Κόλκας για Παναθηναϊκό: "Μία αποτυχημένη χρονιά ψάχνει άλλοθι"

Κόλκας για Παναθηναϊκό: "Μία αποτυχημένη χρονιά ψάχνει άλλοθι"

Ο ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ Σταύρος Κόλκας θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός, φωνάζοντας για τη διαιτησία του Γκεστράνιους, ψάχνει άλλοθι, καθώς πρόκειται για μια “αποτυχημένη ΠΑΕ”.

Στην συνέχεια βέβαια ο τίτλος του άρθρου άλλαξε σε “Μία αποτυχημένη χρονιά ψάχνει άλλοθι”.

Αναλυτικά όσα γράφει στο sdna.gr:

Αν δεν ήμουν στο γήπεδο, θα νόμιζα πως είδα άλλο παιχνίδι. Και τι ασυναρτησία δεν έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό στη Τούμπα, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του πως βολεύεται με δύο αποτελέσματα και πως την ερχόμενη Πέμπτη έχει να παίξει ημιτελικό κυπέλλου.

Σε αυτή τη λογική, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό δημιουργικά αόρατο, ο Γκαρσία επέμεινε στο 5-4-1 για να κλειδώσει το μηδέν παθητικό. Μία επιλογή που έχει βάση, όταν δεν έχει στη διάθεσή του τον Ζίφκοβιτς, όταν έχει επιβαρυμένο Σβαμπ και πρέπει να τον ξεκουράσει, όταν έχει πολύ επιβαρυμένους τους Βιεϊρίνια, Μπάμπα και Καντουρί και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μεγάλες εντάσεις.

Έτσι λοιπόν, είδαμε μία ποδοσφαιρική σούπα με τον ΠΑΟΚ να είναι αυτός που έχει τις ελάχιστες φάσεις του αγώνα, μέχρι το 95΄και το πλασέ του Καρλίτος που είχε απάντηση ο Πασχαλάκης.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε αρκετές δικαιολογίες για την εικόνα που παρουσίασε, αυτός που δεν είχε καμία είναι ο Παναθηναϊκός. Για 95 λεπτά, ήταν δημιουργικά αόρατος. Μηδέν συνδυασμοί, καμία ταχύτητα στη μετάβαση, αργές αντιδράσεις, ψάχνεις με αγωνία να βρεις κάποιον που να έχει διακριθεί. Σε παιχνίδι δίχως αύριο.

Αυτή είναι η εικόνα του αγώνα και κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει.

Διαιτητής της αναμέτρησης, ένας κωμικός που τον είχαμε ξαναζήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε αγώνα που αποδεδειγμένα αδίκησε τον Παναθηναϊκό. Και αναφέρομαι στο Ολυμπιακός – ΠΑΟ πέρυσι, όπου αρνήθηκε δύο μαρς πέναλτι στους πράσινους. Κάτι που στην εποχή VAR, μυρίζει δόλο. Αυτόν όρισε ο Κλάτενμπεργκ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και μπορεί να του φαίνεται και φυσιολογικό.

Αυτός ο τύπος λοιπόν, αφού το παλεύει να είναι δίκαιος, δεν αφήνει ένα πλεονέκτημα στον ΠΑΟ, σφυρίζει, σταματάνε όλοι και μπαίνει ένα γκολ. Δεν ξέρω πως φάνηκε στη τηλεόραση, όμως στο γήπεδο ήταν σαφές πως σταμάτησαν όλοι. Πως είναι σαφές πως είναι λάθος το σφύριγμά του.

Αυτή εδώ η φάση λοιπόν, γιατί δεν υπάρχει άλλη, αποτελεί το έναυσμα μία γελοίας επικοινωνιακής πολιτικής από την πλευρά του επίσημου Παναθηναϊκού που ψάχνει άλλοθι για να δικαιολογήσει πως αυτό το πράγμα που σουλατσάρει στα ελληνικά γήπεδα δεν είναι σίγουρα Παναθηναϊκός, αλλά ακολουθούν από πίσω του όλοι όσοι έχουν ευκαιρία να κερδίσουν συμπάθειες στο κοινό της ομάδας της Αθήνας, χορεύοντας στους ρυθμούς μίας αποτυχημένης ΠΑΕ. Και όντας ακίνδυνο για αυτούς το ότι σήκωσαν το λάβαρο της κάποιας επανάστασης, σε αγώνα εναντίον του ΠΑΟΚ που δεν έχει βάση εκεί. Σε αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ, δεν θα ήθελα να γράψω που θα το έβαζαν το λάβαρο.

Αυτή η τριτοκοσμική και αντιποδοσφαιρική επικοινωνιακή αηδία αρχίζει να γίνεται μη ανεκτή από τη δική μου την πλευρά. Αυτό το καλοκαίρι έχω να αναθεωρήσω πάρα πολλά που πρέπει να αλλάξουν στη ζωή μου.

Αν ο επίσημος Παναθηναϊκός θέλει να μικραίνει είναι πρόβλημα της κοινωνίας του. Όμως όταν σε ένα παιχνίδι που υπάρχει ένα λάθος σφύριγμα κατά τους και ένα κατά μας, γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να δώσει το πέναλτι στο τέλος ή έστω να πάει στο VAR για τα μάτια του κόσμου, κάποιοι προσβάλουν τον ΠΑΟΚ, τότε έχουμε πρόβλημα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έσφαξε κανέναν, δεν είχε καμία απολύτως εύνοια, φιλοξενεί τους πάντες όπως πρέπει, σέβεται όλους τους κανόνες και δεν ανοίγει μέτωπα από το πουθενά.

Η χρονιά τελειώνει και να ξέρετε υπάρχει μεγάλη ατζέντα. Για επικοινωνία, για ΜΜΕ γενικότερα, για αστυνομία, για εισαγγελείς, για βουλευτές και για όσους εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως φέτος ο ΠΑΟΚ υπολειτούργησε.

Αυτό που έκανε σήμερα ο επίσημος ΠΑΟ, είναι απλά μία συνέχεια των συμπεριφορών που τυγχάνει ο οργανισμός ΠΑΟΚ όλη τη σεζόν. Και μη μου πει κανείς πως ο ΠΑΟ δεν στρέφεται κατά του ΠΑΟΚ γιατί μάλλον δεν διάβασε τις δηλώσεις Βασιλαρά.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News