Κρατήστε το (έστω) σε ισορροπία μέχρι να «μπει» ο Γιόγκι!

Κρατήστε το (έστω) σε ισορροπία μέχρι να «μπει» ο Γιόγκι!

Έχει σημασία ο Παναθηναϊκός να πάρει τουλάχιστον ένα παιχνίδι στην Ισπανία μέχρι να ενσωματωθεί στην ομάδα ο Γιόγκι Φερέλ. Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Μετά το… καρδιοχτύπι της Πέμπτης με τη Φενέρ ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη αγωνιστική υποχρέωση και συνεχίζει σε ρυθμούς Ευρωλίγκα. Το «1-1» που δεν έγινε στο τελευταίο λεπτό κόντρα στους Τούρκους «0-2» και η μεταγραφική ενίσχυση με Φερέλ τον «στέλνουν» στην Ισπανία «διψασμένο» για μια μικρή πρώιμη ανατροπή στο ρεκόρ του, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στους Βάσκους την Τρίτη.

Η Ευρώπη αποτελεί στοίχημα για τον Παναθηναϊκό. Στοίχημα να μην καταταχθεί σε κάποια από τις χαμηλές θέσεις, όπως πέρσι. Και μετέπειτα, έχε καλώς. Ότι προκύψει, θα είναι για καλό.

Παρά το δύσκολο πρόγραμμα που καλείται να βγάλει το Τριφύλλι, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες η ομάδα να «ανέβει» το βουνό παίρνοντας ως προίκα ένα καλοδεχούμενο ρεκόρ νικών – ηττών. Παγίδα να πει κανείς πως η Μπασκόνια και η Ρεάλ δεν είναι στα… φόρτε τους, γιατί και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός είναι έτσι.

Αν ο Παναθηναϊκός δεν φύγει με το «1-3» από την Ισπανία και πάρει – έστω – το «2-2» στην επιστροφή του από την Ιβηρική χερσόνησο, τότε, το πράγμα αλλάζει από νωρίς προς το καλό. Για ψυχολογικούς και προ πάντων, για αγωνιστικούς λόγους.

Η διοίκηση έφερε τον Γιόγκι Φερέλ σε δύσκολη για εκείνη, περίοδο ποντάροντας, όχι στο Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά στην Ευρώπη. Ο Αμερικανός έρχεται την Πέμπτη (14/10) και καλώς εχόντων των πραγμάτων, από την επόμενη εβδομάδα θα συστηθεί στο Παναθηναϊκό κοινό, ίσως στο τριήμερο 21-23 Οκτώβρη με Μακάμπι (εκτός) και Περιστέρι (εκτός).

Το Τριφύλλι αποκτά το απαιτούμενο βάθος για να αντέξει στις συνεχόμενες αγωνιστικές με αξιοπρόσεκτη – πλέον – δυάδα στον άσο. Ανεξαρτήτως, το τι θα γίνει στο Τελ Αβίβ στις 21 του μηνός, ο Παναθηναϊκός παίζει δύο εντός έδρας στη συνέχεια με Εφές και Βιλερμπάν (27-29/10) και μπορεί να τοποθετήσει στο τέλος της δεύτερης διαβολοβδομάδας θετικό πρόσημο στο ρεκόρ του (πιο πιθανό το «4-3») και να μείνει στις υψηλές θέσεις.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News