Κίνδυνος να σκάσει ο Μαουρίσιο

Κίνδυνος να σκάσει ο Μαουρίσιο

Η συζήτηση που αφορά την μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού έχει για τον Λάζλο Μπόλονι θέματα όσον αφορά ταχύτητα, ένταση, τρεξίματα.

Σε καμία περίπτωση ο κόουτς δεν είναι ευχαριστημένος από παιδιά που υποτίθεται θα έβγαζαν επιθετικότητα στο μαρκάρισμα. Ο Κουρμπέλης …περπατά από την αρχή της χρονιάς αλλά δεν υπάρχει κανείς πίσω του και τους Αλεξανδρόπουλο, Σερπέζη ο Ρουμάνος δεν τους εμπιστεύεται.

Ο Μαουρίτσιο έχει ΟΚ ανασταλτική συμπεριφορά αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα πιέσει, θα κλέψει την μπάλα. Επίσης είναι ξεκάθαρο από τα περίπου 100 παιχνίδια που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ, πως υστερεί σε ταχύτητα. ΜΕΓΑ ζήτημα αυτό μιας κι ούτε ο αρχηγός έχει σβελτάδα στη φαρέτρα του. Το ντούετο της μεσαίας γραμμής είναι αργό στα πόδια αλλά διαθέτει ταχύτητα στην σκέψη, «μακιγιάροντας» κάπως αυτή την αδυναμία.

Συνοψίζοντας υπάρχουν κάποια «κουτάκια» που έλειπαν από την μεσαία γραμμή τα οποία συμπληρώνει ο Μαουρίσιο (κάθετο παίξιμο, καλός χειρισμός μπάλας, ύψος) αλλά ο μη ερχομός σκληροτράχηλου αμυντικού χαφ (τη στιγμή που ο Ανουάρ μόνο παρακαλώντας δεν μπήκε στα γραφεία της ΠΑΕ για να παραμείνει) με αντοχές και ο …τυχαίος ερχομός του Βραζιλιάνου (τη μεταγραφή την πήρε πάνω του ο Γιάννης Αλαφούζος δίχως να δώσει σημασία στις αρνητικές αναφορές του Τσάβι Ρόκα) δείχνει πως ο Παναθηναϊκός δεν λειτουργεί σωστά. Η λογική…ότι κάτσει δεν μπορεί να αποτελεί κανόνα. Επιπλέον όταν ένας παίκτης επιστρέφει από σοβαρό τραυματισμό, περιμένει την ομάδα να τον βοηθήσει να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν.

Ο ΠΑΟ όμως δεν τσουλάει και περιμένει από τον Μαουρίσιο να τον σηκώσει στην πλάτη του, κάτι παράλογο για ποδοσφαιριστή που προέρχεται από σοβαρή περιπέτεια. Ο Βραζιλιάνος είναι παίκτης που βολεύεται να παίζει με τριάδα στα χαφ, έχοντας δίπλα κεντρικούς μέσους να κάνουν την βρόμικη δουλειά για αυτόν. Δεν πατάει πια σε πολλά σημεία του γηπέδου, ούτε το κάνει με μεγάλη ένταση. Τα χτυπήματα του όμως και οι επαφές του με την μπάλα είναι μαεστρικές, αλλά όσο ο Λάζλο Μπόλονι δεν βλέπει βελτίωση από τον Κουρμπέλη κι έχει στο περιθώριο Σερπέζη, Αλεξανδρόπουλο ο Νοτιοαμερικάνος θα κάνει τα πάντα στο μέτρο που μπορεί μέχρι να…σκάσει!

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News