Και πάλι πρωταγωνιστής

Και πάλι πρωταγωνιστής

Εννέα παίκτες απέκτησε συνολικά το τριφύλλι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και με μια πρώτη ανάγνωση, όλες οι κινήσεις ήταν στο πλαίσιο της ποδοσφαιρικής λογικής. Όλες οι επιλογές ήταν στοχευμένες, με βάση τις ανάγκες της ομαδας και σε συνδυασμό με τον τρόπο που θέλει να παίξει ο νέος προπονητής.

Αναπόφευκτα, τα «φώτα» της δημοσιότητας έπεσαν στον τελευταίο χρονικά και αγαπημένο της πράσινης «οικογένειας», Σεμπάστιαν Λέτο. Ωστόσο, πέρα από τον Αργεντινό σταρ και τους υπόλοιπους αξιόλογους παίκτες που ήρθαν εκτός των συνόρων, ιδιαίτερη σημασία έχει η απόκτηση των Μπουμάλ και Bιγιαφάνιες, από Πανιώνιο και Παναιτωλικό αντίστοιχα.

[ads2]

Από την άδοξη ολοκλήρωση της πολυμετοχικότητας και στη δύσκολη πενταετία που ακολούθησε ο Παναθηναϊκός είχε προσαρμοστεί στα αρνητικά δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί για τον ίδιο… Όποιος ποδοσφαιριστής του ελληνικού πρωταθλήματος ξεχώριζε με τη παρουσία του, ακολουθούσε τη διαδρομή προς τον Πειραιά.

Σε αυτό το διάστημα έναν παίκτη προσπάθησε να χτυπήσει το τριφύλλι ουσιαστικά και η διοίκηση του ΠΑΣ τον πήγε σχεδόν «σηκωτό» στον Ολυμπιακό. Φυσικά και αναφερόμαστε στον Τόμας Ντε Βισέντι, που δεν έπαιξε σχεδόν ποτέ με τα ερυθρόλευκα…

Την ίδια στιγμή το τριφύλλι αντιμετώπιζε και το πρόβλημα της απαξίωσης από τους παίκτες του εγχώριου πρωταθλήματος, οι οποίοι δεν ένιωθαν ασφάλεια να μετακινηθούν στον Παναθηναϊκό της αστάθειας και της παρακμής. Αυτό λίγο πολύ το είχαν αντιληφθεί και οι πράσινοι, οι οποίοι δεν έμπαιναν καν στη διαδικασία να κάνουν πρόταση σε αρκετές περιπτώσεις.

Ωστόσο, με πολύ κόπο, δουλειά και συνέπεια, όλα αυτά φαίνεται να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πια κομπάρσος στις εξελίξεις αλλά και πάλι πρωταγωνιστής… Αυτό προκύπτει από τα γεγονότα και την αλλαγή του κλίματος.

Πέρσι είδε τον Νίκο Καλτσά της Βέροιας να συμφωνεί από τον Ιανουάριο, παρά το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Τώρα απέκτησε δύο από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος, όσον αφορά το δημιουργικό κομμάτι, γιατί τέτοιοι παίκτες είναι οι Βιγιαφάνιες και Μπουμάλ. Ο πρώτος αποτελούσε στόχο της ΑΕΚ και ο δεύτερος άρεσε ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό… Κάτι αλλάζει.

Πέρα από την υγεία που βγάζει πλέον ο Παναθηναϊκός σε επίπεδο οργάνωσης-διοίκησης, μεγάλο ρόλο στο συγκεκριμένο ζήτημα παίζει η παρουσία του Αντρέα Στραματσόνι στη τεχνική ηγεσία. Επίσης υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών που επέλεξαν τον αιώνιο αντίπαλο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τελικά έπαιξαν σε Εργοτέλη, Αστέρα, Λεβαδειακό κλπ. Είναι πλέον βέβαιο ότι πολλοί προτιμούν να ακολουθήσουν τον άλλο δρόμο, να μετακινηθούν σε μια ομάδα που θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, θα προοδεύσουν, θα προσφέρουν και θα διεκδικήσουν το βήμα παραπάνω.

Υ.Γ.Ο Σεμπάστιαν Λέτο δεν ξέρω πόσο θα βοηθησει τον Παναθηναικό μέσα στο γήπεδο, ωστόσο έξω απο αυτό τον έχει απογειώσει πριν καν έρθει…

sportfm.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News