Κρατάει τα «εργαλεία» του για να κάνει δουλειά

Κρατάει τα «εργαλεία» του για να κάνει δουλειά

Καλησπέρα παίδες. Αντε να περάσουν οι ημέρες να αρχίσει η μπαλίτσα σε Ελλάδα και ευρώπη. Γιατί καλή και χρυσή η Εθνική ομάδα αλλά μόνο με τα προκριματικά για το παγκόσμιο – τα ΠΣΚΔ – δεν βγαίνει… Βέβαια με τις ατυχίες που έχουν χτυπήσει το τριφύλλι το πρώτο που πρέπει να ευχηθούμε είναι να γυρίσουν άπαντες υγιείς.

Όλοι οι διεθνείς μαζί, σε συνάρτηση και με εκείνους οι οποίοι θα μπουν σε κανονικούς ρυθμούς εντός ομάδας (βλέπε Μπουμάλ) θα δώσουν πολλές λύσεις στον Στραματσόνι, ενόψει του αγωνιστικού γολγοθά που έρχεται.

[ads2]

Πολλά θέματα η επικαιρότητα δεν έχει ,εκτός από τα άσχημα μαντάτα που βγήκαν στον…αφρό από την ΟΥΕΦΑ, σχετικά με την τιμωρία Γουακάσο, τα πιο πολλά δημοσιεύματα είναι για να γεμίζουν τις σελίδες των εφημερίδων.

Αν κάτι αξίζει αναφοράς, γιατί έχει να κάνει με τον μέλλον της ομάδας και τις ισορροπίες εντός αποδυτηρίων, είναι οι επικείμενες επεκτάσεις συνεργασίας, με παίκτες που αποτελούν βασικά γρανάζια στην «πράσινη» μηχανή. Ηδη ο Μάρκους άνοιξε το χορό και έπεται συνέχεια. Κρατάς τα εργαλεία σου, βγαίνει η δουλειά. Είναι τόσο απλό!

Εκεί που πρέπει να βιαστούν οι πράσινοι είναι με τον Κουτρουμπή. Ο Κούτρου από τον Ιανουάριο μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλο σύλλογο από τον Ιανουάριο( το συμβόλαιο εκπνέει το καλοκαίρι) και η αλήθεια είναι πως από τους θερινούς μήνες «σέρνεται» η περίπτωση του. Είναι, πάντως, σε ανοιχτή γραμμή με την ΠΑΕ.

Υπάρχει μεν μια μικρή καθυστέρηση αλλά νομίζω σύντομα θα τελειώσει θετικά το ζήτημα. Ούτε πολλά χρήματα κοστίζει , είναι μάλιστα από τους σχετικά χαμηλόμισθους, αλλά και μεγάλη προσφορά έχει, είναι η αλήθεια. Ο Στράματσόνι τον βλέπει ως πολυθεσίτη στην 11αδα της ομάδας και του έχει εξηγήσει από πρώτο χέρι πόσο πολύ τον υπολογίζει. Είτε ως 6ρι, είτε ως στόπερ. Υπάρχει και εμφανής εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Φοβερό ματς έκανε στο Βίγο.

Μέχρι το 2020 θέλουν να… τραβήξουν οι πράσινοι και το συμβόλαιο του Μολέντο. Πριν ενάμιση μήνα που του είχα κάνει μια συνέντευξη για το ΣΚΑΙ μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση η αυτοπεποίθηση του για την μάχη του τίτλου και η πίστη στο πρότζεκτ της ομάδας. Δεν τα έλεγε για εφέ… Το πιστεύει πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα.

Ο Βραζιλιάνος είναι λίρα εκατό ! Τον πέτυχε – ελέω τραυματισμού – σε τιμή ευκαιρίας ο Παναθηναϊκός. Το επίπεδο του είναι επίπεδο μεγάλου παίκτη και μπορούσε άνετα να αγωνιστεί και σε υψηλότερου βεληνεκούς πρωτάθλημα, εφόσον ειναι όπως τώρα υγιής. Αποτελεί «πολυτέλεια» που δίνει δύναμη στο κέντρο της άμυνας. Ο Παναθηναϊκός θα στηριχθεί πάνω του τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι το 2018 είναι ντυμένος στα πράσινα ο Λουντ. Και για αυτόν στόχος είναι η επέκταση… Φινλανδικό «πολυεργαλείο» προσαρμόστηκε μετά το δύσκολο ξεκίνημα, κέρδισε βήμα βήμα θέση στο βασικό σχήμα. Μου έλεγε πως χρειάστηκε τουλάχιστον ένα 6μηνο να προσραμοστεί στη ζέστη της Ελλάδας και τους ρυθμούς ζωής. Τι μπακ – χαφ, τι εσωτερικός μέσος, τι πίσω από τον επιθετικό. Όπου τον χρησιμοποιήσεις θα αποδώσει. Φάνηκε από την προετοιμασία πως εφέτος θα είναι ανεβασμένος. Αλλά πηγαίνει τρένο ως τώρα… Με ασίστ και γκολ είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του Παναθηναϊκού και μάλιστα βρήκε δύχτια και με την εθνική Φινλανδίας πρόσφατα.

ΥΓ: Αυτό το πισωγύρισμα με την κίνηση Στράτου να διευκολύνει την ΕΠΟ, αναφορικά με την επιδαιτησία της ΚΕΔ, δεν την καταλαβαίνω. Μόλις πηγαίνει να φανεί ένα φως στο τούνελ για το Ελληνικό ποδόσφαιρο , έρχονται πάλι οι παράγοντες να βάλουν αυτογκόλ. Οι καλοθελητές πάντα θα υπάρχουν σε αυτή χώρα τελικά. Ομως, το τοπίο σύντομα θα αλλάξει και άπαντες ευελπιστούν να δούμε, μετά τις εκλογές της ΕΠΟ, ένα πρωτάθλημα επί ίσοις όροις.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News