Κάτι παραπάνω από ένα πρωτάθλημα! Είναι Παναθηναϊκή λύτρωση...

Τα «κλικς» της απονομής του πρωταθλήματος στον Παναθηναϊκό

Υπάρχουν φορές που οι συνθήκες σε κάνουν να μη βλέπεις τα πράγματα στη πραγματική τους διάσταση. Φορές που πιάνεσαι από ένα μεμονωμένο γεγονός, προκειμένου να καλύψεις κενά που είναι απολύτως υπαρκτά και προς το παρόν τα έχεις αφήσει στην άκρη. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το «μάγκικο» πρωτάθλημα της ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός που να μη χάρηκε με τη ψυχή του την επικράτηση στους τελικούς κόντρα στον αιώνιο. Με χαρακτηριστική ευκολία μάλιστα. Ένα πρωτάθλημα που πήγε να δοθεί στον Ολυμπιακό στα χαρτιά, κρίθηκε εν τέλει μέσα στο γήπεδο και κατέληξε στην ομάδα που έπαιξε το καλύτερο βόλεϊ, έβγαλε το περισσότερο πάθος και ήθελε τον τίτλο πιο πολύ από όλους τους διεκδικητές του.

Αυτή η κούπα σημαίνει πολλά για το τμήμα και γενικότερα για το Σύλλογο. Μετά από πολλά χρόνια το βόλεϊ είναι και πάλι σε θέση να διεκδικεί το πρωτάθλημα και να το κερδίζει. Είναι σε θέση να δείξει σε ΟΛΟΥΣ -φίλους και μη- ότι είναι και πάλι εδώ έτοιμο να χαρίσει νέες μεγάλες στιγμές σε όλους μας. Οι μέρες που τα χρέη βύθιζαν στο βούρκο διοίκηση και παίκτες, ανήκουν πλέον στο παρελθόν και το μόνο βέβαιο είναι ότι η ομάδα πλέον δεν θα υπολειτουργεί. Η φετινή κανονικότητα θα συνεχιστεί -θα βρεθούν πορτοφόλια να στηρίξουν- και η ομάδα θα συνεχίσει απερίσκεπτη να ασχολείται μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι.

Αν και το βόλεϊ αποτελεί ένα αντιεμπορικό άθλημα, μιας και το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ έχουν την πρωτοκαθεδρία, η προ ολίγων ημερών επιτυχία μας, πανηγυρίστηκε από τον κόσμο ξέφρενα. Δεν ήξερες αν έχουμε πάρει πρωτάθλημα στην μπάλα ή αν επιστρέψαμε μετά από χρόνια στο Final 4 της Euroleague. Προς θεού δεν υποτιμώ το βόλεϊ και τον κόσμο του, όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Η ιεραρχία είναι δεδομένη και με βάση αυτό μπορούν να βγουν αρκετά συμπεράσματα για την «παναθηναϊκή ψυχολογία» που έχουν οι φίλαθλοι της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο κόσμος μέσα από αυτό το πρωτάθλημα βρήκε πάτημα να «ξεσπάσει». Να χαρεί με μια αγνή παναθηναϊκή επιτυχία και να γίνει «ένα» με τους παίκτες. Η κατάσταση στο ποδόσφαιρο με τον Αλαφούζο να έχει την ομάδα στην… εντατική επί σειρά ετών και οι πρόσφατες θεμελιακές αλλαγές στο μπάσκετ, είχαν κλονίσει τους απανταχού Παναθηναϊκούς που έψαχναν μια αφορμή για να χαρούν και πάλι για το Σύλλογο της καρδιάς τους. Έτσι και έγινε! Οι μάγκες με τα πράσινα έφεραν τα πάνω κάτω και τους το προσέφεραν απλόχερα. Θύμισαν σε όλους πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός και το σημαντικότερο όλων είναι, ότι έγιναν μια γροθιά με τον κόσμο και το πανηγύρισαν ΜΑΖΙ.

Δεν είναι απλά, λοιπόν, άλλο ένα πρωτάθλημα. Είναι Παναθηναϊκή λύτρωση. Μια «στιγμιαία» αλλαγή ψυχολογίας μέσα στο Παναθηναϊκό… μπέρδεμα των τελευταίων ετών. Ας το εκτιμήσουμε και ας σταθούμε ΟΛΟΙ εμπράκτως στο πλάι των παιδιών. Από λόγια χορτάσαμε…

Υ.Γ: Καλώς σας βρήκα. Θα τα λέμε στο εξής μέσα από τη στήλη Greencorner…

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News