Κολοβός: «Άλλα είπαμε και άλλα γίνονταν - Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με Μπόλονι»

Κολοβός: «Άλλα είπαμε και άλλα γίνονταν - Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με Μπόλονι»

Ο Δημήτρης Κολοβός αγωνίζεται στην Σερίφ Τιρασπόλ της Μολδαβίας ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό και ευελπιστεί να είναι υγιής για να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο.

Ωστόσο μιλώντας στη NOVA εξέφρασε το παράπονό του για τη διαχείριση που έτυχε από τον Γιώργο Δώνη στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως για άλλη θέση αποκτήθηκε και αλλού τον χρησιμοποιούσε ο Έλληνας τεχνικός.

Aναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Κολοβού στα “Πουλέν LIVE”:

Πως είναι η ζωή στη Μολδαβία και την Σερίφ;

“Εδώ η ομάδα είναι πολύ οργανωμένη με τρομερές εγκαταστάσεις. Είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία. Η ζωή εδώ είναι οκ. Στην αρχή ήταν και η οικογένειά μου εδώ αλλά δεν κυκλοφορήσαμε πολύ γιατί είναι και έγκυος η γυναίκα μου στο δεύτερο παιδί. Ήμασταν πιο πολύ σπίτι και προπόνηση. Αν και ποτέ δεν ήμουν του έξω. Μ’αρέσει η ηρεμία.

Επέστρεψα στις 13 Ιανουαρίου στη Μολδαβία και ξεκινήσαμε προετοιμασία. Έχει πολύ κρύο εδώ, η θερμοκρασία είναι στους -12 βαθμούς με χιόνια. Η ομάδα βέβαια έχει και κλειστό γήπεδο όπου κάνουμε και προπόνηση, οπότε είμαστε μια χαρά.”

Ονειρεύεσαι Champions League με την Σερίφ ή κάτι άλλο για του χρόνου;

“Είμαι δανεικός εδώ και αναγκαστικά θα επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Κοιτάω το “τώρα”, γιατί καμιά φορά στο ποδόσφαιρο όταν σκέφτεσαι πολύ δεν έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλεις, όπως και στη ζωή. Εγώ θέλω να περνάει κάθε μέρα και να είμαι συγλεντρωμένος σε αυτό που κάνω. Πέρσι ήμουν στον Παναθηναϊκό, τώρα είμαι εδώ, δεν ξέρω που θα είμαι του χρόνου.

Εγώ το μόνο που εύχομαι είναι να έχω υγεία και να κάνω αυτό που αγαπάω. Το αν θα είμαι εδώ, στον Παναθηναϊκό ή κάπου αλλού. Έχω περάσει δύο πολύ δύσκολους τραυματισμούς σε περιόδους που ήμουν πολύ καλά στην καριέρα μου. Σκεφτόμουν πως είχε έρθει η ώρα για το κάτι παραπάνω και πάντα κάτι τύχαινε.

Δεύτερη φορά χιαστό, έκανα καιρό να επανέλθω γιατί είχα κι άλλες ατυχίες. Εγώ πλέον είμαι 27 χρονών και επειδή τα χρόνια στο ποδόσφαιρο περνάνε πάρα πολύ γρήγορα, το να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα δεν έχει νόημα. θέλω να το ευχαριστηθώ όσο παίζω και προσπαθώ να στέκομαι στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα αν δω ότι αυτό δε γίνεται, δε θα είμαι άλλο.

Όμως από τη στιγμή που μπορώ και τα καταφέρνω θα προσπαθώ να παίζω στο υψηλότερο επίπεδο είτε αυτό είναι στην Ελλάδα είτε όχι. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα τα φέρει ο χρόνος.”

Πιστεύεις ότι η εμπιστοσύνη προς έναν ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντική για την απόδοσή του;

“Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για έναν επιθετικό να νιώθει ότι τον εμπιστεύεται ο προπονητής του και να του δίνει χρόνο. Πόσο μάλλον όταν παίζεις μόνο δέκα λεπτά δεν προλαβαίνεις να μπεις στο ματς, είναι πολύ δύσκολο. Εκεί είναι και η τύχη που έχει ένας ποδοσφαιριστής να αλλάξει ένα παιχνίδι.

Αλλά για να βρεις ρυθμό και να είσαι καλά δε μπορείς να το κάνεις αυτό αν παίζεις συνέχεια δέκα λεπτά, ούτε να δείξεις ποιος είσαι. Θεωρώ πως αυτό δε γίνεται ούτε με ένα ενενηντάλεπτο ή δύο. Χρειάζονται κάποια συνεχόμενα παιχνίδια.”

Είχες συμπαίκτες τον Καμπετσή και τον Εμμανουηλίδη, οι οποίοι τώρα παίρνουν την ευκαιρία τους. Ποια η γνώμη σου για τα δύο παιδιά που ίσως είναι παρόμοιες περιπτώσεις με τη δική σου;

“Τόσο ο Εμμανουηλίδης, όσο κι ο Καμπετσής ή και κάποια άλλα παιδιά αν πάρουν την ευκαιρία μπορούν να αποδείξουν πολλά γιατί έχουν ταλέντο. Πιστεύω ότι η ομάδα κι ο προπονητής πρέπει να στηρίξουν τα συγκεκριμένα παιδιά.”

Τί συνέβη την περίοδο που ήσουν στην Εθνική ομάδα και είχε το μομέντουμ αλλά έχασες τη θέση σου στον Παναθηναϊκό;

“Εγώ όταν πήγα στον Παναθηναϊκό και μίλησα με τον κύριο Δώνη και τον κύριο Νταμπίζα, μου είπαν ότι με πήραν σαν παίκτη του άξονα. Γιατί εκεί μ’αρέσει να παίζω περισσότερο, εκεί νιώθω καλά. Όπως όταν με έβαλε ο κύριος Αναστασιάδης στο ματς με τη Βοσνία μου είχε πει θα είσαι αριστερά, αλλά δε θέλω να είσαι ποτέ αριστερά. Να αφήνεις την πλευρά σου για να πηγαίνεις πίσω από τον φορ που τότε ήταν ο Φορτούνης. Εκεί νιώθω πιο καλά σαν παίκτης.

Εκεί είναι η θέση μου και εκεί θέλω να παίζω. Εγώ μίλησα και με τον κύριο Δώνη και με τον κύριο Νταμπίζα, με θέλανε, με ενδιέφερε και μένα η προοπτική του Παναθηναϊκού. Είχαμε ξεκαθαρίσει και για το που με θέλει η ομάδα. Στην προετοιμασία που έπαιζα στον άξονα με Γαλατά και Μπεσίκτας ένιωθα πολύ οκ.

Η ομάδα έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Με είχε καλέσει και ο κύριος Φαντ Σχιπ στην Εθνική ομάδα. Και ξαφνικά άρχισα να παίζω μία αριστερά, μία δεξιά, μία φορ, και γενικά άλλαζα πολλές θέσεις. Ξεκίναγε η εβδομάδα προετοιμασίας για ένα παιχνίδι και πραγματικά δεν ήξερα σε τί θέση θα παίξω. Ούτε εγώ ένιωθα καλά.”

Είχε μιλήσει με τον προπονητή; Θεωρείς ότι ήταν θέμα απουσιών για να καλυφθούν κάποια κενά;

“Δε νομίζω να ήταν θέμα απουσιών γιατί δεν είχαμε απουσίες τότε. Ήταν θέμα ότι ήθελε να χωρέσει πολλούς παίκτες στην ενδεκάδα πιστεύω. Κάποια στιγμή ένιωθα ότι δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και έπρεπε να αποδεικνύω συνέχεια ότι μπορώ και δεξιά, μπορώ και φορ. Ξέρω τα στοιχεία μου, ξέρω τί μπορώ να προσφέρω και νομίζω πως ούτε ο προπονητής, ούτε η ομάδα με εκμεταλλεύτηκαν. Οπότε έπρεπε να αλλάξω κι εγώ κάτι αφού δε μου ταίριαζε ολο αυτό και πλέον είμαι εδώ.”

Πάντως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο του χρόνου να είσαι στον Παναθηναϊκό.

“Το πιο σημαντικό είναι να έχω υγεία. Το αν δεν έτυχε να παίξω στον Παναθηναϊκό και το βρω κάπου αλλού. Δεν ξέρω τί μπορεί να γίνει και με τον κύριο Μπόλονι. ”

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News