Κίνδυνος για Ομπράντοβιτς!

Παναθηναϊκός: Χάθηκε η πεπατημένη των golden days

Στην τρίτη κατηγορία της Σερβίας θα υποβιβαστεί η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αν τελικά δεν κατέβει στα playoffs του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον κανονισμό!

Η Παρτιζάν πήρε την απόφαση να μην κατέβει στους τελικούς απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και αν δεν αλλάξει την απόφαση της ελοχεύει ο κίνδυνος του υποβιβασμού.

Πάντως ο υποβιβασμός αφορά μόνο το εγχώριο πρωτάθλημα με τις πόρτες της Ευρώπης να παραμένουν ανοιχτές για την ομάδα του «Ζοτς».

Ο πρόεδρος της σερβικής λίγκας, Αλεξάντερ Γκρούγιτς, σε δηλώσεις του λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφαση της Παρτιζάν για απόσυρση από το πρωτάθλημα τόνισε πως η ομάδα του Βελιγραδίου μπορεί να έχει κυρώσεις.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ειλικρινά, μας εκπλήσσει πολύ αυτή η απόφαση της Παρτιζάν. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για κάτι τέτοιο. Αυτό προκάλεσε τεράστια, εξαιρετική ζημιά στο σερβικό μπάσκετ, στο πρωτάθλημα, αλλά και στην πολιτεία της Σερβίας, η οποία επενδύει πολλά στο άθλημά μας

Σε ό,τι μας αφορά, το προεδρείο και τα μέλη της λίγκας θα αποφασίσουν για αυτό. Θα εφαρμοστούν όλοι οι κανονισμοί και δεν θα υπάρξει κατάργηση και εξέταση, γιατί αυτό είναι μεγάλη ντροπή».

Για το αν η Παρτιζάν πέσει σίγουρα δύο κατηγορίες: «Όπως είπα, θα εφαρμοστούν απολύτως όλες οι πράξεις και τα άρθρα του Κανονισμού.

Δεν υπήρχε επίσημη επιστολή από την Παρτιζάν. Ωστόσο, κάποια στιγμή τον Απρίλιο, αυτή η εκστρατεία ξεκίνησε στα Μέσα Ενημέρωσης ενάντια στο πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν συνδέεται με την μη υλοποίηση των φιλοδοξιών του συλλόγου, αλλά είναι ενδεικτικό ότι ξεκίνησε μετά το παιχνίδι με την Προύσα.

Ακολούθησαν επιθέσεις εναντίον μας λόγω προτάσεων που είναι ίδιες κάθε χρονιά, που ]ψηφίστηκαν πριν την έναρξη της σεζόν και πρόσφατα σε συνάντηση τον Απρίλιο. Φυσικά, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις της Παρτιζάν, αλλά το να ζητάμε το φάιναλ φορ αντί για τα πλέι οφ δύο μήνες πριν την έναρξη είναι εντελώς εκτός λογικής και διαδικασίας. Άρα, δεν είναι πρόβλημα να προτείνουμε κάτι, αλλά το timing είναι αμφιλεγόμενο εδώ».

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News