Το κεφάλι ψηλά και δουλειά!

Το κεφάλι ψηλά και δουλειά!

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα δύσκολα μόνος του και απώλεσε δύο πολύτιμους βαθμούς. Γράφει ο Αργύρης Λοΐζος…

Το παιχνίδι στη Βέροια ξεκίνησε με τις καλύτερες προυποθέσεις. Η ομάδα από το πρώτο κιόλας λεπτό έβγαζε υγεία, πάθος και όρεξη. Σωστές πάσες και κινήσεις στο χώρο, εξαιρετικό μεταβατικό παιχνίδι και αλλεπάλληλες φάσεις για γκολ. Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη και το 1-0 που έγινε στο 13ο λεπτό θα μπορούσε να έχει γίνει 4-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

[ads2]

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα του δευτέρου μέρους. Ο Παναθηναϊκός υπέπεσε σε μια αδικαιολόγητη καθίζηση και έδωσε χώρους στη Βέροια να κάνει παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έψαχναν τη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού και έβγαζαν πολλές φάσεις στο χώρο ευθύνης του Μέστο, ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στο Σισίνιο και θα μπορούσε να έχει γίνει αλλαγή, καθώς ο Κουλιμπαλί ήταν στην αποστολή υγιής. Ο Γουακάσο, αγωνιζόμενος ως αντι-Λεντέσμα, δε “βγήκε” και ο έλεγχος του αγώνα “χάθηκε” από το “τριφύλλι” μετά την αναγκαστική αλλαγή του Κουτρουμπή, ακόμα περισσότερο. Η μεσαία γραμμή της ομάδας δεν μπορούσε ούτε να κόψει, ούτε να φτιάξει παιχνίδι και είναι απορίας άξιο το ότι δεν ήρθε έγκαιρα κάποια βοήθεια από τον πάγκο.

Εκ πρώτης όψεως υπήρχαν αρκετές αξιόπιστες λύσεις που θα μπορούσαν να “ξαναρολλάρουν” την ομάδα και να “καθαρίσει” το ματς με ένα δεύτερο τέρμα. Ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής, παρά το γεγονός ότι ο Αργεντίνος έχει δώσει φέτος 3 γκολ σε “μισές” συμμετοχές, ενώ μπορεί να κρατήσει μπάλα και να κάνει σωστές μεταβιβάσεις. Η πρώτη “αντίδραση” από τον πάγκο ήρθε στο 72ο λεπτό με την αντικατάσταση του Ιμπάρμπο, που ήταν από τους καλύτερους στον αγώνα, με τον Πολ Εμποκού να περνάει στη θέση του. Με τον Κολομβιανό δεν φάνηκε να προέκυψε κάποιο πρόβλημα κατά τη ροή του παιχνιδιού και η αλλαγή του προκαλεί ερωτηματικά. Ο Ρόμπιν Λουντ, για 3ο σερί παιχνίδι, ξεκίνησε δυναμικά και σταδιακά βυθιζόταν στη μετριότητα. Τη λύση θα μπορούσε να δώσει ο Γουακάσο με εσωτερική αλλαγή και αλλαγή ρόλων ή να προβεί ο Αντρέα Στραματσόνι σε αλλαγή, με το Γκανέζο να “παίρνει” την αριστερή πλευρά και το Φινλανδό να δίνει τη θέση του στο Ρέις.

Θα ήταν καταστροφικό να υπάρξει κάποια “τραβηγμένη” αντίδραση προς την ομάδα καθώς ακόμα δεν έχουμε καλύψει ούτε το 1/4 της χρονιάς. Θετικά στοιχεία υπάρχουν στη δουλειά που γίνεται και είναι ήδη εμφανή. Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου πάει για πρωτάθλημα περίπατο. Αυτό που πρέπει να δουλευτεί είναι η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Για ποιό λόγο παρά το – σχεδόν κατά το ήμισυ – ροτέισον “έσκασε” στο 2ο μέρος. Σε ποιούς μπορεί ο Ιταλός να υπολογίζει να αλλάξουν τη ροή του αγώνα και ποιά είναι τα πλάνα που μπορεί να παρουσιάσει για να αφυπνίζει την ομάδα σε τέτοια… βραχυκυκλώματα.

Ο δρόμος είναι μακρύς και ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Έχουμε τρία εντός, με τον Ηρακλή (κύπελλο,πρωτάθλημα) και με Σταντάρ για το Γιουρόπα. Το 3χ3, που αποτελεί επιτακτική ανάγκη, σου δίνει… φτερά για διπλό στον πειραιά και ξαναπαίρνεις την κατάσταση στον έλεγχό σου.

ΤΑΜΕΙΟ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 4.00. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News