Κομβικός ο ρόλος των χαφ

Μεταγραφές: Πυλώνες και κύριοι εκφραστές

Ο Παναθηναϊκός του Λάζλο Μπόλονι ακόμα δεν έχει ανεβάσει ταχύτητα παρουσιάζοντας μια μάλλον ρεαλιστική για την εποχή εικόνα, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ενόψει πλέι-οφ.

Ας μην ξεχνάμε πως ο προπονητής παρέλαβε …καμένη γη με παίκτες αγύμναστους, τους οποίους σιγά-σιγά παρουσιάζει βελτιωμένους, θα είναι σημαντικό οι πράσινοι να παρουσιαστούν ζωηροί και τρεχαλατζήδες την άνοιξη.

Ο Ρουμάνος τόσο καιρό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει πολλά πράγματα αλλά και να διαπιστώσει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ομάδα η ετοιμότητα του άξονα σε σωματικό επίπεδο καθώς η κακή απόδοση Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλου διαταράσει το παιχνίδι των πρασίνων σε μεγάλο βαθμό, ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Παναθηναϊκός ακόμα δεν έχει ισορροπία αφού η απουσία του Κουρμπέλη αναγκάζει τον κόουτς να δώσει βάρος στα μετόπισθεν, η εξυπνάδα κι η ταχύτητα των Αφρικανών ελπίζουμε να του δώσει την ευκαιρία να ανοίξει περισσότερο το γήπεδο,κρατώντας ταυτόχρονα τους αντιπάλους μακριά από τα καρέ του (πολλά θα εξαρτηθούν από την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο Νιάς).

Η ομάδα έχει δυνατότητες, είναι ξεκάθαρο όμως μέχρι τώρα (παρότι στο ξεκίνημα προσπαθούσε να υιοθετήσει πλήρως την επιθετική φιλοσοφία του Πογιάτος και το σύστημα με Μακέντα-Καρλίτος μπροστά) ότι εξαρτάται σημαντικά από τους κεντρικούς της χαφ. Δεν ήταν καλοί π.χ Μαουρίσιο, Βίγια, Αλεξανδρόπουλος με Λαμία, Ατρόμητο και τα πράγματα εξελίχθηκαν δύσκολα.

Αν οι πράσινοι εντάξουν άμεσα στην ομάδα τους νεοφερμένους ο Παναθηναϊκός είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει την team to watch στην post season.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News