Κυπελλούχος Ελλάδος για 20η φορά ο Παναθηναϊκός!

Κυπελλούχος Ελλάδος για 20η φορά ο Παναθηναϊκός!

Το 20ο Κύπελλο της ιστορίας του πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος επικράτησε του Προμηθέα Πατρών με 91-79 στον τελικό του ΟΑΚΑ. Σούπερ οι Παπαπέτρου και Χεζόνια.

Για 26η συνεχόμενη σεζόν ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το «μέγεθός» του κατακτώντας τουλάχιστον έναν τίτλο. Σε τροχιά… νταμπλ οι πράσινοι έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην ομάδα του Μάκη Γιατρά.

Οι Πατρινοί έφεραν αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο μη επιτρέποντας στο Τριφύλλι να ξεφύγει στο σκορ (ημίχρονο 45-41). Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ νευρικές, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει με 2/10 τρίποντα. Ο Παπαπέτρου έδωσε το σύνθημα με δύο συνεχόμενα τρίποντα, λύνοντας και τα χέρια των συμπαικτών του.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός είχε σκορ ασφαλείας, μέχρι το 36′, αλλά ο Προμηθέας δεν το έβαλε κάτω και μείωσε στο καλάθι (80-77). Με πέντε σερί πόντους ο Παπαπέτρου έδιωξε τα μαύρα σύννεφα από τους πράσινους και οδήγησε το Τριφύλλι στην κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Παπαπέτρου ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού με 25 πόντους, ο Χεζόνια έβαλε 16, ο Μήτογλου 17 και ο Σαντ Ρος 14. Από την άλλη πλευρά, μεγάλο ματς έκαναν οι Κλαβέλ (23 πόντους) και οι Τζεράι και Τζεριάν Γκραντ (18 και 17 πόντους).

Κυπελλούχος Ελλάδος για 20η φορά ο Παναθηναϊκός!

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News