Κλειδί τρεις - Να μη φύγει ο Μακ

Κάτας: Οι δηλώσεις μετά την ήττα από τη Ρεάλ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε σε αχαρτογράφητα ύδατα το καλοκαίρι με την απόσυρση του ιδιοκτήτη, ως εκ τούτου οι νίκες που έχει πάρει αλλά κυρίως το ανταγωνιστικό του πρόσωπο στο 80% των αγώνων που έχει δώσει, βαθμολογούνται με θετικό πρόσημο.

Επιπλέον η νίκη στο ΣΕΦ κρίνεται ως επίτευγμα αν αναλογιστούμε ότι έπαιξες χωρίς…περιφέρεια με το Νέντοβιτς νοκ-άουτ και τους Αμερικανούς να είναι οι κορυφαίοι του…αντιπάλου, πλην Ααρον Ουάιτ.

Ο πρωταθλητής βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση την τρέχουσα σεζόν κι αναλογικά με τα γεγονότα θα λέγαμε ότι το…παλεύει.

Η στελέχωση στους κοντούς δεν είναι κι ότι καλύτερο (αφού έχουν “θαφτεί” πολλές από τις ικανότητες π.χ του Μακ που είναι ποιοτικός αλλά εσχάτως τον έχει πάρει η κάτω βόλτα παριστάνοντας τον πλέι-μέικερ), πλέον το σημαντικό για τους πρωταθλητές είναι να προσθέσουν δημιουργό στο “1” για να μπορέσουν να ανοίξουν το γήπεδο.

Κλειδί προφανώς για την επίτευξη των στόχων είναι να μείνουν υγιείς οι Παπαπέτρου, Νέντοβιτς και Σαντ Ρος που αποτελούν το βαρύ αμάξωμα των πρασίνων στην φετινή ανηφόρα που τραβάνε.

Γνώμη μας είναι πως ο Μακ δεν χρειάζεται να αντικατασταθεί αλλά να πλαισιώσει τον Σέρβο στο “2”, με τον Μποχωρίδη να πηγαίνει δίπλα στον Μπρέι προσφέροντάς του ανάσες στο κουμάντο των πρασίνων.

Το κλαμπ έχει αλλάξει “δέρμα”, η ενίσχυση φέρνει ανανέωση και μετάβαση σε ένα μπάσκετ που θυμίζει περισσότερο την ισραηλινή σχολή (επίθεση) παρά την ελληνική (άμυνα).

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News