Κωνσταντίνου: «Δεν υπάρχει άλλη λύση από Αλαφούζο - Δεν χάνει ο Παναθηναϊκός»

«Να καταθέσει άμεσα την ένσταση η ΠΑΕ, χωρίς περιττές "ευγένειες" και "fair play"»

Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί αν πάρει αποτέλεσμα κόντρα στον Ολυμπιακό. Τι είπε για τον Γιάννη Αλαφούζο.

Αναλυτικά όσα είπε στην ιστοσελίδα sportdog.gr:

Πώς βλέπετε την εικόνα του Παναθηναϊκού σε αυτό το ξεκίνημα των πλέι-οφ;

«Σίγουρα η εικόνα του Παναθηναϊκού είναι πάρα πολύ καλή, είναι πολύ καλύτερη παρ’ όλο που δεν περιμέναμε να έχει τέτοια εξέλιξη. Γιατί όταν χλευάζεις τον Μπόλονι, όταν χλευάζει τους ποδοσφαιριστές που είχαν έρθει στον Παναθηναϊκό, αυτά συμβαίνουν. Και οι παίκτες βέβαια στην αρχή δεν έδειξαν την πραγματική τους αξία, όμως κατά τη διάρκεια των τελευταίων αγώνων πήραν τα πάνω τους, ανέβηκε η ψυχολογία τους. Το βασικό για τον Παναθηναϊκό, είναι ότι ο σύλλογος βρίσκει σιγά-σιγά τον εαυτό του διότι όλοι οι ποδοσφαιριστές, όλος ο κόσμος της ομάδας, όλο το προπονητικό team που έχει έρθει, θέλει τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και έτσι πιστεύω ότι θα συνεχίσει και θα τα καταφέρει».

Μπορούν οι «πράσινοι» να πάρουν αποτέλεσμα στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο;

«Δεν μου κάνει καμία εντύπωση γιατί ο Παναθηναϊκός έχει μία καλή ομάδα, αυτό το δείχνει σ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Το κλαμπ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχει ποδοσφαιριστές ηγέτες, οι οποίοι μπορούν να πάρουν στην πλάτη τους την ομάδα και με τη βοήθεια των νέων παιδιών που θέλουν να διακριθούν, μπορούν να ανεβάσουν τον Παναθηναϊκό ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Έχουν τις δυνατότητες να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός έχει δείξει ότι δεν τον φοβάται τον Ολυμπιακό και στα προηγούμενα ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο δεν θα χάσει!».

Έχοντας παίξει σε πολλά Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, πείτε μας γιατί τα «αιώνια» ντέρμπι είναι διαφορετικά από τα άλλα μεγάλα παιχνίδια;

«Κατ’ αρχάς είναι διαφορετικό αυτό το ντέρμπι, γιατί στην ουσία υπάρχουν δύο μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Υπάρχει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Το λένε αυτό τα πρωταθλήματα και οι διακρίσεις που έχουν έρθει από αυτές τις δύο ομάδες, γι’ αυτό το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κάτι το διαφορετικό. Έχει περισσότερο φανατισμό, ο κόσμος και των δύο «αιώνιων» αντιπάλων ξεκινάει από τη Δευτέρα ή μάλλον από την προηγούμενη Κυριακή και ζει γι’ αυτό το ματς!».

Πρέπει ο Μπόλονι να συνεχίσει και του χρόνου στον Παναθηναϊκό;

«Είναι δύσκολο να απαντήσω, γιατί δεν ξέρω τι γίνεται στα αποδυτήρια, δεν ξέρω τι γίνεται στο αθλητικό κέντρο, δεν ξέρω τι γίνεται στη καθημερινότητα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται, αυτοί θα πουν και θα κρίνουν εάν πρέπει ή δεν πρέπει να παραμείνει ο Λάζλο Μπόλονι».

Πώς κρίνετε την επαναδραστηριοποίηση του Γιάννη Αλαφούζου στα κοινά της ΠΑΕ; Σας έχει λείψει προσωπικά η ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό;

«Κατ’ αρχάς ο Γιάννης ο Αλαφούζος ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό. Για μένα είναι κάτι το οποίο ο Παναθηναϊκός το χρειάζεται και το χρειαζόταν, δεν υπήρχε και δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από τον Γιάννη Αλαφούζο! Μπορεί κατά κάποιο τρόπο να μην ήθελε να φανατίσει το φίλαθλο κοινό, γι’ αυτό και είχε αποσυρθεί εντός εισαγωγικών. Πάντα ήταν πιστός στο ότι κάτι πρέπει να κάνει παραπάνω για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, αυτό το οποίο έχει κάνει και έχει φτάσει τον Παναθηναϊκό από το τεράστιο χρέος 2012, να έχουμε φτάσει σήμερα σε σχεδόν μηδενικό χρέος, αυτό μονάχα δείχνει το πόσο αγαπάει τον Παναθηναϊκό και που θέλει να τον φτάσει.

Εγώ νομίζω ότι τα λάθη τα οποία έχει κάνει, είναι λάθη ενός ανθρώπου που θέλει να ξανακάνει την ομάδα του μεγάλη όπως ήταν, θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού, να ευχαριστήσει τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, να ευχαριστηθεί και ο ίδιος! Απλώς όλα τα παραπάνω ήθελε να τα κάνει άμεσα, σήμερα αν ήταν δυνατόν, ενώ στο ποδόσφαιρο χρειάζεται χρόνος. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, σίγουρα μου έχει λείψει. Εκεί υπάρχει ας πούμε ένα σκοτεινό σημείο που δεν θέλω να επεκταθώ τώρα. Θα το κάνω, όταν έρθει η ώρα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News