Κοτσόλης για Παναθηναϊκό: «Ο εχθρός είναι εντός»

Κοτσόλης για Παναθηναϊκό: «Ο εχθρός είναι εντός»

Ο Στέφανος Κοτσόλης, με αφορμή την επέτειο της κατάκτησης του Κυπέλλου επί του ΠΑΟΚ, θυμάται εκείνες τις στιγμές, ενώ παράλληλα αναφέρεται στο πρόβλημα του τριφυλλιού, σύμφωνα με εκείνον.

«O τίτλος ήταν το επιστέγασμα μίας μεγάλης προσπάθειας. Υπήρχε ξεκάθαρο πλάνο και αρμοδιότητες. Ήταν μία γερή αλυσίδα. Ανεξάρτητα από κλυδωνισμούς τήρησαν και στήριξαν το πλάνο γι αυτό υπήρξε το θετικό αποτέλεσμα στο τέλος. Υπήρχε αρμονική συνεργασία και πήγαν το πλάνο μέχρι τέλους. Η ταπεινότητα επίσης ήταν μέρος της φιλοσοφίας. Είχαν ζητήσει από μένα και τους Μπεργκ, Μέντες, Σίλντελνφελντ, Πράνιτς, τους πιο έμπειρους ανεξάρτητα αν παίζουμε καλά να κρατάμε χαμηλά τον πήχη κι όταν δεν παίζαμε να εμψυχώνουμε τους νεότερους», είπε αρχικά ο Κοτσόλης στην «Πράινη» για να συνεχίσει:

«Σε όλη αυτή τη διαδικασία τα πιο δύσκολα ήταν όντως τα ματς με τον ΟΦΗ. Υπήρχε τεράστια προσμονή για τον τελικό και μία βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά. Αν μπορούσαμε δηλαδή να παίζαμε τον τελικό και την επόμενη μέρα κιόλας. Το θέλαμε τόσο πολύ το κύπελλο».

Αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση και το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ανέφερε: «Ακόμα και την περίοδο του Στραματσόνι είχαν έρθει καλοί παίκτες. Αλλά νωρίς άρχισαν τα προβλήματα με τις πληρωμές οι ξένοι αντιδρούν διαφορετικά από τους Έλληνες και πήγαν όλα στραβά. Αν τότε στηριζόταν το πλάνο θα πηγαίναμε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός έφτασε εδώ γιατί δεν υπάρχει συσπείρωση ξεκάθαρο πλάνο διακριτοί ρόλοι. Και φυσικά η στελέχωση σε όλα τα επίπεδα δεν είναι αυτή που πρέπει. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών. Πολλοί βάζουν πιο πάνω τη προσωπική φιλοδοξία από τον Παναθηναϊκό».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News