Κλειδί να βρει σχηματισμό στην επίθεση

Κλειδί να βρει σχηματισμό στην επίθεση

Τακτικά, το πιο ενδιαφέρον πράγμα που θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια ήταν η προσπάθεια Πογιάτος να παντρέψει δύο σέντερ φορ στο ίδιο σχήμα, το έλεγες και…εφεύρεση του Ισπανού που για να χωρέσει και τους δυο φαντεζί ποδοσφαιριστές του, πήρε τον συμπατριώτη του και τον τοποθέτησε στο πλάι.

Ο Καρλίτος ξεκινούσε από τα αριστερά κι ο σκοπός του ήταν να μαζέψει κόσμο πάνω του ώστε στις αλλαγές του παιγνιδιού ο Μακέντα να είναι μόνος.

Ο Ίβηρας δεν προσαρμόστηκε, δεν συνέκλινε, δεν κινούνταν χωρίς την μπάλα στην πλάτη του Κίκο που είχε επιλεγεί στο αρχικό σχήμα, όχι για την τεράστια εκτελεστική του δεινότητα, αλλά γιατί έχει εξαιρετικό χειρισμό μπάλας. Όμως για να μπορούν αυτοί μπροστά να κάνουν τα δικά τους, ο προπονητής πρέπει να απαιτεί απόλυτη τακτική προσήλωση από τους υπόλοιπους.

Στην άμυνα και στη μεσαία γραμμή οι συμπαίκτες τους πρέπει να είναι «ζυγισμένοι στοιχισμένοι»: ο Παναθηναϊκός παίζει 4-4-και ό,τι να ‘ναι! Αν οι μπροστά έχουν χώρους και κέφι τούς χαίρεσαι, αν μπλοκαριστούν οι πίσω τους πρέπει να είναι αλάνθαστοι. Ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να αδικεί τον εαυτό του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News