Κιουμής: Αστεία τα μέτρα για το γήπεδο - Με ποια κριτήρια θα μπουν οι χίλιοι μέσα;

Οριστικό: Στη Λεωφόρο το Παναθηναϊκός Β' - ΑΕΚ Β'

Η μετάλλαξη Όμικρον πιθανότατα θα επικρατήσει, και πιθανότατα θα βάλει στην άκρη τη Δέλτα, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Ιωάννης Κιουμής, Πνευμονολόγος και Καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ. Στη Βρετανία με την Όμικρον υπάρχει μείωση των θανάτων, αυτό είναι πολύ σημαντικό ανέφερε.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η Όμικρον δε θα αποτελέσει από μόνη της το τέλος της πανδημίας. «Χρειάζεται συνδυαστικά άλλοι παράγοντες επέκταση του εμβολιασμού -παγκοσμίως- και η τήρηση των μέτρων προστασίας» αποσαφήνισε.

«Νομοτελειακά νομίζω πως όλοι θα έρθουν σε επαφή με την Όμικρον» ξεκαθάρισε. «Ακόμα και οι τριπλά εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν, νοσούν πιο δύσκολα και η νόσος σε πάρα πολύ σημαντικό ποσοστό ίσως και 100% εκδηλώνεται λιγότερο σοβαρά. «Ατελώς εμβολιασμένοι είναι και όσοι έχουν εμβολιαστεί και με δύο δόσεις, όχι μόνο με μία» ανέφερε δε ο κ. Κιουμής.

Γήπεδα: «Λίγο αστεία η ρύθμιση»

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση που αφορά την ύπαρξη 1000 θεατών στα γήπεδα, ή 10%, ο καθηγητής δήλωσε ότι «μού φαίνεται λίγο αστεία». Δεν μπορεί, εξήγησε, αυτό το μέτρο να προσφέρει ουσιαστική προστασία ούτε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νόσου». «Με ποια κριτήρια θα μπουν οι χίλιοι μέσα; Αυτοί που θα έχουν περισσότερη πίστη στα ιδανικά της ομάδας; Τι ακριβώς; Δεν στέκεται πάρα πολύ καλά το μέτρο» εξήγησε.

Διευκρίνισε πάντως ότι γενικότερα τα μέτρα για τον περιορισμό της νόσου είναι αναγκαία. «Τα μέτρα πρέπει να εξετάζονται εβδομάδα με εβδομάδα, μπορεί να χρειαστούν επαύξηση ή απόσυρση, αν αποδειχθεί πχ ότι η Όμικρον έχει τόσο ήπιο χαρακτήρα που όχι μόνο δεν επιβαρύνει, αλλά ανακουφίζει το ΕΣΥ».

«Τα μέτρα δεν πρόκειται να αναστείλουν την πανδημία, να την απλώσουν χρονικά προσπαθούμε για τη διαχείριση του ΕΣΥ» διευκρίνισε.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News