Καθρέφτης τα χρήματα - Τι γίνεται με Μακ

Καθρέφτης τα χρήματα - Τι γίνεται με Μακ

Επειδή κάθε παίκτης πρέπει να κρίνεται με γνώμονα το ρόλο για τον οποίο τον υπογράφει μια ομάδα, ο Σελβιν Μακ μπορεί να αποδειχθεί θησαυρός ως επιπλέον γκαρντ για 25-30 λεπτά.

Έχοντας τον Νέντοβιτς, τον Φόστερ, τον Μποχωρίδη, τον Καλαϊτζάκη και τον Κουβανό για τις θέσεις «1» και «2», οι πράσινοι μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν ως έναν ακόμα κοντό που θα γεμίζει χρόνο και στις δύο θέσεις του μπακόρτ.

Κάπου εκεί μπαίνει το κόστος για στην απόκτηση του, το οποίο μετά από ένα διάστημα σου λέει την αλήθεια για το ορθό ή όχι της κίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τζίμερ Φριντέτ που είχε κοστίσει πανάκριβα για να είναι το πρώτο βιολί σε μια ομάδα που ήταν του Νικ Καλάθη.

Λάθος παίκτης δηλαδή, για πρώτο ρόλο που κόστισε κι ένα κάρο λεφτά. Τα χρήματα που επενδύεις συχνά είναι ο καθρέφτης. Λαμβάνοντας υπόψη το χαμηλό κόστος του Μακ αλλά και τα προσόντα του, ο τύπος μπορεί να αποδειχθεί ο ορισμός του value for money αθλητή.

Στον αγώνα με την Εφές από κάποιο σημείο και μετά ο Σέλβιν ζητούσε κουβά με κρύο νερό για να βάλει μέσα το χέρι του. Ο Αμερικανός συνδέθηκε κατευθείαν με το καλάθι δείχνοντας ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Με την τούρκικη άμυνα κολλημένη πάνω του αλλά με αυτοπεποίθηση παίκτη κλάσης, διάβασε τις φάσεις κι οδήγησε το τριφύλλι σε μια παρʼ ολίγο ανατροπή, όντας (σχεδόν) αλάνθαστος.

Ο νέος παίκτης του πρωταθλητή αποτελεί περίπτωση πραγματικού αθλητή που αυτή τη στιγμή δείχνει ο πιο κομπλέ περιφερειακός του ρόστερ, καλός δημιουργός και σουτέρ, καθόλου αδιάφορος αμυντικός, δυνατός, χωρίς ταλαιπωρημένο κορμί από τραυματισμούς.

Στο σημερινό προηγμένο αθλητικά και στη σωματοδομή μπάσκετ τέτοιοι τύποι είναι το λάδι σε καλοκουρδισμένες μηχανές, αποτελούμενες από γρανάζια που λειτουργούν στην εντέλεια. Είναι χρήσιμοι γιατί προσφέρουν το …απρόβλεπτο στο επιθετικό κομμάτι.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News