Και απρόβλεπτος και επικίνδυνος και …ερυθρόλευκος

Και απρόβλεπτος και επικίνδυνος και …ερυθρόλευκος

Τα «κουκιά» πλέον στην Ευρωλίγκα έχουν αρχίσει να μετρούν διπλά. Το τρίποντο του Φελντέιν την Παρασκευή το βράδυ κράτησε τον Παναθηναϊκός εντός τροχιάς και καθαρά μέσα στον στόχο του.

Το βράδυ της Πέμπτης όποιος και να το βάλει, όπως και αν παίξει καλά ή άσχημα το «τριφύλλι» θα πρέπει να καταφέρει να ρίξει στο καναβάτσο τον Ερυθρό Αστέρα.

[ads2]

Εξάλλου, όπως έχουμε τονίσει από την έναρξη του μίνι Πρωταθλήματος της φάσης των «16» στα προαπαιτούμενα της συγκομιδής είναι το απόλυτο μέσα στο ΟΑΚΑ. Με εφτά νίκες στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός θα έχει δημιουργήσει τη μαγιά που θα του δώσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, διότι στο τέλος της ημέρας αυτό είναι το βασικό ζητούμενο.

Ο Ερυθρός Αστέρας είναι η ομάδα που έχει αρχίσει ν’ αντικαθιστά με επιτυχία την Παρτιζάν στην Ευρωλίγκα, σαφώς και αυτή η …αναγωγή προκαλεί αλλεργία ωστόσο είναι μια αλήθεια. Οι Σέρβοι προχωρούν με γοργά βήματα ψάχνοντας κάθε χρόνο το κάτι παραπάνω στη διοργάνωση. Στο ΤΟΡ-16 μετρούν μηδέν στα δύο αλλά ας όψεται ο Ντούντα και τα …τερτίπια του στην πρεμιέρα.

Όποιος είδε τον τρόπο που ηττήθηκε ο Αστέρας στην Πόλη από την Εφές θα καταλάβει πως υπήρχε …ανωτέρα βία. Μπορεί ν’ απώλεσε ένα μεγάλο προβάδισμα που είχε από το πρώτο ημίχρονο αλλά στην τελευταία φάση έγινα όργια για να μην κερδίσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ένα σύνολο που βγάζει μεγάλη ενέργεια στο παρκέ και έχει φύγει από τη μονοδιάστατη επίθεση των τελευταίων ετών ελέω Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Έχουν ένα τεράστιο όπλο στην …κατοχή τους (Κουίνσι Μίλερ), έναν καταπληκτικό δημιουργό στο παιχνίδι τους (Γιόβιτς με 7,3 ασίστ ανά παιχνίδι), υπέγραψαν τους Κίνσεϊ και Μίσιτς, ενώ τα χαρακτηριστικά τους δεν σταματούν εδώ. Ο Σιμόνοβιτς αποτελεί μια σημαντική απειλή ενώ Ζίρμπες και Στίματς γεμίζουν τη ρακέτα. Το ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό είναι πως αμφότεροι είναι βαριά κορμιά και …κουμπώνουν με τη φροντ λάιν του Τζόρτζεβιτς.

Οι Σέρβοι θα βγάλουν περισσότερη ενέργεια από τη Μάλαγα στο παιχνίδι τους, δύσκολα θα επιχειρήσουν να υπνωτίσουν τους «πράσινους» όπως έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Πλάθα. Αυτό τους κάνει και πιο απρόβλεπτους, είναι χαρακτηριστικό το στοιχείο των 54 πόντων που πέτυχαν στον πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Εφές πριν από δύο εβδομάδες (85-84).

Το θέμα είναι να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να βάλει τους δικούς του όρους στο παιχνίδι από νωρίς και να μην επιτρέψει να πάει στήθος με στήθος μέχρι τέλους. Αν το πετύχει αυτό και πάρει τη νίκη τότε θα έχει κάνει ακόμη ένα βήμα προς το ρετιρέ του ομίλου. Αυτό είναι και το μοναδικό που μετρά αυτή τη στιγμή. Όλα τ’ άλλα έπονται και θα τα πούμε τις επόμενες ημέρες.

ΥΓ: Ο Παππάς θα λείψει από το ροτέισον σ’ ένα σημείο που ανέβαινε και έδινε πραγματικές βοήθειες στην ομάδα. Ο Ραντούλιτσα θα πρέπει να κερδίσει τις μάχες και ο Γκιστ να …κλειδώσει τον Μίλερ.

onsports.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News