Κατσικάρη, έπαιξες κι έχασες! ΔΡΟΜΟ...

Κατσικάρη, έπαιξες κι έχασες! ΔΡΟΜΟ...

Η ειδησιογραφία μας υποχρεώνει να κάνουμε μια μικρή… παρένθεση στα Παναθηναϊκά κοινά και να ασχοληθούμε λίγο με την Εθνική Ελλάδας.

Με την επίσημη αγαπημένη που για ένα ακόμα καλοκαίρι δε μπόρεσε να πετύχει τους στόχους της και έμεινε εκτός διεκδίκησης του εισιτηρίου για πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στη Βραζιλία.

[ads2]

Όποιος πει όταν εξεπλάγην από το αποτέλεσμα θα είναι… ψεύτης. Η ομάδα, δυστυχώς, από τους πρώτους αγώνες της στο προολυμπιακό στο Τορίνο έδειξε ότι είναι έξω από τα νερά της. Ο Φώτης Κατσικάρης δε μπόρεσε να «δέσει» τους παλιούς με τους νέους και σε καμία περίπτωση δε μπόρεσε να δώσει στην ομάδα την νέα αγωνιστική ταυτότητα που ήθελε. Ήταν κάτι περισσότερο από… ευδιάκριτο πως η «γαλανόλευκη» προσπάθησε να παίξει ένα μπάσκετ που δε (μας) έχει συνηθίσει. Και απέτυχε… Παταγωδώς.
Στα παραπάνω προσθέστε και τις άστοχες επιλογές του Φώτη Κατσικάρη στη διαχείριση της ομάδας. Όχι χθες. Όχι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που τελειώνει. Αλλά από την προεπιλογή κιόλας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός (που έκρινε σκόπιμο να μας ενημερώσει πως δεν έχει συμβόλαιο με την Εθνική μετά από την νέα… αποτυχία) νικήθηκε από τις… εμμονές τους. Έβαλε το προσωπικό πάνω από το ομαδικό και… έχασε. Το θέμα είναι ότι δεν έχασε μόνος του. Μαζί του (ή εξαιτίας του αν προτιμάται) έχασε μια ολόκληρη χώρα. Παίκτες που δεν ακολούθησαν την αποστολή ενώ έπρεπε, παίκτες που δεν μπήκε καν στον κόπο να συζητήσει μαζί τους, παίκτες που βρέθηκαν στο Τορίνο χωρίς να τους αξιοποιήσει στο ελάχιστο και παίκτες που αξιοποιήθηκαν με λάθος τρόπο.
Είναι ξεκάθαρο πως η Εθνική βρίσκεται σε… σταυροδρόμι. Είναι ξεκάθαρο πως η Εθνική πρέπει να ξαναβρεί τον χαμένο της εαυτό και να επιστρέψει άμεσα στις επιτυχίες και την αίγλη του παρελθόντος. Αλλιώς μοιάζει πιο επικίνδυνο από ποτέ η Εθνική να… βαλτώσει. Ο κόσμος ήταν είναι και θα είναι δίπλα στην ομάδα που τον έβγαλε στον δρόμο… Και αυτό δεν αλλάζει.
ΥΓ: Για να μη παρεξηγηθούμε. Σε καμία περίπτωση ο Κατσικάρης δεν ήθελε να χάσει, ή δεν είναι ο πρώτος που στεναχωρήθηκε. Αλλά πώς να το κάνουμε… Ο κόουτς έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της αποτυχίας. Λόγω των επιλογών του. Έπαιξε και… χάσαμε.
ΥΓ2: Μπράβο σε όλα τα παιδιά της Εθνικής….

Leoforos.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News