεις του στην άμυνα ήταν οι ενδεδειγμένες.

Ρούμπεν (8,5/10): Φοβερό παιχνίδι από τον Ισπανό που άπαντες ελπίζουν να βρεθεί στο 100% την Κυριακή. Από δική του διεκδικούμενη μεταβίβαση ο Ιωαννίδης έκανε γκολ. Αποχώρησε αναγκαστικά στο 70ο λεπτό για να μπει ο Αλεξανδρόπουλος.

Λούκας Βιγιαφάνιες (8/10): Θετική εμφάνιση και από τον «Βίγια» με καλή κυκλοφορία στο χώρο του κέντρου. Ασίστ στον Παλάσιος για το 2-0. Το 90λεπτο θα τον βοηθήσει ενόψει της συνέχειας.

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (8,5/10): Συγκίνησε με την κούρσα του στο 90ο λεπτό της συνάντησης και ουδείς ενοχλήθηκε που δεν «έγραψε» το 0-3 στο ματς. Η θέλησή του να βάλει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ έκανε άπαντες να χαμογελάσουν. Ήταν το 2ο παιχνίδι που έπαιξε από την αρχή ως το τέλος και τα πήγε άψογα. Είχε μια πάσα «κλειδί», όμως, ο Καρλίτος δεν σκόραρε.

Σεμπάστιαν Παλάσιος (9/10): Ο «Τούκου» ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο ευτύχησε να επιστρέψει και στα γκολ, πολύ σημαντικό για την ψυχολογία του για τη συνέχεια στα πλέι οφ, αλλά και στον… τελικό του Κυπέλλου. Βγήκε στο 68′ για να περάσει εντός ο Σάντσες.




Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (8/10): Έχει συμμετοχή στη φάση του 2ου γκολ, καθώς κλέβει την μπάλα στα όρια της περιοχής της Λαμίας. Στο 63′ αποχώρησε για το πέρασμα του Βιτάλ.

Φώτης Ιωαννίδης (10/10): Το «δεκάρι» στον Ιωαννίδη. Κυνήγησε μια θεωρητικά χαμένη φάση, εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Τζανετόπουλου και «εκτέλεσε» υποδειγματικά τον Σαράνοφ στο 42ο λεπτό της συνάντησης. Ύστερα από αυτή τη φάση, όλα απλοποιήθηκαν για τους «πράσινους».




Καρλίτος (3/10): Τα… έβαλε όλα στην αρχή και δεν κράτησε κάποιο για το φινάλε της σεζόν. Ο Ίβηρας φορ έπρεπε να είχε σκοράρει τουλάχιστον στη μία από τις δύο καλές φάσεις που του παρουσιάστηκαν.

Ματέους Βιτάλ (5/10): Έδειξε ορεξάτος. Αν και… γνωρίζει πως θα φύγει από το Τριφύλλι το καλοκαίρι, τον εξιτάρει η ιδέα της κατάκτησης του Κυπέλλου. Αποτέλεσε για ακόμη μια φορά, λύση για τον Γιοβάνοβιτς.

Φακούντο Σάντσες (5/10): Πήρε συμμετοχή ως στόπερ στο πλάι του Σένκεφελντ για να ματσάρει τον Μπανγκουρά. Τον έχασε σε μια φάση που απείλησε ο τελευταίος με κεφαλιά. Γενικά, όμως, έδειξε δυναμισμό και ανταπεξήλθε. Προφανώς, ο πράσινος τεχνικός ήθελε να τον κρατήσει «ζεστό» για το κυριακάτικο ματς.




Μαουρίσιο – Αλεξανδρόπουλος (5/10): Προσέφεραν «ανάσες» στους συμπαίκτες τους (ο Ρούμπεν χρειαζόταν να βγει προληπτικά) και κράτησαν το κέντρο του Παναθηναϊκού σε υψηλό επίπεδο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News