Κέι Σι Ρίβερς: Ένας παίκτης για όλες τις δουλειές!

Κέι Σι Ρίβερς: Ένας παίκτης για όλες τις δουλειές!

Ο Ρίβερς είναι ένας παίκτης που συνολικά θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

Είναι πολύ καλός αμυντικός, μπορεί να μαρκάρει οποιοδήποτε αντίπαλο από τις θέσεις 1 έως 3, ενώ είναι πολύ πιεστικός πάνω στην μπάλα. Έχει γρήγορα πόδια και έκρηξη και αυτό του επιτρέπει να είναι ταχύτατος στις βοήθειες, στο λεγόμενο help and recover.

[ads2]

Έχει πολύ δυνατό κορμί, κάτι που δεν τον κάνει ευάλωτο σε άμυνες στο ποστ, ενώ όταν μαρκάρει πάνω στην μπάλα με τη δύναμη του και τη ταχύτητα του μένει πάντα μπροστά από τον προσωπικό του αντίπαλο. Κινείται σωστά στην ομαδική άμυνα, έχοντας αρκετά καλή αίσθηση του χώρου, αλλά και του που θα πάει η μπάλα, με αποτέλεσμα να κάνει αρκετά deflections ή κλεψίματα. Συνολικά στο κομμάτι της άμυνας δεν μπορούμε να βρούμε εύκολα αδυναμίες ή στοιχεία στα οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Είναι εξίσου καλός τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό τρανζίσιον, κομμάτι στο οποίο μπορεί να προσφέρει πόντους στην ομάδα του.

Στο επιθετικό μισό μπορούμε να πούμε ότι είναι περισσότερο παίκτης ρόλου και ρυθμού, παρά ο παίκτης που θα πάρει πάνω του την ομάδα στα δύσκολα. Σουτάρει καλά μετά από κυκλοφορία μπάλας, έχει καλά ποσοστά στο σουτ θέσης, λίγο κάτω από 40%, ενώ μπορεί να σουτάρει και πάνω στα απλωμένα χέρια αντιπάλων του καθώς έχει καλό άλμα και timing στο σουτ.

Μπορεί να χτυπήσει σε άμυνες αλλαγών εκμεταλλευόμενος το καλό πρώτο βήμα του και να φτάσει μέχρι το ζωγραφιστό τελειώνοντας φάσεις, κομμάτι του παιχνιδιού του που το είδαμε κυρίως στη Χίμκι και όχι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αν κάπου υστερεί αυτό είναι στο κομμάτι της ατομικής φάσης, κάτι που ειδικά στην Ρεάλ δεν το είχε καθόλου στο ρεπερτόριο του. Ουσιαστικά δεν τον είδαμε καθόλου να πηγαίνει σε παιχνίδι απομόνωσης, ενώ πρέπει να δουλέψει και το σουτ μετά από ντρίπλα. Δημιουργικά δεν είχε πολύ μεγάλες αρμοδιότητες στις προηγούμενες ομάδες του και είναι ενδιαφέρον να δούμε αν στον Παναθηναϊκό θα έχει ενεργό ρόλο στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Όπως και να έχει, είναι ένας παίκτης που θα μπορέσει να προσφέρει, σε μια θέση που οι πράσινοι είχαν τεράστιο θέμα τη σεζόν που μας πέρασε με τους Πάβλοβιτς και Γιάνκοβιτς να μην προσφέρουν τα αναμενόμενα. Σίγουρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τι είδους αρμοδιότητες θα του δοθούν από την ομάδα και αν ο ρόλος του θα μοιάζει πιο πολύ στο πιο ηγετικό στυλ παιχνιδιού που είχε στη Χίμκι ή στο στυλ του ρολίστα, που είχε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News