Κούγιας: «Κουμάντο κάνει η παράγκα, έχω ήδη δέκα προτάσεις από ομάδες!»

Εμπρηστικές δηλώσεις Κούγια: "Να παίξουμε λυσσαλέα κόντρα στον Παναθηναϊκό - Μας έκλεψαν στον πρώτο γύρο"

Για τους λόγους αποχώρησης του από την ΑΕΛ μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως έχει δεχθεί πάνω από δέκα προτάσεις από ομάδες για να τις αναλάβει.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την πώληση των μετοχών στον κ. Νταβέλη: «Τυπικά δεν έχει τελειώσει ακόμη, έχουν προβλεφθεί βέβαια τα πάντα, αλλά επειδή υπάρχει και ακίνητη περιουσία στη συμφωνία, υπάρχουν προπονητικά κέντρα, λεωφορεία, γραφεία, ραδιοφωνικοί σταθμοί, 35 παίκτες, 18 Λαρισαίοι, 7 διεθνείς και ένα ταμείο με 1 εκ. ευρώ.

Φεύγω γιατί δυστυχώς παρά τους αγώνες μου το 1996 και μετά, το 2022 κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάνει η παράγκα, που και μας έριξε κατηγορία, κι όταν λέω παράγκα εννοώ το παρασκήνιο εκείνο που εκλέγει τους προέδρους των Ενώσεων και ουσιαστικά διοικεί την ΕΠΟ, και η ΕΠΟ έχει την ΚΕΔ και τις ομάδες τις δικές μας δεν τις σφυρίζουν ξένοι διαιτητές, γιατί τους την «φόρεσε» ο Μαρινάκης με τους ξένους διαιτητές.

Γιατί νόμιζαν ο Μελισσανίδης κι ο Σαββίδης θα κάνουν ότι έκαναν ο Κόκκαλης κι ο Μαρινάκης προηγουμένως, αλλά οι ξένοι ουσιαστικά τους εξουδετέρωσαν κι άφησαν το παρελθόν μόνο, αλλά και γιατί αντελήφθην ειδικά φέτος ότι ας έχεις και την καλύτερη ομάδα, βάλανε σκόπιμα δύο Under Β ομάδες, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, του ΠΑΟ και της ΑΕΚ στον Νότο, οι οποίοι ουσιαστικά αυτοί καθορίζουν το πρωτάθλημα.

Εμείς δεν ανεβήκαμε για πέντε βαθμούς, και η Βέροια πήρε από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ δέκα βαθμούς, εμείς πήραμε 4. Όταν έπαιζαν με εμάς έπαιζαν με επαγγελματίες, με τη Βέροια έβαζαν κάτι παιδάκια. Η Βέροια πήρε 8 γκολ οφσάιντ κι εμείς μας ακυρώθηκαν πέντε γιατί δεν υπάρχει VAR, και η Βέροια πήρε δέκα πέναλτι, κι εμείς κανένα, αφού στην SL 2 δε δείχνουν όλα τα ματς και δεν μπορώ να νικήσω ούτε τον Μελισσανίδη, ούτε τον Σαββίδη, ούτε τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τα κοράκια του ποδόσφαιρου, αποφάσισα να φύγω και πλέον από χθες μπορώ να λέω τη γνώμη μου χωρίς να με καλεί κάθε τρεις και λίγο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Και κουράστηκα να βάζω χρήματα και να μην ευχαριστιέμαι γιατί το ποδόσφαιρο είναι για μένα ελιξήριο νεότητας, εγώ θέλω να είμαι ανεξάρτητος και να έχω μέτοχος.

Από το 1981 που μπήκα στο ποδόσφαιρο, μαζί με τον Πέτρο Θεοδωρίδη, τον αείμνηστο, έχω βάλει περισσότερα από 20 εκ. ευρώ, π.χ. στον Άρη Πετρούπολης είχα βάλει 327 εκ. δραχμές, τότε. Για μένα τότε ο Ηρακλής ήταν λύτρωση, έχοντας χάσει την πρώτη μου γυναίκα, τώρα έκανα οικογένεια, έχω και τα παιδιά μου μαζί, είναι για μένα μαγεία το ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο λαικό κίνημα, και είναι παγκόσμιο. Το είπα και μια φορά στην κ.Παπαρήγα και ζαλίστηκε. Η ενασχόληση με κάτι πολύ ζωντανό, ειδικά με μεγάλες ομάδες, όπως ο Ηρακλής, η Λάρισα, έκανα κοινωνική ανθρωπολογία με αυτές τις ομάδες κι αυτό συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Ξεχνάς με το ποδόσφαιρο το μεγαλύτερο πρόβλημα σου, ειδικά αν είσαι ιδιοκτήτης, εκείνο που μου έλειψε ήταν ότι δεν μπορούσα να πάω στην προπόνηση. Απ’ το 2003 που αγόρασα τον ΠΑΣ Γιάννενα δεν έχω χάσει ούτε έναν αγώνα, γιατί το Σαββατοκύριακο μπορούσα να πάω στις ομάδες μου.

Εγώ δεν ξεπούλησα την ΑΕΛ, πούλησα μια πραγματικά μεγάλη ομάδα, με ακίνητη περιουσία, με υποδομή, με παίκτες διεθνείς στις «μικρές» ηλικιακά Εθνικές ομάδες. Η συμφωνία με τον κ.Νταβέλη έγινε προ πολλών ημερών, όταν διαβάζετε τέτοιες ανακοινώσεις ήθελα να ξεφτιλίσω κάποιους «ΑΕΛάρες» που έλεγαν ότι έτσι κι ο Κούγιας πουλήσει, εμείς θα είμαστε εδώ. Γι’ αυτό και τους έκανα πλάκα με αυτά που έγραψα στην ανακοίνωση.

Σε μια ομάδα θέλω να είμαι το αφεντικό, θέλω να κάνω κουμάντο, να έχω τις μετοχές. Από χθες το βράδυ έχω τουλάχιστον δέκα προτάσεις από ομάδες για να τις πάρω, κι απ’ τη Θεσσαλονίκη, αλλά δε θέλω να πω τίποτα, θέλω να ηρεμήσω λίγο.

Ο Μαρινάκης απέδειξε με αυτήν του την επιλογή, ότι είναι λίαν οξυδερκής, που με μια απόφαση λίγων λεπτών, που δεν την ήξεραν ούτε οι συνεργάτες του, και πήρε το αυτοκίνητο του και πήγε εκεί και τους εξέθεσε. Τον έναν που δεν ξέρει να μιλάει ελληνικά, ο άλλος έφυγε απ’ το παράθυρο, όταν πήγε εκεί τα τηλέφωνα στην ΕΠΟ πήραν «φωτιά». Και φαντάζομαι τι θα γίνει όταν κάτσουν στην εκτελεστική κάποιοι που έχουν μπαράκια, που δουλεύουν σε ΚΤΕΟ, με τον Μαρινάκη, θα ήθελα πολύ να είμαι εκεί να το δω αυτό από κοντά.

Πηγή: Libero 107,4

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News