Κοτσόλης: «Επειτα από παραίνεση των Νταμπίζα-Αναστασίου, σήκωσα το τρόπαιο μαζί με τον Ζέκα»

Κοτσόλης: «Επειτα από παραίνεση των Νταμπίζα-Αναστασίου, σήκωσα το τρόπαιο μαζί με τον Ζέκα»

Ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν ο βασικός πορτιέρο της ομάδας στο τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ το 2013-14 όπου οι Πράσινοι είχαν κερδίσει με 4-1.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας με δηλώσεις του στο Metrosport.gr μίλησε για εκείνη την βραδιά και όχι μόνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ένας τελικός για πολλούς έχει άγχος στην προετοιμασία του αλλά και στα 90 λεπτά που διαρκεί, όχι όμως για τον Στέφανο Κοτσόλη«Είναι ένα πάρα πολύ όμορφο συναίσθημα να αγωνίζεσαι σε τελικούς και οφείλω να ομολογήσω πως ανακαλώ αυτά τα παιχνίδια γιατί δεν είχα άγχος ούτε πριν την αναμέτρηση, όπως και στη διάρκεια της, αλλά τεράστιο κίνητρο. Στον πρωταθλητισμό υπάρχει άγχος και πρέπει εμείς να το μετατρέπουμε σε δημιουργικό για την απόδοση μας. Θα έλεγα πως υπήρχε το άγχος στον ημιτελικό , αλλά όχι στον τελικό ήταν πιο εύκολα στη διαχείριση, είναι λίγο οξύμωρο αλλά αυτό συνέβη και με την ΑΕΛ και με τον Παναθηναϊκό», αναφέρει ο Έλληνας πορτιέρε και βάζει το τότε σε σύγκριση με το τώρα…

«Εκείνη την περίοδο θα έλεγα πως η κατάκτηση του τροπαίου ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας να προωθηθούν παιδιά από την ακαδημία του Συλλόγου μαζί με ποιοτικούς και έμπειρους αθλητές. Η χρονιά είχε προβλήματα και μεταπτώσεις για την ομάδα του Παναθηναϊκού αλλά στο τέλος καταφέραμε να είμαστε αυτοί που πρέπει και να κατακτήσουμε τον τίτλο απέναντι σε μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ με καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως είχε τότε η ο Δικέφαλος», ενώ προσθέτει…

«Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ του τότε και του τώρα είναι ότι ο τελικός του 2014 ήταν πριν τη διεξαγωγή των Play Off, ενώ τώρα το αντίθετο. Με βάση το τότε, μετά την κατάκτηση του θεσμού, η ομάδα είχε… φόρα και συνέχισε έτσι και στο μίνι πρωτάθλημα, κατακτώντας εκεί τη δεύτερη θέση. Από την άλλη πλευρά και αναφορικά με τον ΠΑΟΚ, θα έλεγα πως έδειχνε μια σταθερότητα όλη τη χρονιά στην απόδοση του εντός αγωνιστικού χώρου αλλά τώρα δεν το δείχνει αυτό».

Όσο για το πόσο διαφορετικός είναι ένας τελικός σε αντιστοιχία με την υπόλοιπη σεζόν; Ο Στέφανος Κοτσόλης απαντά για το 90λεπτο του τελικου, «Όπως είπα νωρίτερα ο Παναθηναϊκός διάγει μία περίοδο φόρμας τώρα και βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει μία καμπή στην απόδοση του αλλά αυτό δεν μπορεί να προκαθορίσει το αποτέλεσμα και δεν θα αποδώσω τον τίτλο του φαβορί σε κάποια από τις δύο ομάδες. Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, δεν θα παίξει τόσο ρόλο το τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, καθώς έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι προσωπικοτήτων , είναι 90 λεπτά τα οποία μπορούν να κριθούν με μία ενέργεια».

Εμπειρία στους τελικούς VS κίνητρο, «Νομίζω στην εμπειρία της ελληνικής πραγματικότητας την οποία έχουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και την εμπειρία στην κατάκτηση Κυπέλλων τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να αντιπαραθέσει ο Παναθηναϊκός τη δίψα για κατάκτηση και το κίνητρο που υπάρχει για έναν τίτλο μετά από 8 χρόνια».

Για τη θέση που μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ, ο Στέφανος Κοτσόλης ψηφίζει… «1»,«Αμφότερες οι ομάδες έχουν πολλούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα, αλλά θα έλεγα πως η θέση του γκολκίπερ είναι μία θέση ευθύνης. Με τη δική του απόδοση μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη του τελικού, καθώς μπορεί με ένα λάθος του να επηρεάσει την έκβαση του τελικού ενώ με μία καλή εμφάνιση μπορεί να δώσει τον τίτλο στην ομάδα του».

Εκείνο το βράδυ του Απριλίου σημαίνει πολλά για τον Στέφανο,«Θυμάμαι τα πάντα, ήταν μεγάλη επιβράβευση για εμένα γιατί είχα ενεργό ρόλο στην κατάκτηση αυτού του τίτλου και θυμάμαι πως έπειτα από παραίνεση του Νίκου Νταμπίζα και του coach, Γιάννη Αναστασίου, σήκωσα το τρόπαιο μαζί με τον Ζέκα που ήταν αρχηγός της ομάδας, είναι ένας τελικός χαραγμένος στην καρδιά μου. Την ώρα που το ζούμε δεν καταλαβαίνουμε το τι έχουμε πετύχει την αξία των στιγμών την καταλαβαίνουμε όταν αποσυρθούμε εμείς οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Ακόμα και τώρα αν επισκεφτώ τη Λάρισα που κατακτήσαμε το τρόπαιο, θα βρεθούν οι άνθρωποι να μου μιλήσουν για εκείνον τον τίτλο».

Ο τελικός θα έχει 50.000 θεατές και δύο πρωταγωνιστές στην άκρη του πάγκου, Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Ραζβάν Λουτσέσκου, «Και οι δύο προπονητές έχουν τις περγαμηνές και έχουν αποδείξει την αξία τους διαχρονικά στα γήπεδα, ενώ αδιαμφησβήτητα προσδίδει άλλη αίγλη σε έναν αγώνα και πόσο μάλλον σε έναν τελικό ένα γεμάτο γήπεδο και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε φαινόμενα βίας».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News