Κλειδί η εξέλιξη και αξιοποίηση των Ελλήνων

Κλειδί η εξέλιξη και αξιοποίηση των Ελλήνων

Με τον Παναθηναϊκό σε αναστάτωση λόγω των κρουσμάτων covid που παρατηρήθηκαν σε μέλη της αποστολής του, χάσαμε την ευκαιρία να δούμε την ομάδα αγωνιζόμενη στην Ευρωλίγκα πάνω που οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα έδειχναν να ανεβάζουν στροφές.

Παρότι προέκυψαν οικονομικά θέματα το καλοκαίρι αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε στην άκρη, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να κρίνεται αυστηρά. Αυτό είναι δικαιολογημένο: η κριτική συνοδεύει τους δυνατούς κι η συμπάθεια τους αδύναμους. Μόνο που η κριτική πρέπει να λαμβάνει ένα δεδομένο: ποια είναι η στόχευση και η στρατηγική κάθε εταιρείας.

Στον Εξάστερο πολλοί έταζαν διακρίσεις ευρωπαϊκές τα προηγούμενα χρόνια , λογικό ήταν την άνοιξη που έρχονταν οι αποκλεισμοί να της αλλάζουμε τα φώτα στην κριτική της ομάδας. Φέτος παρότι κανείς δεν υποσχέθηκε τίποτα, είναι τέτοιο το brand που δεν γίνεται να πετάξεις λευκή πετσέτα.

Ποιος ήταν ο καλοκαιρινός στόχος; Ο Τάκης Τριαντόπουλος τα είχε πει πολύ σωστά: ακριβώς επειδή η χρονιά είναι ιδιαίτερη, στην οποία οι εγχώριοι αντίπαλοί έχουν κι αυτοί προβλήματα, ο Παναθηναϊκός έκρινε ότι μπορούσε και ηλικιακή ανανέωση να κάνει και να μπολιάσει την ομάδα του με ελληνικό στοιχείο και να κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτές ήταν εξ αρχής οι προτεραιότητες.

Η γνώμη μας είναι ότι η όποια κριτική πρέπει να λαμβάνει υπόψη αυτό ακριβώς το δεδομένο: θα τα καταφέρει αυτά ο πρωταθλητής; Αν ναι, τότε τα ‘χει πάει μια χαρά. Αν όχι, πρέπει να δει τι έφταιξε. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κάνει καλύτερα ό,τι όλοι στην Ελλάδα προσπαθούν, δηλαδή να μπολιάσει το ρόστερ του με Ελληνάκια που μπορεί να γίνουν η ραχοκοκαλιά του προσεχώς.

Είναι τυχερός, γιατί το κάνει και από επιλογή εκτός από ανάγκη αφού η βάση της ομάδας του επιτρέπει μια τέτοια προσπάθεια, χωρίς η συνολική ποιότητά να μειωθεί καταλυτικά: μπορεί να είναι λίγο χειρότερος από πέρυσι, αλλά παραμένει καλός.

Ο σκοπός του Βόβορα πρέπει να είναι πώς θα γίνουν χρήσιμοι ο Κασελάκης, ο Παπαγιάννης, ο Μήτογλου, ο Μποχωρίδης, ο Καλαϊτζάκης: αν κάποιοι παίκτες βελτιωθούν, ωριμάσουν κι η ομάδα κερδίσει το πρωτάθλημα, ο χρόνος θα έχει αξιοποιηθεί. Φέτος όλοι αυτοί μπορεί να παίξουν πολύ, να γίνουν καλύτεροι, να δείξουν τι μπορούν και τι όρια έχουν. Τέσσερις-πέντε καλούς ξένους θα τους έχει πάντα ο ΠΑΟ: το θέμα είναι η ραχοκοκαλιά του. Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News