Κομβικός ο play maker

Κομβικός ο play maker

Ο Σέλβιν Μακ είναι ο τρίτος πόιντ γκαρντ που δοκιμάζει ο Παναθηναϊκός από το καλοκαίρι στην προσπάθειά του να βρει κάτι παραπλήσιο (γιατί κοντά στο ίδιο καλούπι αποκλείεται με τα χρήματα που διαθέτει η ΚΑΕ) στο Νικ Καλάθη.

Το impact του τελευταίου στο παιχνίδι του πρωταθλητή καταγραφόταν μεγαλοπρεπώς στα advanced στατιστικά τα οποία είχαν οι πράσινοι με τον 31χρονο στο παρκέ και εντοπιζόταν σε: Team ORtg (ομαδική αξιολόγηση επίθεσης). Team DRtg (ομαδική αξιολόγηση άμυνας), TeamNetRtg με θετικό πρόσημο.

Ο νυν παίκτης της Μπαρτσελόνα άφησε βαριά κληρονομιά στο ΟΑΚΑ κι ας μην είχε στο παλμαρέ του τους τίτλους και την δημοτικότητα Διαμαντίδη και Σάρας.

Σίγουρα δεν περιμένουμε από τους σημερινούς τις δικές του εμπνεύσεις κι αντοχές που ήταν μνημειώδεις. Ούτε τις «κάθετες» πάσες στον Παπαπέτρου στον αιφνιδιασμό, ούτε αυτές στον Φριντέτ στο κόψιμο από τη baseline που θύμιζαν …Λίο Μέσι, ούτε τις ασίστ πίσω από την πλάτη, πάνω από τη στεφάνη για τους ψηλούς και κάτω από τα πόδια. Μήτε τις ανάσες και την φουλ ένταση σε επίθεση-άμυνα που για τον Νικ έχρηζαν επιστημονικής ανάλυσης. Αξιοπρεπές σουτ και καλή οργάνωση ζητάει ο Βόβορας από τον καινούργιο του εκλεκτό, ώστε να απελευθερωθεί και ο Σαντ Ρος που δεν νιώθει και πολύ άνετα κατεβάζοντας μπάλα.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News