Κλέβουν ιδρώτα και… φώτα

Κλέβουν ιδρώτα και… φώτα

Ο στόχος του Παναθηναϊκού επετεύχθη. Οι «πράσινοι» στον πρώτο τους αγώνα για το 2016, επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας στο… ξένο «σπίτι» τους της ΑΕΚ με 67-64.

Με πάρα πολύ δύσκολο τρόπο. Η ΑΕΚ έκανε μια πάρα πολύ σοβαρή και αξιόλογη προσπάθεια να διεκδικήσει ότι καλύτερο μέχρι τέλους, αλλά ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματά του κατά τη διάρκεια του αγώνα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του και τις περισσότερες λύσεις του και να φτάσει στην νίκη.

[ads2]

Παιχνίδι μη κανονικών συνθηκών
Όμως το παιχνίδι υπό κανονικές συνθήκες δε θα ήταν ντέρμπι. Και όταν λέμε κανονικές συνθήκες εννοούμε αν η διαιτησία του αγώνα και κυρίως ο κύριος Χριστοδούλου, έκανε καλά τη δουλειά του. Ζντοβιτς και Τζόρτζεβιτς την έκαναν, Παπαγιάννης, Καλάθης, Φελντέιν επίσης, Μαυροκεφαλίδης και οι υπόλοιποι της ΑΕΚ το ίδιο. Όμως οι διαιτητές ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Οι μεγάλοι αρνητικοί πρωταγωνιστές.
«Τρέλανε» ολόκληρη ομάδα
Ο Χρήστος Χριστοδούλου κατά τη διάρκεια του αγώνα παρουσίασε ένα, εντόνως, προβληματικό πρόσωπο. Και έγινε ακόμα πιο προβληματικό αν αναλογιστεί κανείς πως όλα τα λάθη του (και ήταν πολλά) ήταν μόνο κατά του Παναθηναϊκού. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να «τρελάνει» μια ολόκληρη ομάδα. Μία με το ξύλο που επέτρεπε να ρίχνουν στον Ραντούλιτσα οι ψηλοί της ΑΕΚ, μία με την ευκολία που χρέωσε με τεχνική ποινή (και τρίτο φάουλ) τον Νικ Καλάθη, τη στιγμή που ο Μαυροειδής τον είχε πάρει καροτσάκι, χοροπηδώντας, διαμαρτυρόμενος προς το μέρος του.
Όλα… κίτρινα
Είναι γεγονός πως για κάποιο λόγο οι διαιτητές τα έβλεπαν όλα… κίτρινα. Και είναι επίσης γεγονός πως αν η διαιτησία ήταν νορμάλ, τότε ο Παναθηναϊκός θα είχε πιο εύκολο βράδυ. Μπορεί να μην κέρδιζε περίπατο, αλλά ντέρμπι δεν θα ήταν.
Ο Παπαγιάννης, ο Καλάθης και ο… Χριστοδούλου
Όμως, το μεγάλο ερώτημα είναι άλλο… Δεν είναι κρίμα κι άδικο, μετά από έναν τέτοιο αγώνα να ασχολούμαστε με τους διαιτητές; Ο Γιώργος Παπαγιάννης έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Σε ένα ντέρμπι μπήκε στο παρκέ την ώρα που η μπάλα «έκαιγε» και πήρε πάνω του την ομάδα, παίζοντας και για τον Ραντούλιτσα και για τον Κούζμιτς, οι οποίοι για δικούς τους λόγους ο καθένας ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Άλλωστε όπως είπε και ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο Έλληνας σέντερ ήταν ένα από τα «κλειδιά» της νίκης. Το άλλο «κλειδί» ήταν η εξαιρετική άμυνα του Νικ Καλάθη πάνω στον Κούπερ. Ο παίκτης του «τριφυλλιού»… βραχυκύκλωσε τον «ιθύνοντα νου» της ΑΕΚ και κάπου εκεί «χάλασε» το.. μυαλό όλης της ομάδας του Γιούρι Ζντοβιτς.
ΥΓ: Η τελευταία φάση του αγώνα είναι… εγκληματική. Είναι ντροπή για το μπάσκετ. Παρωδία του αθλήματος. Στα 9 δέκατα για το τέλος ο Ντι Τζει Κούπερ προλαβαίνει να αστοχήσει στη βολή, να «σφαλιαρίσε» τη μπάλα, να κάνει ντρίμπλα και να βγει έξω από το τρίποντο και να σουτάρει. Η γραμματεία τα βρήκε όλα νόμιμα και οι διαιτητές επίσης. Πάλι καλά που δεν ευστόχησε γιατί όλοι οι παραπάνω θα έπαιρνανστο… λαιμό τους ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News