Κάθε (νέα) αρχή και δύσκολη...

Κάθε (νέα) αρχή και δύσκολη...

Για όσους αρέσκονται να πετούν στα σύννεφα θεωρώντας ότι μετά από τόσα χρόνια Παντοκρατορίας η φανέλα είναι ικανή να κρίνει από μόνη της αγώνες το σοκ ήταν μεγάλο μετά την κατραπακιά από το Περιστέρι. Αναρωτιόμαστε γιατί…

Τα υλικά από τα οποία φτιάχτηκε η ομάδα ήταν από το πανέρι, κάμποσοι Έλληνες θα κληθούν να κάνουν step up, τι πιο φυσιολογικό αντί για αναθέματα σε Βόβορα, Σαντ Ρος, να συνηθίσουν άπαντες ότι στην αναζήτηση νέας ταυτότητας προφανώς στο μεσοδιάστημα θα έρθουν “κακές” ήττες και μάλιστα ουκ ολίγες.

Βλέποντας τους πράσινους να κουτουλάνε και να μην έχουν ακόμα ρόλους (μα είναι δυνατόν να σουτάρει τόσες φορές ο Σαντ Ρος που ως σουτέρ είναι ακόμα χειρότερος του Νικ Καλάθη;) σκεφτόμασταν ότι μια χαρά προσφέρονται στη Χίμκι για “ξεχαρμάνιασμα” στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, με τους Ρώσους να έχουν 2/2 ήττες και να αγκομαχούν στο ξεκίνημά τους.

Ο Γιώργος Βόβορας φαίνεται πως θέλει να ταιριάξει Φόστερ, Τζάκσον, Νέντοβιτς που ναι μεν διαθέτουν σουτ και μυώδες κορμιά, αλλά δεν μπορούν ούτε να δημιουργήσουν, ούτε να κατεβάσουν μπάλα.

Από την άλλη ο Σαντ Ρος προσφέρει σκληράδα στην άμυνα, αλλά η παρουσία του κάνει ακόμα πιο αδύναμη την πεντάδα στον τομέα δημιουργίας και σουτ. Ακόμα και στους ψηλούς οντότητα δεν υπάρχει, εξελίξιμοι μεν Μήτογλου, Παπαγιάννης, Μπεντίλ, Ογκαστ αλλά δεν προσφέρουν σημεία αναφοράς στον πρωταθλητή Ελλάδας που έχει ως μοναδική κολώνα τον αρχηγό του. Μόνο που κι ο Ιωάννης Παπαπέτρου τώρα μαθαίνει πως είναι να ηγείσαι ενός τόσο δυνατού brand.

Σίγουρα θα είναι ανηφορική η σεζόν, η εξίσωση που περιλαμβάνει άδειο γήπεδο και άδειο πορτοφόλι μπορεί να γίνει μπελάς σε όλα τα επίπεδα, μολονότι αντισταθμίζεται από την τεχνογνωσία και πείρα που έφεραν μαζί τους Αλβέρτης, Διαμαντίδης. Μόνο που πλέον τα δυο τοτέμ δεν φορούν φανέλες και σορτσάκι.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News