Και επίσημα Ζιλμπέρτο τριετίας!

Και επίσημα Ζιλμπέρτο τριετίας!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο πόστο του διευθυντή ποδοσφαίρου από σήμερα και για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Χρέη διευθυντή ποδοσφαίρου στην ομάδα μας θα εκτελεί ο Βραζιλιάνος από σήμερα και για τα επόμενα τρία χρόνια!

[ads2]

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Ζιλμπέρτο που υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, αναλαμβάνει χρέη διευθυντή ποδοσφαίρου στην ομάδα.

Ο Ζιλμπέρτο Απαρεσίδο Ντα Σίλβα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1976 στην πόλη Λαγκόα ντα Πράτα της Βραζιλίας. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του στην Αμέρικα Μινέιρο και στα 24 του πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μινέιρο. Εκεί αναδείχθηκαν οι ικανότητές του, κλήθηκε στην εθνική Βραζιλίας και το 2002 κατέκτησε με τη «Σελεσάο» το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το καλοκαίρι του 2002 έκανε το μεγάλο βήμα αφού τον απέκτησε η Άρσεναλ. Στους «κανονιέρηδες» έμεινε έξι χρόνια κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ το 2006 αγωνίστηκε στον τελικό του Champions League κόντρα στη Μπαρτσελόνα (σ.σ. η Άρσεναλ ηττήθηκε με 2-1).

Το 2008 άρχισε η σχέση του Ζιλμπέρτο με τον Παναθηναϊκό, καθώς ο σύλλογός μας κατάφερε να τον αποκτήσει, δαπανώντας αρκετά σεβαστό ποσό. Ως αρχηγός πλέον της εθνικής Βραζιλίας, με την οποία κατέγραψε 93 συμμετοχές, ο Ζιλμπέρτο βοήθησε στο μέγιστο βαθμό το «τριφύλλι» να φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ το 2010, αλλά και να πετύχει σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις όπως η συμμετοχή στους «16» του Champions League. Συνολικά, ο «αόρατος τοίχος» -όπως ήταν το προσωνύμιό του, από το πέρασμά του από την Αγγλία- φόρεσε 119 φορές τη φανέλα του Παναθηναϊκού σκοράροντας έξι γκολ.

To 2011 επέστρεψε στη Βραζιλία και υπέγραψε συμβόλαιο στη Γκρέμιο. Έμελλε να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αναδείχθηκε στην Ατλέτικο Μινέιρο. Από το χειμώνα του 2014 ταλαιπωρούνταν από έναν τραυματισμό και τελικά ενάμισι χρόνο αργότερα ανακοίνωσε την απόσυρση από την ενεργό δράση.

Ο Παναθηναϊκός καλωσορίζει ξανά στην οικογένειά του τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News