Κιλπάτρικ: «Με τον τρόπο που ξέρει ο Νικ, θα επιστρέψει»

Κιλπάτρικ: «Με τον τρόπο που ξέρει ο Νικ, θα επιστρέψει»

Στο Game 3 στο ΟΑΚΑ αλλά και στην κακή απόδοση του Νικ Καλάθη αναφέρθηκε ο Σον Κιλπάτρικ μετά το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης.

O Αμερικανός γκαρντ υποστήριξε ότι οι πράσινοι στα επόμενα παιχνίδια πρέπει να παίξουν πολύ καλή άμυνα, τόνισε ότι ο Καλάθης θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, ενώ αποθέωσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού

Αναλυτικά όσα είπε

«Δεν μπήκαν τα σουτ. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παίζουμε άμυνα. Η άμυνα είναι θέμα προσπάθειας, κάτι που μπορείς να ελέγξεις εσύ. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν θα μπουν τα σουτ. Εμάς δεν μπήκαν. Ασχοληθήκαμε με τα χαμένα σουτ και με μια ομάδα όπως η Ρεάλ δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Όταν τρέχουν, είναι καλοί, όπως και εμείς. Δεν μπορούμε να καθόμαστε και να σκεφτόμαστε γιατί δεν μπαίνουν τα σουτ», για να συμπληρώσει πως οι Μαδριλένοι δεν σταμάτησαν τους «πράσινους», όμως τα σουτ του «τριφυλλιού» ήταν εκείνα που δεν βρήκαν στόχο: «Όχι. Χάσαμε σουτ, ανοιχτά σουτ. Πήραμε πράγματα που θέλαμε. Δεν μας σταμάτησαν. Χάσαμε σουτ».

Η εμφάνιση του Game 1 έδειξε ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μπορεί να προκριθεί, αλλά η άνετη επικράτηση της «βασίλισσας» στο δεύτερο παιχνίδι φάνηκε να αλλάζει τα δεδομένα της σειράς… Έχουν οι Κυπελλούχοι Ελλάδας τον χαρακτήρα να επιστρέψουν από το 2-0; Σύμφωνα με τον Κιλπάτρικ, την έχουν.

«Ναι. Ήμασταν σε μια δύσκολη περίοδο. Έπρεπε να παίξουμε 11 ματς και να νικήσουμε στα εννέα. Δεν είναι ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε. Το καλύτερο για εμάς είναι ότι μας αρέσει να πηγαίνουμε στο τελευταίο παιχνίδι. Έτσι είναι τα πλέι οφ και πρέπει να το κάνουμε. Έχουμε μια μέρα να δούμε τι έγινε στο βίντεο. Μετά, όμως, πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά», δήλωσε επί του θέματος.

Αναφορικά με αυτά που θα πρέπει να προσέξουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στην «επόμενη μέρα» των πλέι οφ, είπε: «Πρέπει να είμαστε οι εαυτοί μας. Πρέπει να επιστρέψουμε σε… εμάς και στον τρόπο παιχνιδιού μας. Όπως μας είπε και ο Τζέιμς, η άμυνα πρέπει να είναι πρώτη. Τα σουτ και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Η άμυνα πρέπει να είναι προτεραιότητα και μετά ακολουθεί η κυκλοφορία της μπάλας. Όσο καλύτερα κυκλοφορούμε την μπάλα και βάζουμε περισσότερους παίκτες στο παιχνίδι, τόσο καλύτεροι είμαστε».

Στη συνέχεια, ο άλλοτε παίκτης των Σικάγο Μπουλς έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο του «τριφυλλιού», που έχει ήδη κάνει sold out για το Game 3, επισημαίνοντας: «Αυτός είναι ο κόσμος μας, το έχουμε δει αυτό. Θα κάνει sold out σε κάθε ματς. Μας αρέσει πολύ αυτό. Αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα προστατεύσουμε την έδρα μας».

Φυσικά, από τη συζήτηση μαζί του δεν μπορούσε να λείπει και το όνομα του παίκτη που ξεσήκωσε την μεγαλύτερη συζήτηση αυτό το διάστημα: του Νικ Καλάθη. Ο Έλληνας πλέι μέικερ είναι αποδεδειγμένα μεταξύ των κορυφαίων παικτών της Euroleague και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ οφείλει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία του στα πλέι οφ στον ίδιο. Όμως, στην ισπανική πρωτεύουσα δεν βρήκε ρυθμό και δεν βοήθησε την ομάδα του στους πιο κρίσιμους και δύσκολους αγώνες της μέχρι τώρα σεζόν. Θα καταφέρει ο Καλάθης να… κλειδώσει στο συρτάρι τον Νικ της Μαδρίτης και να επιστρέψει στα γνωστά, εντυπωσιακά στάνταρντς απόδοσής του; Για να το καταφέρει, τι θα πρέπει να κάνει στο ΟΑΚΑ;

«Πρέπει να συνεχίσει να είναι ο εαυτός του. Δεν μπορεί να καθίσει να αναλύσει τι έγινε σε ένα ματς. Είναι επαγγελματίας εδώ και πολλά χρόνια. Πρέπει να σε ενδιαφέρει το επόμενο ματς και το πώς θα βγεις πιο δυνατός, με τον τρόπο που ξέρει ο Νικ. Θα επιστρέψει. Αυτό το κάνει πολύ καλά», ήταν τα λόγια του 29χρονου σούτινγκ γκαρντ.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News