Ο Κυράστας, ο Ασάνοβιτς, ο Σόουζα και ο Στραματσόνι…

Ο Κυράστας, ο Ασάνοβιτς, ο Σόουζα και ο Στραματσόνι…

Παρακολουθώντας τα έργα και τις ημέρες του Αντρέα Στραματσόνι θυμήθηκα τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα. Σημείο… σύγκρισης η διαχείριση των παικτών.

Για όσους δεν θυμούνται ο κόουτς Κυράστας στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό δεν πέταγε και τη σκούφια του για τη συνεργασία με τον Αλιόσα Ασάνοβιτς. Ο κόουτς ήθελε μια ομάδα «τρεχαντήρι» και ο Κροάτης ήταν παραφωνία.

[ads2]

Ωστόσο ο «έξυπνος» Κυράστας αντί να τσακωθεί με τον «στρατάρχη» Ασα, αντί να τον αφήσει στο… περιθώριο, τον έκανε κομμάτι του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού. Κέρδισε από την εμπειρία και την ποιότητά του…

Ο Κυράστας δεν το έκανε μόνο με τον Ασάνοβιτς, αλλά και δύο χρόνια αργότερα και με τον Πάουλο Σόουζα. Τον προηγούμενο χρόνο με τον Αναστασιάδη ο Πορτογάλος ήταν αποδέκτης πολλών παραπόνων του Μακεδόνα τεχνικού. Ο Κυράστας αναγνωρίζοντας ότι ήταν ένας «λαβωμένος» αθλητής, αλλά με τεράστια ποιότητα, συνεργάστηκε ιδανικά με το ιατρικό επιτελείο και ως εκ θαύματος ο Σόουζα έκανε ένα σούπερ εξάμηνο, πριν δημιουργηθούν «άλλοι» λόγοι και εκδωθεί το «διαζύγιο».

Ποδοσφαιρικό δίδαγμα: Η μαγκιά – εξυπνάδα ενός προπονητή είναι να εκμεταλλεύεται κάθε ικμάδα της ποιότητας των ποδοσφαιριστών που έχει στη διάθεσή του και ο αδικοχαμένος τεχνικός το έκανε με υποδειγματικό τρόπο, δημιουργώντας δύο σπουδαίες ομάδες.

Τι κάνει φέτος ο Στραματσόνι;

Ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που έκανε πριν από 15 χρόνια ο Κυράστας.

Βρήκε έναν λαβωμένο ποδοσφαιριστή όπως ο Εσιέν και αντί να τον διαχειριστεί «έξυπνα» και να κερδίσει ο ίδιος και ο Παναθηναϊκός τον εξόντωσε. Διότι δεν έχει λογική να χρησιμοποιείς για δέκα συνεχόμενα ματς έναν παίκτη και στη συνέχεια να θεωρείς ότι δεν σου κάνει! Είναι αδιανόητο.

Ή μας κορόιδευε τότε ή μας κοροϊδεύει τώρα…

Όμως τα ίδια και χειρότερα δεν κάνει και με τον Σάντσεθ; Όσο τον είδαμε, τον είδαμε και εδώ και έναν μήνα πάει και αυτός…

Σε λίγο θα τον ψάχνουμε στη Νικολούλη.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Ιταλός δεν έχει διάθεση να «βοηθήσει» τον Παναθηναϊκό ως σύνολο. Καμία διάθεση. Και εάν το κάνει αυτό με τον Σάντσεθ και τον Εσιέν, φανταστείτε τι συμβαίνει με τους Καλτσά, Κλωναρίδη, Βλαχοδήμο, Μαρινάκη, Χουχούμη και Λαγό. Αυτούς τους έχει για πρωινό…

Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έμπλεξε μ’ έναν προπονητή που δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει την σφραγίδα του στην ομάδα, αλλά μοναχά να μεγαλώσει τη λίστα με τις μεταγραφές του!

Όσες περισσότερες τόσο καλύτερα. Για τον ίδιο, όχι πάντως για τον Παναθηναϊκό…

sportit.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News